ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>BÖLGEDEN
20 Ocak 2015 Salı - 06:39

Vali aşık oynadı

ÇODOMİK projesinin tanıtım programında Kars Valisi Günay Özdemir, protokol üyeleri ve katılımcılarla birlikte ‘aşık’ oyandı.

Vali aşık oynadı

“Çocuklarımız Dedelerinin Oyunlarıyla Miraslarına Kavuşuyor” (ÇODOMİK) projesinin tanıtımı yapıldı. ÇODOMİK projesinin tanıtım programında Kars Valisi Günay Özdemir, protokol üyeleri ve katılımcılarla birlikte ‘aşık’ oyandı. Özdemir, aşık oyununda yaptığı başarılı vuruşlarla rakiplerini 3-1 yendi.

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen proje tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürlüğü Proje koordinatörü Ali Kasım Bulut, yaptı. Bulut, katılımcılara proje hakkında bilgiler verdi.

Proje tanıtım toplantısında konuşan Serhat kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, bu gelişmişlik sürecinde özellikle beşeri sermaye diye tabir ettiğimiz, yani insan kaynağı her şeyin merkezinde. Önemli olan işte bu insan kaynağımızı nasıl geleceğe taşıyacağımız. Geleceğe taşıyabilmek içinde bunu çok boyutlu ele almak zorundayız. Bu noktada da özellikle genç nüfus ve çocuk sayısı açısından avantajlı bir konumdayız şimdilik. Ama bu çocuk kitlemizi, yani nüfusumuzu hem ruhsal açıdan, sosyal, ekonomik açıdan iyileştirdik. Ama ruhsal açıdan gelişimlerini çok önemli bu noktada da özellikle iki temel seçeneğimiz var. Ya popüler kültüre mahkum olacağız. Ya da onun olumlu yönlerinden faydalanıp, olumsuzluklarını bir şekilde kapatacak yöntemler ve yollar aramamız gerekiyor. Bu bağlamda da Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün öncülüğünü yaptığı bu çocuk oyunları projesi çok önemli bir proje. Niye geçmiş kültürümüz, çünkü uluslar arası arenada rekabet edebilmemizin en temel faktörü kendi ayağımızı basacağımız sağlam bir yerin olması gerekiyor. O sağlam yerde bizim geçmiş kültürümüz. Eğer onu göz ardı ederek bu yolculuğa çıktığımız anda bunu bilim ve teknolojiyle kapatamayız. Rekabet edemeyiz. Onun için kültür ve kültürel değerler çok önemlidir” dedi.

Daha sonra söz alan Kars Valisi Günay Özdemir, “Nostaljik bir gün yaşadık. Geçmişimizi hatırladık. Bizim için geçmişi hatırlamak ve nostalji yapmak gibi bir gün oldu. Aslında bu sadece bizi biraz heyecanlandırdı. Ama şunu da diyebilirim ki bu oyunlar, bizim duyduğumuz heyecanı burada öğrenciler olsaydı ben duyacaklarını zannetmiyorum. Çünkü onlar bunları yaşamadılar. Onlar bu oyunlarla büyümediler. Bu oyunlar onlar için belki fazla bir anlam ifade etmiyor. Sadece bizler için belki bizim yaştaki kişiler için bir anlam ifade ediyor. Ondan heyecanlandık, ondan duygulandık. Ama gençlerimizi duygulandıramadıktan sonra, çocuklarımızı duygulandıramadıktan sonra bir anlam ifade etmeyecektir. Aslında bu araştırma gerçekten ciddi bir araştırma, ben bu araştırmada emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Çünkü toplumumuzda kaybolmaya yüz tutan kültürümüzü ortaya çıkarmışlar. Asıl bizi heyecanlandıran bu tarihi değerlerimizi kitap haline getirmemiz. Aslında bu oyunlar çocuklarımızı oyalamak için değil. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için düşünülen oyunlardır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında dededen toruna oyunlar oynadı. Ömer Turan, torunlarıyla birlikte oyun oynadı. Ardından Vali Günay Özdemir, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, aşık oyunu oynadı. Vali Özdemir, aşık oyunu kazandı.

Proje kapsamında "ÇODOMİK Kars Çocuk Oyunları" adında kitap derlenerek basımı SERKA’nın katkılarıyla gerçekleştirildi.

Proje ile Kars genelinde 299 oyun ismine ulaşıldı. Alan taramalarında proje ekibince 3 bin 800 kilometre yol kat edildi. Kars merkez, 7 ilçe ve 153 köyde alan taraması yapıldı. 153 köyde 550 kaynak kişi ile görüşüldü. Tam olarak bilgileri toparlanan 94 oyun derlendi. Projede 10 formatör görev aldı.

 
PTT’de yolsuzluk operasyonu
 
105 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMDER’den lobi tepkisi
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
Bakan Kılıç: "terörün dini olmaz"
AK Parti Ardahan 5. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı ...
‘2023 vizyonuna emin adımlarla yürüyoruz’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, ‘Biz Türkiye’nin 2023 vizyonuna emin adımlarla ...
 
2 Azeri Türk’ü için imza kampanyası
İşgal altındaki Kalbacar bölgesinde Ermenistan askerleri tarafından yakalanarak ...
Kobal, yeniden il başkanı
Kongreye Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin yanı sıra, AK Parti ...
'Yalanları için din adamlarını kullanıyorlar’
Dernek olarak temel amaçlarının Ermeni diasporasının yalanlarını ortaya ...
 
Aşırı soğuk Girlevik Şelalesini dondurdu
Girlevik Şelalesi, aşırı soğukların etkisiyle dondu.
DAP’ta tarımsal alt yapı atılımı
DAP Bölge Başkanı Demir , “Tarımsal Altyapının Gelişmesi Projeleri” kapsamında, ...
Çıldır’da atlı kızak keyfi başladı
Çıldır Gölü, aşırı soğuk nedeniyle donduktan sonra meraklılarını ağırlamaya başladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva