ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>GUNCEL
6 Eylül 2023 Çarşamba - 12:37

Yaycı: FETÖ ile Mücadele Kurumu kurulmalıdır

Yaycı, 'FETÖ ile mücadeleyi; Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatımız, Jandarmamız ve kahraman birkaç savcımız yapıyor. Ama bu mücadele, sadece bu birimlerimize bırakılacak bir mücadele değildir. Bu mücadeleyi her kurum yapmalıdır.' dedi

Yaycı: FETÖ ile Mücadele Kurumu kurulmalıdır

Mavi Vatan Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) Başkanı Müstafi Tümamiral ve Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı, Türkiye’nin 15 Temmuz 2016’da yaşanılan FETÖ kalkışmasının daha geniş perspektifli ve daha etkin tekrarına hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Yaycı, “Türkiye, 15 Temmuz 2016 saat 20.30’a yeniden çok yaklaşmaktadır” dedi.
Ayvalık'ta düzenlenen “Doğu Akdeniz’de Yunan Yayılmacılığı ve Mavi Vatan” konulu konferansta yaptığı konuşmada, FETÖ ile mücadele konusunda çok ciddi eksikliklerin bulunduğunu savunan Cihat Yaycı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesinin, bürokraside ve kurumlarda karşılık bulmadığı kanaatindeyim. FETÖ ile mücadeleyi; Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatımız, Jandarmamız ve kahraman birkaç savcımız yapıyor. Ama bu mücadele, sadece bu birimlerimize bırakılacak bir mücadele değildir. Bu mücadeleyi her kurum yapmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı, kendi içerisinde yapmalıdır. Yüksek Öğretim Kurulu, kendi içerisinde yapmalıdır. Sağlık Bakanlığı, kendi içerisinde yapmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, kendi içerisinde yapmalıdır. Çünkü bu örgütün devlete ve kurumlara nasıl sızdığı, itirafçı ifadelerinde ve daha önce FETÖ iltisaklı olduğu tespit edilmiş kişilerin sosyal, mesleki ve eğitim yaşamlarındaki kesişme ve anormallikler son derece sabittir. Onlardan bir çok kriter ortaya çıkmaktadır. Mesela; sınav hırsızlıkları, katalog evlilikleri, sicilen birbirlerini destekleme, atamalar, görev yerleri, hangi gazetelerde yazdıkları, hangi üniversitelerde yayın yaptıkları, kim kimin tez jürisinde bulunmuş, kim kime danışmanlık yapmış, kim kimlere kadro açmış, tüm bunların hepsi belirlenmiştir. Onun için bunları tespit etmek kolay ve önemlidir. Bunları ‘hapse atalım’ demiyorum. Ama bunlar devlet birimlerinde, devletin akademilerinde belirli yerlere en azından gelemesinler. Devlet bunlara eğitim ve başka türlü yatırımlar yapmasın. Bunlar tespit edilsinler, görevlerini çok daha az yetkili ve sorumlu pozisyonlarda yapsınlar” ifadelerini kullandı.

"Kanunlarda FETÖ ile mücadele çerçevesinde herhangi bir özel düzenleme yapılmadı, bu çok büyük bir eksiklik"
Devletin özel sektör gibi kiminle çalışıp, çalışmayacağına özgürce karar verebilmesi gerektiğini belirten Cihat Yaycı, “Herkes devletle çalışacak diye bir kaide söz konusu değildir. 15 Temmuz gibi dünya tarihinde görülmemiş ve hiçbir devletin başına gelmemiş, bir örgüt tarafından silahlı kuvvetlerin ve hatta devletin ele geçirilmesi durumuyla karşılaştık. Artık sütten dilimiz yandı, yoğurdu üfleyerek yemeliyiz. Şüpheden devlet yararlanmalıdır. Bu son derece önemlidir. İdari tasarrufla, adli yargılamayı birbirine karıştırmamak lazım. Kanunlarda FETÖ ile mücadele çerçevesinde herhangi bir özel düzenleme yapılmadı. Bu çok büyük bir eksikliktir. Bu düzenleme yapılmadığı için birçok FETÖ mensubu, beraat ya da delil yetersizliğinden ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı almaktadır. Böyle durumda, bunlar pür-i pak demek değildir. Bu, hukuki mevzuattaki eksiklikten kaynaklanan durumdan yararlanarak paçayı sıyıran FETÖ’cüler demektir. Bu noktada gerçekten de kurunun yanında, yaş da yanmış olabilir ama bunun sayısı gerçekten çok ama çok azdır“ diye konuştu.
FETÖ’ye üye olmaktan yargılanıp, kamu görevinden çıkarılanların kamudaki görevlerine geri dönüşüne ait kararlar verilirken, son aşamadaki durumlarının da incelenmesi gerektiğini savunan Cihat Yaycı, “Bu kişiler; kamu görevinden çıkarıldıktan iade kararı alınıncaya kadar geçen sürede, hangi kampanyalara katılmışlar, kimlerle ilişki halinde bulunmuşlar, kimleri övmüşler, kimleri yermişler, FETÖ mensuplarıyla bir iltisakları olmuş mu? Yani iade kararı verilirken; sadece kamu görevinden çıkarılana kadar sürece bakılmamalı, sonrasındaki süreçte de iltisakı olmuş mu? Ona da mutlaka bakılmalı ve öyle karar verilmelidir. Eğer mevcut hukuki zeminde bir mücadele yapılmak isteniyorsa; o zaman, kamu görevinden çıkarıldıktan sonra da bunlar ne yapmışlardır, onların da dosyalanması ve ona göre karar verilmesi lazımdır” dedi.

“FETÖ, casusluk örgütüdür”
FETÖ’nün salt bir terör örgütünden öte bir casusluk örgütü olduğunu da belirten Yaycı, şöyle konuştu:
“FETÖ ile mücadele; DHKPC, PKK, TİKKO, IŞİD gibi salt terör örgütleri için çıkarılan kanun ve yöntemlerle yürütülemez. Bu konuda yeni kanun düzenlemesi şarttır. Aynı zamanda, bir an önce FETÖ ile Mücadele Kurumu kurulmalıdır. Çünkü Türkiye’de FETÖ şu anda çok güçlenmiş durumdadır. Çok ciddi ve cüretkâr bir şekilde konuşmakta, davranmaktadırlar. FETÖ ile mücadele edilenlerle mücadele başlamıştır. Şunu bir mesaj olarak vermek istiyorum; Türkiye, 15 Temmuz 2016 saat 20.30’a yeniden çok yaklaşmaktadır. Ama bu sefer bunu sadece klasik bir askeri kalkışma olarak yapmayacaklardır. Bu kez, halkı ekonomik ve sosyal zorluklardan dolayı sokağa dökmek ve sığınmacı konusunu provoke ederek, Türk Milleti’ni sığınmacılarla karşı karşıya getirmeyi planlanmaktadır. Bunun sonucunda ortaya çıkacak kargaşayı bir iç savaş haline dönüştürüp, devleti yönetilemez bir hale getirmek, devleti parçalamak ve ondan sonra da bazı kadrolarla yönetime el koymak şeklinde olabileceğini değerlendiriyorum. Takdir, yetkililerindir.”

 
Uçar şampiyonu kutladı
 
Dadaş Vali hemşehrileriyle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tunç Adalet gündemini yorumladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk ...
 EGC’den Vali Çiftçi’ye ziyaret
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Barlak ...
Haftalık Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan ve ...
 
Erbaş: 'Başkanlığımız diğer ülkelerde rol modeldir'
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde düzenlenen ...
Erzurum’da mavi ateş gündemi
Erzurum’da gökyüzünde görülen sebebi bilinmeyen ışık 'meteor düştü' iddialarına neden oldu.
2023-2024 Adli Yılı törenle başladı
2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni Yargıtay’da düzenlenen programla birlikte gerçekleştirildi.
 
Zafer Bayramı’nda 100. Yıl Marşı coşkusu
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Marşı ...
Çiftçi: ‘Türk Milleti tarihin öznesi’
Çiftçi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlediği kabul töreninde, ...
Dadaşlar milli coşkuda buluştu
Erzurum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva