ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
2 Mart 2010 Salı - 03:52

‘Yaşamın Çeyiz Sandığı’ açıldı

İHA/"Yaşamın Çeyiz Sandığı" adlı programın gelecek bölümünde Erzurum kadayıf dolmasının yapımı, otlu peynir yapımı gibi magazinlere yer verileceği açıklandı.

‘Yaşamın Çeyiz Sandığı’ açıldı

 Van'da, kültür araştırmacısı ve belgesel film yönetmeni Prof. Dr. Sedat Cereci danışmanlığında 17 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan "Yaşamın Çeyiz Sandığı" adlı kültür programının ilk bölümü Merkür TV'de yayınlandı. "Yaşamın Çeyiz Sandığı" adlı programın gelecek bölümünde mutfak kültürü ve doğru beslenmenin konu edileceği, programda değişik yörelere ait yemek çeşitlerinin yanı sıra sofra alışkanlıkları, sağlıklı beslenme yolları, Mardin'de ekmek yapımı, Erzurum kadayıf dolmasının yapımı, otlu peynir yapımı gibi magazinlere yer verileceği açıklandı.
//ERZURUM’un KADAYIF DOLMASI
Kültürün geleneksel unsurlarını genç kuşaklara aktarmak ve kültürel değerleri korumak amacıyla hazırlanan ve içinde halk türkülerinden hikayelere, yöresel yemeklerden geleneksel giysilere değişik kültür öğelerinin konu edildiği programın ilk bölümünde "geleneksel Van kültürü"nün tema olarak işlendiği, programda gazeteci ve kültür araştırmacısı İkram Kali'nin konuk olarak yer aldığı bildirildi.
//YUKARI DENİZİN KIYISINDA
"Yukarı Deniz'in Kıyısında" adlı klipte Van'ın fotoğraflarla tanıtıldığı ilk bölümde, Vanlı şair Abbas Güven'le yapılan görüşme, Van çöreğinin yapılışı gibi görüntüler ve Segah Müzik Derneği üyesi müzisyenlerin çalıp söylediği Van türkülerinin bulunduğu belirtildi. Konuk İkram Kali'ye geleneksel Van kültürünün temel öğeleri, Van kültüründe üzerliğin anlamı, Van mutfağının en önemli yemekleri, Van kültürünün tanıtım çalışmalarıyla ilgi sorular sorulduğu, Van'ın tarih boyunca ev sahipliği yaptığı uygarlıkların söyleşi konusu yapıldığı açıklandı.
Kitap tanıtımı bölümünde Vani Mehmed Efendi'nin yazdığı Vankulu Lügati'nin anlatıldığı programda, müzisyenlerin çalıp söylediği Ali Paşa Ağıdı sırasında Ali Paşa'nın kişiliği ve yaşadığı siyasi geçmiş dile getirildi. Van türküleri seslendirilirken stüdyoda bulunan konukların tümünün türkülere eşlik ettiği, program sona ermeden izleyicilerden kutlama telefonları geldiği bildirildi.
//İZLEYİCİ TEPKİSİ
Program sırasında ve sonrasında izleyicilerden gelen tepkilerde, programın geçmişe özlem duygularıyla izlendiği, geleneksel kültüre duyulan özlemin dile getirildiği, kitle iletişim araçlarında kültür içerikli yapımların sayısının artırılmasının istendiği dile getirilirken, izleyicilerin içinde kendilerini buldukları bir program izlemenin keyfini yaşadıkları vurgulandı. Van Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hikaye anlatımları ve fıkra canlandırmalarıyla, İpekyolu Gazetesi'nden bir gazetecinin kültür
haberi yorumlarıyla katıldığı "Yaşamın Çeyiz Sandığı" adlı programda, kültürün tüm unsurlarının yer almasının amaçlandığı, bu kapsamda Anadolu'da az bilinen veya hiç bilinmeyen kültürel konuların da dile getireceği belirtildi.
İpekyolu Gazetesi'nden Emin Toktaş'ın, Van'ın Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Gümrük ve Tekel binalarının işlevleri ve haklarındaki tasarruflarla ilgili görüş açıkladığı programda, geçen haftanın kültürel haberlerinin de yer aldığı bildirildi. Erzurum kültürü ve Maldiv Adaları'yla ilgi bölümlerin de bulunduğu kültür programının sonraki bölümlerinde de farklı yöreler ve ülkelerin kültürleriyle ilgili bölümlerin yer alacağı vurgulandı. İki haftada bir yayınlanacak olan programın gelecek bölümlerinde mutfak
kültürü, giysi kültürü, müzik kültürü, kültür ve teknoloji, basın ve kültür gibi konuların ele alınacağı açıklandı.
Program danışmanı Prof. Dr. Sedat Cereci, kültür programlarının, televizyon izleyicilerinin, haber bültenlerinden sonra en çok izledikleri program türü olduğunu, izleyicilerin özellikle farklı kültürlere büyük ilgi duyduklarını belirtirken, yapımı zor olsa da içtenlikle hazırlanmış bir kültür programının kalıcılığının diğer program türlerine oranla çok daha uzun süreli olduğunu bildirdi.
"Yaşamın Çeyiz Sandığı" adlı programın gelecek bölümünde mutfak kültürü ve doğru beslenmenin konu edileceği, programda değişik yörelere ait yemek çeşitlerinin yanı sıra sofra alışkanlıkları, sağlıklı beslenme yolları, Mardin'de ekmek yapımı, Erzurum kadayıf dolmasının yapımı, otlu peynir yapımı gibi magazinlere yer verileceği açıklandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dedelerin Dilinden Alevilik" anlatıldı
Fırat Üniversitesi tarih bölümü tarafından "Dedelerin Dilinden Alevilik" ...
Geleneksel düğünler yok oluyor
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Erzurum'un Narman ilçesine bağlı Koçkaya köyünde ...
Kahvehanelerde “şuurlu atılım”
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Şuurlu Öğretmenler Derneği, “Her Kahvehaneye 100 Kitap” ...
 
Turistler Oltu taşının kıymetini biliyor
İHA/ Erzurum’da Oltu taşından yapılma tespihlerin en çok kayak sezonunda rağbet gördüğü bildirildi.
56 yıllık üstün başarı
SAMET ÖZÜNEL/GHA/ Erzurum Halkoyunları Türküleri ve Turizm Derneği, 56 ...
Kongre binasında fotoğraf yanlışı
Selim Karahan (CİHAN)- Erzurum Kongresi'ne katılan delegelerden Hafız ...
 
“Türk Bilim Dünyası’nın başı sağ olsun”
AYHAN TÜRKEZ/İHA/Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof Dr. Alpaslan Ceylan, “Bilim ...
TSEG’den Erzurum Karma Sergisi
Türkiye Sanatı Etkinlik Grubu (TSEG)’nun organize ettiği“Erzurum Karma ...
Erkeklerden bilgili çıktılar
SAMET ÖZÜNAL/GHA/2004 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Kadın Çiftçiler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva