ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Haziran 2016 Çarşamba - 14:46

Velioğlu Hocaefendi: ‘Erzurum mana şehri’

Velioğlu Hoca Efendi, “Ülkemizde Ramazan ayı manevi ruha uygun bir şekilde şehri mübarekte en güzel şekilde dolu dolu geçiyor. Erzurum 18 sahabe ve 75 bin evliyullahı barındıran büyük bir İslam kentidir.'dedi

Velioğlu Hocaefendi: ‘Erzurum mana şehri’

Büyükşehir Belediyesi ilçelerde ‘Birlik ve beraberlik’ temalı Kardeşlik Sofrası iftar programı düzenlemeye devam ediyor. Büyükşehir’in Oltu ve Narman’da düzenlediği birlik sofrasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, İl Müftü Vekili Celal Büyük, Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Efdal Gülcü, teşkilat yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe protokol üyeleriyle muhtarların katıldığı iftar programında Oltulular birlik sofrasında buluştu. Teyo Pehlivan tiplemesiyle tanınan tiyatrocu Cumhur Seval ile Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, sahneledikleri Meddah, Pişekâr, Kavuklu, Hacivat ve Karagöz gibi Geleneksel Türk Tiyatrosu oyunlarıyla ilçe halkına unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşattı. Gösterilere özellikle çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN”

Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, “Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum, tutmuş olduğumuz oruçların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Geleneksel hale gelen Büyükşehir Belediyesi İftarımızın Oltu gününde hep birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu çerçevede Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey’in şahsında Büyükşehir Belediyemize ve emek veren bütün kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, “İnşallah önümüzdeki günlerde bin aydan daha hayırlı mübarek Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğiz. İlçe iftarlarımızı geleneksel hale getirerek bütün ilçelerimizde düzenliyoruz. Şimdi de Oltu’da sizlerle beraberiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’in selam ve sevgilerini sizlerle paylaşmak istiyorum. İslam âleminde şuanda ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Biz iftarımızı huzur içerisinde açarken Güneydoğu Bölgemizde askerimiz, güvenlik güçlerimiz, emniyet mensuplarımız belki de sıcak çorbalarını içemiyorlar. Hemen güneyimizdeki Suriye’de, Irak’ta ve dünyanın değişik bölgelerindeki Müslümanlar iftarlarını yapamıyorlar. Biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edip, ‘Bu mübarek günler hürmetine Allah’ım mazlum Müslümanlara da yardımını esirgeme’ diyerek dua ediyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

VELİ HOCA RAMAZAN AYININ FAZİLETLERİNİ ANLATTI

“Ramazan İkliminde Müzakereler”in konuğu olan Veli Velioğlu Hoca Efendi, Yakutiye Medresesi’nde düzenlenen programda, Ramazan ayının faziletlerini anlattı. Erzurum’un manevi iklimine vurgu yapan Velioğlu Hoca Efendi, “Ülkemizde Ramazan ayı manevi ruha uygun bir şekilde şehri mübarekte en güzel şekilde dolu dolu geçiyor. Erzurum 18 sahabe ve 75 bin evliyullahı barındıran büyük bir İslam kentidir. Kur’an-ı Kerim nidalarının semalara yükseldiği İslam’ın nuruyla aydınlanan şehrimizde imanlı ve irfanlı bir neslin yetişmesi en büyük hedefimizdir. Kur’an ruhun hayatıdır. Kur’an-ı Kerim’e sımsıkı sarılan, 1001 Hatim ile ona olan sevgisini tüm Dünya’ya gösteren bu aziz şehrin insanları dün olduğu gibi bugün de İslam davasına hizmet etmektedirler. Erzurumluların göğsündeki iman tarihi değiştirmiştir. Yüce Yaradan’a tam teslimiyet, Peygamber Efendimize hürmet ve kalpteki iman sevgisi ile Dadaşlar, tabyaları ve şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır” dedi.

 
Koçak, Azizoğlu’nu ağırladı
 
Orhan: ‘Allah birlik ve beraberliğimizi korusun’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ’den Bosna Tarihine bilimsel destek
İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Salih Seyhan ve Doç. Dr. Hakan ...
Dadaş Barıyla mezuniyet coşkusu
DİLEK BAYRAK-Arap-Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü 2015-2016 yılı mezuniyet ...
Tortum MYO Antalya EXPO 2016‘da
Tortum MYO, “Fotoğraflarla Erzurum” konulu fotoğraf sergisi ile Expo 2016 ...
 
Genç, peygamber sevgisini anlattı
Şair Prof. Dr. Nurullah Genç, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ...
Milli kültüre eğitim desteği
Dilek BAYRAK-GSF Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’ne bağlı Tezhip Anasanat ...
Hasköy’de Erzurum İftarı
Erzurum Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Hasköy Sahil’de düzenlediği iftar programında ...
 
Öztürk Yeni Medya Düzenini anlattı
Büyükşehir Belediyesi’nin Yakutiye Medresesi’nde teravih namazı sonrası ...
‘Bir Başkadır Erzurum’da Ramazan’
“Ramazan İkliminde Müzakereler” adlı kültür ve sanat programında Hattat ...
İspir’de Birlik ve Beraberlik Sofrası
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından İspir ilçesinde kurulan birlik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva