ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>SİYASET
24 Kasım 2011 Perşembe - 07:33

Yavilioğlu’ndan girişimcilik dersi

Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” konulu panele katılan Yavilioğlu, yurt içinden ve yurt dışından gelecek uzman öğretim üyelerinin Erzurum’da web tasarımı ve yazılım konularında dersler vereceklerini bildirdi.

Yavilioğlu’ndan girişimcilik dersi

Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, “Microsoft’un Erzurum’a Bilişim Akademisi açacağını” söyledi. Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” konulu panele katılan Yavilioğlu, yurt içinden ve yurt dışından gelecek uzman öğretim üyelerinin Erzurum’da web tasarımı ve yazılım konularında dersler vereceklerini bildirdi.
 Yavilioğlu, Microsoft’un bu konuda öncülük edeceğini, sahip olduğu birikimi katılımcılarla paylaşacağını sözlerine ekledi.
Konuşmacılar, küresel ekonominin ve pazarların yeni bir analışyla çalıştığını, sektörlerin artık diplomadan çok elamanlardan katıldıkları sosyal programları ya da her hangi bir girişimcilik programında çalışıp çalışmadıklarını sorduklarını, girişimciliğin, elamanların neler yapabildiğinin ve neleri yaptıklarının öne çıktığını anlattılar.
YAVİLİOĞLU’NUN DEĞERLENDİRMESİ
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Türkiye'de girişimcilik için gerekli olan özgür ortamın sağlandığını söyledi. Erzurum'da Girişimcilik ve Teknolojide Yeni Gelişmeler konulu panel düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, girişimcilik için özgürlüğe, özgür ortamlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
ÖZGÜR ORTAM
İnsanların girişimci olabilmeleri için kendilerini rahat hissetmeleri gerektiğinin altını çizen Yavilioğlu, "Türkiye'de son zamanlarda özgür düşünmeye, statükodan farklı olarak düşünmeye imkân sağlayan çalışmalar oldu. Hem yasal, anayasal düzeyde çalışmalar oldu, hem üniversitelerde artık daha özgür bir ortam, daha özgür düşünmeye imkân sağlayan bir ortam bulabiliyoruz. Bu da bizler için önemli." dedi.
 GİRİŞİMCİLİK SÜRECİ
Girişimcilik için öğrenmenin çok gerekli bir süreç olduğuna işaret eden Yavilioğlu, "Bizler, 'ilim Çin'de dahi olsa gidip alınması gereken bir kültürden' geliyoruz. Cahil kalmayı öteleyen yapımız var. İnsanı insanca yaşatabilme arzusu içerisinde girişimcilik vardır. İnsanlık adına hayırlı olan değişim üreten her bir insan bizim için yenilikçi insandır, üretken insandır." diye konuştu.
 HAZIR’IN SUNUMU
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyesi Sezai Hazır ise Türkiye'de birçok yerde girişimcilik yönünde çalışma yapıldığını, ancak bunların birbirinden haberi olmadığını ifade etti. Günümüzde rekabetin küresel olduğuna vurgu yapan Hazır, Üniversite öğrencilerinin yüzde 80'inin rekabete hazır olmadığını, çünkü İngilizce'yi bilmediğini belirtti. Dünyada yeni vizyonlar için girişimciliğin artırılması gerektiğini ifade eden Hazır şu çağrıda bulundu: "Bir toplumun girişimci olması için icat çıkarın, eski köye yeni adet getirin, elinizin hamuruyla erkek işine girişin. Türkiye'de girişimci sayısı 1 milyon 300 bin erkek, 80 bin kadın. Türkiye hızlı bir şekilde bu sayıyı artırmalı. Rekabetin küresel olduğu bir ortamda hedef de büyük olmalı. Bunun için de vizyon olmalı. Bu tür işlerin içinde Üniversite öğrencileri her zaman olmalı. İki tür insan vardır, biri devamlı sorun çıkaran, sorunlara takılıp kalan, diğeri ise sorunları fırsat olarak gören, çözümler üreten, yol açan. Biz yol açan olmalıyız. Erzurum'da şunu görüyorum. Yapılan çalışmalar marka haline getirilemiyor. Bu konuda yapılması gereken çok şey var. Ben her Erzurum'a gelişimde aklıma marka olarak Oltu Taşı tespihi ile cağ kebabı geliyor. Bunun yanına farklı şeyleri eklemek lazım."
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyesi Sezayı Hazır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Başkanı Haktan Ömeroğlu, Microsoft Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem Erkul, Birileşmiş milletler Kalkınma Programı İstanbul program sorumlusu Hansın Doğan, Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplama Dairesi Uzmanı Abdülhamit Yağmurcu konuşmacı olarak katıldı.
 

 
Öztürk OHB’nin akıbetini sordu..
 
Vergide 2010'u solladık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk OHB’nin akıbetini sordu..
MHP Erzurum Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Oktay Öztürk, Erzurum’da ...
Bulutlar halkın nabzını tutuyor
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, halkla buluşma toplantıları ...
Cengiz, hizmet hedeflerini açıkladı
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin her köşesine eşit hizmet ...
 
‘Önceliğimiz Erzurum’
Pazar günü Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katılımıyla gerçekleştirilen ...
Büyükşehir Meclisinden İçme Suyu açılımı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nde ...
Yeşilyurt'a güven oyu
AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi Hacı Ahmetbaba ...
 
‘Kardeşliğimizi kimse bozamaz’
AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresine katılan Sağlık ...
AK Parti Siyaset Akademisi başladı
AK Parti Siyaset Akademisi, 2011 Dönemi Erzurum eğitimleri gerçekleştirilen ...
Büyükşehir’den inanç turizmi açılımı
“Pir Ali Baba Türbesi’nin İnanç Turizmi Merkezi Olarak Geliştirilmesi” ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva