ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
HABERLER>SİYASET
15 Mart 2014 Cumartesi - 12:46

Yaviloğlu: ‘Bu millet aptal değil’

Yavilioğlu, “Türkiye bir ilk daha yaşıyor. 17 Aralık’ın birinci amacı Başbakan’ı yok etmek, hükümeti yok etmek, AK Parti’yi yok etmek. Bu millet aptal değil.”dedi

Yaviloğlu:  ‘Bu millet aptal değil’

 ÖZGE BOZO

 ERZURUM (İHA) - Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Erzurum Şubesi, Genişletilmiş İş Yeri Temsilcileri toplantısını gerçekleştirdi.

 Erzurum Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Erzurum Şube Başkanı Zinnur Şimşek, “Eğitim-Bir-Sen güçlü bir Türkiye demektir. Tarihin kırılma anları vardır. Türkiye tarihi kırılma anlarından birini yaşıyor. Dışarıdan bir el İslam dünyasında kan akıtırken, içerden bir el İslam’ı protestolaştırmaya çalışıyor. Azgın bir kış yaşıyoruz. Bunu aşarsak bahar ardından yaz mutlaka görünecek” şeklinde konuştu.

 YAVİLOĞLU: “17 ARALIĞIN BİRİNCİ AMACI BAŞBAKAN’I YOK ETMEK. BU MİLLET APTAL DEĞİL”

Ak Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu yaptığı konuşmasında halkı yönlendirecek iktidardan daha çok sivil toplum kuruluşlarının olduğunu belirterek, “Türkiye bir ilk daha yaşıyor. 17 Aralık’ın birinci amacı Başbakan’ı yok etmek, hükümeti yok etmek, AK Parti’yi yok etmek. Bu millet aptal değil. 3 farklı davayı tek bir davaya dönüştürüp hükümeti imha etmek için içine koymanın hiçbir anlamı olamaz. Bu bir tek 17 Aralık olayı değil. Mavi Marmara olayında da böyleydi 7 Şubat’ta da. Adana’da, Mersin’de yaşanan tır olaylarının bir toplum kuruluşla ilişkilendirildi o toplum kuruluşunu da iktidarla ilişkilendirilerek amaca ulaşmak istendi. İddia edilen şeylerin kapağı açılmadan medyada olduğunu gördük. İnsanlar içeri alındı, biz bunun masum olduğuna inanmıyoruz. 134 milyar dolarlık yatırım kararı verildi. Bu kararlar gezide ki eylemlerle engellenmek istendi. Nükleerin neden yapılmayacağını soruyoruz çevre diyor. İtirazlar mantıklı değil. Eylemler yapılıyor. Gezi ile 17 Aralık arasında bağlantı var. İkisinin de amacı aynı. Türkiye’nin ilerlemesini istemiyorlar. Türkiye bir eşik atlamak üzere. 17 Aralık darbesine karşı dik durduk. İktidarı sivil toplum kuruluşlarıyla tehdit etmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

 ÖZER, “17 ARALIK BİZİM İÇİN KÜRESEL BİR OPERASYON.”

Toplantının son konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, “Geçtiğimiz Şubat ayı için şehitler ayı denir. Dense yeridir özellikle kültürümüzün ve bizim dünyamızın bir çok insanın bu dönemde şehit edildiğini şehit olduğunu görüyoruz. Yine Mart ayı ki 12 Mart’ı İstiklal Marşı’nın kabulünü içinde barındıran bir ay, yine 18 Mart Şehitler Haftası içinde barındıran bir ay. Geçtiğimiz yıl toplu sözleşme yılıydı. Toplu sözleşmede Eğitim-Bir-Sen olarak 2 yıllık yetkili süresinde en iyi toplu sözleşmeyi geçen yıl yapmış olduk. Bugüne kadar alınmış olan zamlar arasında rahmetli Özal’ın vermiş olduğu zam, rahmetli Erbakan’ın vermiş olduğu zam ve geçen yıl toplu sözleşmede de bizim aldığımız zam tarihine 3’ncü Eğitim çalışanlarına en büyük zam olarak karşımıza çıkıyor. 2013 yılı aynı zamanda demokratikleşme açısından da önemli olayların gerçekleştiği, yaşandığı bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle baş örtüsü mücadelesinde kamuda çalışanlar için alınmış olan sonuç bu noktada en önemli sonuçlar arasında yer alıyor. Dershanelerin kapatılması olayı gündemi meşgul eden olaylar arasındaydı. Biz dershanelerin kapatılmamalı kapanmalı şeklinde ki ifademizle de dershanelere olan ihtiyacın ortadan kaldırılarak dershanelerin kendiliğinden kapanması yoluna gidilmesinin daha doğru olacağını yönünde bir görüş bildirdik. Ancak daha sonra gördük ki dershaneler aslında çok da önemli bir olgu yada önemli bir iş değil. Dershanelerin bir anlamda bir bahane olarak kullanılarak ülkenin kaosa sürüklenmesi de adeta zemin oluşturabilecek adeta bahane oluşturabilecek pozisyona da geldiğini hep beraber görmüş olduk. Dershane artık dershane olmaktan çoktan çıkmış durumda. Tabi ki 17 Aralık operasyonu konusunda bizler bunun küresel operasyon olduğunu Türkiye’nin gidişatını durdurma operasyonu olduğunu bu noktada maksadın ağaç değil maksadın gezi olaylarında ki sonraki olayın devamı olduğunu görüyoruz.” dedi.

 
“Oy namustur”
 
EDT perdelerini ücretsiz açacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Millet aptal değil 15 Mart 2014 Cumartesi 13:37

17 Aralık Hukuk'a yapılmış bir darbedir.Öyle bir darbe ki Adalete güven sarsılmıştır.Bugün algı yönetimi ile 17 Aralık olgusunu kapatmaya çalışsanız da gerçekler zamanla anlaşılacak,tarih sayfalarında hiç de iyi anılmayacaksınız...

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Oy namustur”
Saadet Partisi Oltu İlçe Teşkilatı, son günlerde ortaya atılan ‘Saadet ...
Kamalak, seçmenlerine seslenecek
Saadet Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faik Çalık, Pazar ...
Bakan Ala, İş Dünyasını dinledi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum programı kapsamında, Erzurum Ticaret ...
 
Vatandaş görüntü ve gürültüden şikayetçi
Erzurum kent merkezindeki vatandaşlar, seçim sürecinde gürültü ve görüntü ...
‘Vatandaşın özel hayatını korumak için varız’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Vatandaşımızın özel hayatını korumak için ...
Sekmen: ‘Göçü önleyeceğiz’
Sekmen, "Bizde belediye hizmetlerini, sosyal kültürel, ve istihdam hizmetlerini ...
 
Yılmaz milli coşkuyu paylaştı
Pasinler ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen ...
Özer ve Budak’tan Tıp Bayramı Mesajı
AK Parti Tekman İlçe Başkanı Taner Özer ve AK Parti Tekman Teşkilat, SKM ...
Küçükler’den birlik mesajı
Küçükler, Tekman ilçesine çıkarma yaparak AK Parti Tekman Belediye Başkan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva