ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>GUNCEL
4 Ocak 2014 Cumartesi - 10:59

Yakutiye'de bir insanlık dramı

Erzurum’da evlerinin yanındaki inşaatın temelinin kazılması sırasında evleri yıkılan ve hayatlarını zor kurtaran ana oğlun bir göz odadaki yaşam mücadelesi yürek burkuyor.

Yakutiye de bir insanlık dramı

E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Erzurum’da evlerinin yanındaki inşaatın temelinin kazılması sırasında evleri yıkılan ve hayatlarını zor kurtaran ana oğlun bir göz odadaki yaşam mücadelesi yürek burkuyor. Devletten hiçbir yardım alamadan hayatlarını devam ettirmeye çalışan 90 yaşındaki anne Nigar Akçelik ve 35 yaşındaki Murat Akçelik, yetkilerden yardım istiyor.
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde 3 ay önce bir inşaat kazısının neden olduğu göçükte 90 yaşındaki Nigar Akçelik ve oğlu 35 yaşındaki Murat Akçelik tesadüfen kurtulabilmişti. İtfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımı ile enkazdan hafif yaralarla kurtulmayı başaran anne ve oğlunun dramatik öyküsü, evlerinin yıkılmasının ardından başladı.
BABA YOK, İKİ AĞABEY CEZAEVİNDE…
13 yıl evvel babasını kaybeden ve iki abisi de cezaevinde olan Murat Akçelik, yaşlı annesiyle 15 yıldır oturduğu ev tüm uyarılara rağmen yapılan kazı sonucu yıkıldı. Yıkılan evde bulunan ana oğul itfaiye ekipleri ve vatandaşların seferberliği ile enkazdan son anda kurtulabildi. Yaşanan talihsiz olayda 90 yaşındaki Nigar Akçelik’in bir kolu kırıldı ve vücudunun bazı bölgelerinde de ezilmeler meydana geldi. İzinsiz kazı sonucu yıkımın gerçekleştiğini iddia eden Murat Akçelik, müteahhitin kendilerine yardım edeceĞini ancak tek şartlarının şikayetçi olmaması olduğunu aktardı. Verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğini söyleyen Akçelik, yıkılan evlerinde hayır sahiplerinin yardımlarıyla yaşadıklarını ifade etti. Akçelik, “Yaklaşık 3 ay önce izinsiz bir kazı sonucu evimiz başımıza yıkıldı. Bu olay başımıza geldikten sonra sorumlu müteahhit ve adamları şikayetçi olmamamız halinde bizlere yardım edeceklerini söylemişlerdi. Hayırseverler annem ve beni bir eve yerleştirdi. Burada yaşamaya çalışıyoruz. Yıkılan evimizi bilen vatandaşlar bizlere gıda yardımı gibi bir çok ihtiyacımızı karşılarlardı. Ancak artık kimse kaldığımız yeri bilmiyor ve çok zor günler yaşıyoruz” diye konuştu.
BEYNİNDEKİ TÜMÖR, ÇALIŞMASINA ENGEL
Beyninde büyük çapta bir tümörün olduğu ve bu nedenle kimsenin iş vermediğini söyleyen Murat Akçelik, annesinin 3 ayda bir aldığı yaşlılık maaşıyla yaşadıklarını bildirdi. Devletten hiçbir yardım alamadıklarını aktaran Akçelik, “Ciddi sağlık sorunlarım var. Anneme bakabilmek için sağlığıma kavuşmak istedim fakat doktor ameliyatımın çok riskli olduğunu söyledi. İş istediğim yerlerde hastalığımı öğrenince çalıştırmıyorlar. Yıkılan evimizde aldığımız yardım kömürünü yeni mahallemizde ki muhtar ilgilenmediğinden alamadık. Bunların yanında Vakıflar Bölge Müdürlüğü her ay gıda yardımında bulunurdu. Annem yaşlılık maaşı alıyor diye onu da kestiler. Ne yapacağımızı bilmiyorum. İş için İŞKUR’a da müracaat ettim hiçbir sonuç çıkmadı. Yardım etmeleri için Valilik, Belediyeler, Müdürlükler her kapıya gittim ama kimse bizimle ilgilenmedi. Biz mağdur olduk” şeklinde konuştu.
3 AYDA 300 LİRAYLA GEÇİNİYORLAR
Bir göz odada hayatını devam ettiren 90 yaşındaki Nigar Akçelik, yaşadığı olayları anlatırken gözyaşlarına boğuluyor. Eşini kaybeden ve iki evladını ceza evine gönderen anne Akçelik, bir yandan da sağlık sorunlarıyla baş etmeye çalışıyor. Yıllardır yoksulluk içinde yaşayan Akçelik, tek bakıcısının oğlu olduğunu bildirdi. Akçelik, “Hayatta çok çileler çektim. Oğullarım ceza evinde. Bir oğlum hasta. Bana bakan yok. Müteahit evi başımıza yıktı gitti. Sonrasında kimse bizimle ilgilenmedi. Allah rızası için bize yardım etsinler. Evimiz yıkıldıktan sonra ortada kaldık. 3 ayda bir aldığım 300 lirayla geçinmeye çalışıyoruz. Evimiz soğuk, gıdamız yok. Çıkıp bir yerlerden de yardım isteyemiyoruz. Evimiz yıkıldıktan sonra bize bakacaklarını düşündük ama ne devlet kurumları nede inşaatı yapanlar gelip halimizi sormadı” dedi.
Yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle çok zor günler geçiren Akçelik ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

 
‘Erzurum kitap okuyor’
 
‘Öğretmen Araştırması’ sonuçları açıklandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
......... 4 Ocak 2014 Cumartesi 11:43

oğul taşı sıksa suyunu çıkaracak yaşta.insanlar tüketim yerine üretime yönlendirilmeli..tüketim toplumu olduk..EDİTÖR:SAYIN YORUMCU, HABERE DİKKAT EDERSENİZ, YARDIM TALEP EDENİN BEYNİNDE TÜMÖR OLDUĞU VE BU SEBEPLE ÇALIŞAMADIĞI KAYDEDİLMİŞTİR. İNSANLARI PEŞİNEN İSTEYİCİ DURUMUNDA GÖRMEMEK, SİZİNDE KABUL EDECEĞİNİZ ÜZERE BİR ERZURUM HASLETİDİR. HABERİ BİRDAHA OKUMANIZI SALIK VERİYOR, SAYGILAR SUNUYORUZ.

Yorumu oyla      7      6  
HÜKÜMET KİME YARDIM EDİYOR 4 Ocak 2014 Cumartesi 11:05

Bu kadar yardım yaptık diyorlar da kime yardım ediyorlar, böylesi insanlarımızı görmüyorlar mı

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğan Ahıska Türkleri’nin dramını anlattı
“Ahıska Türkleri: Bir Vatan ve Hukuk Mücadelesi” temalı konferans kapsamında ...
Erzurumlu, Müftü Çınar’a duacı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum il Müftülüğüne atandığı günden itibaren, ilde yeni ...
Efkan Ala kitabın ortasından konuştu
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Meclis'te yemin ettikten hemen sonra sıcağı ...
 
EGC Başkanı Sabuncuoğlu’ndan istişare turu
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, İhlas Haber Ajansı ...
Altıparmak’tan basınla 2014 istişaresi
Vali Altıparmak, 2014 yılının ilk toplantısını kentte görev yapan yerel ...
Erzurum turizmde nereye gidiyor?
Mahmut AKDAĞ-Erzurum hava limanında uçak sefer sayısının en yüksek, yararlanan ...
 
Çınar konuştu, izleyiciler tekbirlerle coştu
Mekkenin fethini kutlamaya gelen bir çok katılımcı İl Müftüsü Hasan Çınar’ın ...
Erzurum'da 2014'ün ilk bebeği, Nisa
Erzurum'da 2014'ün İlk Bebeği 'Nisa' Oldu. Nisa bebeğin annesi Mübeyye ...
Mekke'nin Fethi manevi coşkuyla kutlandı
Mekke'nin Fethi'nin 1383'üncü yıldönümü Erzurum Anadolu Gençlik Derneği'nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva