ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Küçükoğlu ailesi yasta
Küçükoğlu ailesi yasta
Palandöken beyaz örtüye girdi
Palandöken beyaz örtüye girdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Nisan 2012 Çarşamba - 17:47

Vali Kara başarıyı ödüllendirdi

2012 öğretim yılı ortaöğretim kurumları arası Erzurum’da düzenlenen TÜBİTAK araştırma projesi yarışmasında dereceye giren Alparslan Anadolu Lisesi öğrencilerini Vali Ahmet Kara, birer altınla ödüllendirdi.

Vali Kara başarıyı ödüllendirdi

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - 2012 öğretim yılı ortaöğretim kurumları arası Erzurum’da düzenlenen TÜBİTAK araştırma projesi yarışmasında dereceye giren Alparslan Anadolu Lisesi öğrencilerini Vali Ahmet Kara, birer altınla ödüllendirdi.
Erzurum’da 20-21-22 Mart 2012 tarihlerinde yapılan yarışmalarda coğrafya dalında Esra Ubiç "Orman Yangınlarının Yayılmasını Önlemede Yanmaz Perde Yönetimi" bölge birincisi, Gamze Bakırhan ve Gamze Altunbey "Misafir Kent " bölge üçüncüsü, Tuğba Ağakoç ve Melek Durak "Atıl Değerler Merkezi", Sinem Sadi ve Neslihan Saday "Ozon Kalkanı". Uygulamalı fizik dalında: Mehmet Fatih Yüce ve Yunus Kaya "Bina Güvenliği'nde Hava Yastığı Modeli" bölge ikincisi olarak dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri Vali Ahmet Kara, valilik toplantı salonunda kabul etti.
Öğrencileri elde ettikleri başarılardan dolayı kutlayan Vali Ahmet Kara, Gamze Bakırhan ve Gamze Altunbey ‘in "Misafir Kent " projelerine hayran kaldı.
Vali Kara, öğrencilerinin ‘Misafir Kent’ projelerini SODES kapsamında hayata geçirmeleri gerektiğini de söyledi.
Vali Ahmet Kara; “Yani Karslının işi yine misafir etmek. Yani bu Karslı misafir etmeyi evini yabancılara açmayı çok seviyor. Şimdi Türkiye’de bunu çok seviyor aslında . Bizim Gamze’ninde aklına misafir kent gelmiş. Çokta güzel gelmiş şuan da biz deprem nedeniyle Van’dan bize biliyorsunuz yüzlerce misafir geldi. Belkide o misafirler Kars’ta barınırken, Gamze’de bu projesi yapıyordu. Biz bu projeyi SODES kapsamında uygulayalım. Uygulamasını yapalım diyelim ki¸ misafir getirelim onları misafir edelim. Misafir Kent Projesi’ni bu sene uygulayalım arzu ederseniz yapalım. Bu şekilde somutlaşın iş” dedi.
YOLA ÇIKAN ÖĞRENCİYE SAHİP ÇIKILIR
Alparslan Lisesi öğrencilerinin proje bazında aldığı başarının diğer okullara da örnek olmasını belirten Kara; “Bu işlerden sakın geri durmayın. Hayatta size derslerinizde öğrendiklerinizde lazım. Esas bu yaptığınız projeler, esas girdiğiniz bir takım sosyal ilişkiler, girdiğiniz yarışmalar, bilgi yarışmaları veya sosyal aktivirtelere katılın. Bunlara daha önemlidir. Kars’ta Alparslan Lisesi’nde böyle bir şey fevkalede önemli. Bu lisemiz bizim çok köklü lisemiz. Bu öğrencilere sahip çıkın müdür bey hakikaten sahip çıkın. Bunlar yola çıkmışlar şuan yola çıkan öğrenciye sahip çıkılır. Yola çıkan öğrenci bir niyet etmiş. Harekete geçmiş. Bir proje yapmış kendini ispatlamaya çalışıyor. Eminim ki bu öğrencilerin hepsi hayatta kendilerini ispatlayacaklar. Ben onların çok başarılı olacaklarına iananıyor ve şuan da onların başarılarını görüyorum” diye konuştu.
Vali Ahmet Kara, daha sonra öğrencileri tek tek kutlayarak birer altın hediye etti. Öğrencilere nasihatte da bulunan Kara, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış’tan bu tür etkinliklerin diğer okullarda da yapılmasını istedi. Başarılı öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış’da birer hediye verdi.
Tübitak Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) kontrolünde düzenlenen ve Kars, Ardahan, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Rize ve Trabzon illerinden oluşan bölge yarışmasına 525 adet proje başvurusu yapılmıştı. Bu projelerden 90 tanesi jüri üyeleri tarafından sergiye davet edilmişti. 20-21-22 Mart 2012 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi Salonu’nda düzenlenen ve ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasına katılan Kars Alpaslan Anadolu Lisesi 5 projeyle yarışmada dereceye girmişti.
Coğrafyada birinci olan "Orman Yangınları'nın Yayılmasını Önlemede Yanmaz Perde Yöntemi" adlı projesiyle Esra Ubiç 3-8 Mayıs 2012 tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan yarışmaya katılacak.

 
Takım'ın cesedine ulaşıldı
 
Bir kazazede daha bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli’de Erzurum rüzgarı
Denizli Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen 2. Ege Aşıklar Bayramı, ...
Bisikletle Çin'e seyahat
Almanya'nın Heidelberg kentinde doğan ve Belçika'nın Brüksel şehrinde ...
İHA yerel yönetimlerin nabzını tuttu
İhlâs Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Bölge illerini ...
 
Savcı cinayetinde 5 tutuklama
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın uğradığı ...
Toprak damlara naylonlu koruma
Batı da bahar havası yaşanırken Kars ve ilçelerinde kar çilesi devam ediyor. ...
Cihaner’in eşine hapis cezası
Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in eşi Muhteber Cihaner, ...
 
Van Gölü'nde şaşırtan görüntü
Van Gölü üzerinde aşırı yağış nedeniyle oluşan kar katmanları görenleri hayrete düşürdü.
Sokakta kitap okudular
Erzincan'da bir grup genç okumanın önemine dikkat çekmek için şehir merkezinde ...
Yurt Kur’dan ‘Liderlik’ semineri
Ardahan’da yurtta kalan üniversite öğrencilerine, ’’Liderlik, Başarı ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva