ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>BÖLGEDEN
24 Ağustos 2017 Perşembe - 15:17

Yakutiye'den Tutak'a kardeşlik köprüsü

Tutak ile kardeş belediye olan Erzurum merkez ilçe Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut Tutak'a gelerek incelemelerde bulundu.

Yakutiye den Tutak a kardeşlik köprüsü

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi ile Ağrı'nın Tutak ilçe Belediyesi, sine kayyum atanmasının ardından Erzurum Merkez Yakutiye İlçe belediyesi 2017’nin başında kardeş belediye oldular. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Tutak Kaymakamı ve Kayyum Erkan İsa Erat, el birliği, iş birliğini devam ettirirken, gelen hizmet Tutaklının yüzünü güldürdü. Tutak’a teknik ekibiyle çıkarma yapan Ali Korkut ile Kaymakam Erkan İsa Erat, ilçede yoğun ilgi gördüler.
Yakutiye Belediyesi ile Tutak kardeşliği ilçede olumlu değişimlerle devam ediyor. Yakutiye Belediye Başkanı Tutak’ın gelişimi için teknik ve yatırım olarak yardımlarını sürdürürken, gelişmeleri yerinde incelemek için Tutak’a gitti. Ali Korkut ile Kaymakam Erkan İsa Erat, sokakta insanların hatırını sorup, kahvede oturup çay eşliğinde sohbet ettiler. Halk memnuniyetini ifade eterken, “Kardeşliğin devamını bekliyoruz. Kaymakamımızın uzun süre hizmetine devam etmesini istiyoruz. Biz sizden memnunuz, devletimizin bakışından memnunuz” diye duygularını paylaştılar.
İlçe kaymakamı ve kayyum Erkan İsa Erat ile birlikte yapılan hizmetleri yerinde inceleyen Ali Korkut, “Tutak ile Yakutiye kardeş olurken, Erkan İsa kardeşimle bizimde kardeşliğimiz pekişti. İlçeye bir dizi hizmet yapıldı. Kaymakamımız Tutak’da Erzurumlu farkını ortaya koymuş. Bizde sürekli desteğimizi sürdürüyoruz. Vatandaş ile birlikte olduk. Gülen insanlar bizi karşıladı. Kaymakamımızla bizi bağırlarına bastılar. İlçe modern bir kesim hane kazanmış, mesire alanı tamamlanıyor. İlçe içindeki yollar büyük değişimi yansıtıyor. Kardeşliğimiz ve her türlü yardımlarımız devam edecek. Güzel bir iş yapıyoruz. Kaymakamımız oldukça gayretli. Tutaklı bunları görüyor” dedi.
Tutak'a 23 milyonluk yatırım
Tutak Kaymakamı Erkan İsa Erat, kardeş belediye katkılarıyla birlikte ilçenin acil ihtiyaçlarını giderdiklerini belirtiyor. Ali Korkut’un desteğiyle belediyecilik alanında teknik ve idari destek aldıklarını, kendilerini yalnız hissetmediklerinin altını çiziyor.
Kaymakam Erkan İsa Erat, 20 projenin hayata geçebilmesi için kardeş belediye olan Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı AK partili Ali Korkut’unda desteğiyle hayat bulmaya başladığını belirterek, “Kardeşlik böyle bir şey. Burada hizmetlerimiz yürüyor. Modern bir kesimhane yaptık. Başkanımız ile birlikte inceledik. Yollar, mesire alanı, meydan çalışmamız oldu. Hizmetler birbiri ardına devam edecek. Yakutiye Belediyemiz, ilçemizden 44 öğrenciyi de tarih bilincini geliştirmek adına Çanakkale'ye götürdüler. Şimdi her kahvede bunlar konuşuluyor. Bugün olduğu gibi Ali Korkut bizi hiç yalnız bırakmıyor. İhtiyacımız olduğunda teknik personelini gönderiyor. El birliğiyle Tutak’ın çehresini değiştiriyoruz. Halkımız devletin elini gördü. Sizin de gördüğünüz gibi sokakta, kahvehanede büyük bir ilgi görüyoruz. Hizmetin karşılığı bu, çok güzel bir his” şeklinde konuştu.
Tutak’ta ne olmuştu
Terör soruşturması kapsamında Belediye Başkanı DBP'li Fırat Öztürk tutuklanmıştı. Hizmeti aklına getirmeyen BDP’li belediye, devletin hizmet için gönderdiği kaynakları PKK’ya aktarırken, yolsuzluklar ile şahsi menfaat temin etmişti. Bunların üzerine Ocak 2017’de belediye başkanı tutuklanırken, Kaymakam Erkan İsa Erat Belediyeye kayyum olarak atanmıştı. BDP’li belediyede yaklaşık 5 milyon lirayı bulan kayıp para bulunuyordu. Konuyla ilgili hukuki süreç devam ediyor.

 
Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı
 
10 ülkeden bin sporcu Erzurum'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA Yönetim Kurulu Bayburt’ta toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 90. Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
Ağrı-Erzurum arasında Büyük Tünel Projesi
Milletvekili Cesim Gökçe, Ağrı-Erzurum arasında büyük tünel projesinin ...
Resmi evrakta sahtecilik
Konuyla ilgili şüpheli araç sürücüsü H.T. Savcının talimatı ile resmi ...
 
Palandöken'de AK istişare
AK Parti Palandöken İlçe Kadın Kolları Başkanı Saniye Tokçe ile yönetim ...
Yakutiye Belediyesinden çevre önceliği
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, Gez semtinde yüksek binaların ...
Erzurum ürünleri Uluslararası Antepfıstığı Festivali'nde
Uluslararası Antepfıstığı Festivali boyunca açık tutulan yerel ürünlerin ...
 
Pasinler'de çağdaş dönüşüm
Pasinler’de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi ilçenin kaderini değiştirecek
Doğu yağmur altında
Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğleden sonra başlayan sağanak yağış Erzurum, ...
Kaçak kesime suçüstü
Şenkaya ilçesinde 18 metre boyun da 2 adet kaçak kesilmiş Sarıçam tomruğu ele geçirildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva