ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>EĞİTİM
30 Aralık 2015 Çarşamba - 05:47

Urmiye'de Atatürk Üniversitesi gündemi

YÖK İran İslam Cumhuriyeti`ne ziyaret gerçekleştirdi. Koçak Türkiye-İran arasındaki tarihsel, kültürel ve bilimsel süreci özetledikten sonra iki üniversite arasında şimdiye kadar yapılan anlaşmalar ve bu anlaşmalar uyarınca gerçekleştirilen faaliyetler ile üniversitelerarası işbirliğinin önemine değ

Urmiye de Atatürk Üniversitesi gündemi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile bazı YÖK üyeleri ve üniversite rektörlerinden oluşan heyet, Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti arasında yükseköğretim alanında kapsamlı bir işbirliğine yönelik bir dizi görüşmelerde bulunmak, yükseköğretim kurumları ile eğitim, bilim, teknoloji ve yenilik odaklı deneyimlerin paylaşılmasını ve ortak etkinliklerin gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla, 21-22 Aralık 2015 tarihlerinde İran İslam Cumhuriyeti`ne ziyaret gerçekleştirdi.

KOÇAK VE YAYLALI HEYETTE YER ALDI

Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığındaki heyette YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Türk- Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca yer aldı.

İLK KEZ ÜST DÜZEY TEMAS

İki ülke arasında yükseköğretim alanındaki şimdiye kadar gerçekleştirilen "ilk kez üst düzey temas" özelliği taşıyan ziyaretin ilk gününde YÖK Başkanı Saraç beraberindeki heyet, İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Prof. Dr. Mohammad Farhadi ile görüştü.

İran`ın çeşitli üniversite rektörleri ile Türkiye`nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin`in de katıldığı heyetler arası görüşmede, YÖK Başkanı Saraç Türk üniversitelerinin kendi alanlarında güçlenmek için önemli adımlar attığını belirtti.

SARAÇ’IN AÇIKLAMASI

YÖK Başkanı Saraç, Türkiye ve İran İslam Cumhuriyeti arasında eğitim alanındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurgularken, iki ülke arasında eğitim alanındaki işbirliğini somutlaştırmak için gözlemci heyet oluşturulmasının yararlı olabileceğini sözlerine ekledi.

Saraç ayrıca, gözlemci heyetin çalışmalarını belirli aralıklarla YÖK ve İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığına sunabileceğini belirtirken, İran İslam Cumhuriyeti üniversitelerinin uluslararası alandaki başarılarının takipçisi olduğunu dile getirdi.

Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Prof. Dr. Mohammed Farhadi ise YÖK Başkanı ve beraberindeki heyeti ağırlamanın kendileri için memnuniyet verici olduğunu belirterek, ortak araştırma merkezi ve ortak üniversite projesinin de akademik çalışmalara hız kazandıracağını dile getirdi.

Farhadi, Türkiye ile akademik işbirliğinin iki ülke için çok yararlı olacağını dile getirerek, "öğrenci ve akademisyen değişiminin dışında sosyal ve teknik işbirliği imkânları da değerlendirilmeli" dedi.

Toplantının ardından İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakan Yardımcısı Baghir Laricani ile bir araya gelen YÖK Başkanı Saraç, iki ülke arasında sağlık ve tıp eğitimi alanında işbirliği yapılması, üniversitelerarası işbirliğinin artırılması, tıp eğitiminde müşterek programların açılması konularını görüştü.

Belirtilen konuların takibi için izleme komitesinin oluşturulması, alınan kararların uygulanmasının takip edilmesi ve irtibat noktası olarak belirlenen YÖK ile İran Sağlık Bakanlığına rapor verilmesi hususlarında anlaşmaya varıldı.

İzleme heyeti, Türkiye’yi temsilen Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden oluştu.

YÖK Başkanı Saraç ve beraberindeki heyet, günün son ziyaretini Bilim ve Teknolojiden sorumlu İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Doç. Dr. Serona Sattari ile görüşerek gerçekleştirdi.

Ayrıca 22-24 Aralık 2015 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım`dan oluşan heyetimiz İran İslam Cumhuriyeti Urmiye Üniversitesi’ne resmi bir ziyarette bulundu.

URMİYE ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ AÇILDI

İlk günkü görüşmede Urmiye Üniversitesi Rektörünün açılış konuşması ve üniversitesini tanıtmasının ardından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak Türkiye-İran arasındaki tarihsel, kültürel ve bilimsel süreci özetledikten sonra iki üniversite arasında şimdiye kadar yapılan anlaşmalar ve bu anlaşmalar uyarınca gerçekleştirilen faaliyetler ile üniversitelerarası işbirliğinin önemine değindi. Ardından Atatürk Üniversitesinin ülkemiz üniversiteleri arasındaki yeri, tarihi, bilimsel ve akademi niteliklerini özetledikten sonra yakın orta ve ileri gelecekte birlikte neler yapılabileceği konularında bilgiler verdi.

Daha sonra Urmiye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahim Hubbi Naki, yeni açılan ve bu yıl öğretime başlayan Türk Dili ve Edebiyatı bölümü hakkında açıklamalarda bulundu. Rektör Koçak, faaliyete başlayan Edebiyat bölümünün açılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra açılacak Türk Dili bölümlerine de her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Rektör Koçak başkanlığındaki heyet daha sonra Urmiye Valiliği ve Türkiye’nin Urmiye Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti.

 
4 sığınak imha edildi
 
Büyükşehir, Türkiye birincisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAÜNİ Senatosu Aşkale’de toplandı
Atatürk Üniversitesi Senato toplantısı Aşkale’de yapıldı. Erzurum Atatürk ...
Dijital Gelecek'ten Köy Okullarına yardım
Dijital Gelecek Hareketi Platformu’nun önayak olduğu “Köy okullarına yardım” ...
Erzurum, sınav merkezi’ne kavuşuyor
Kayıtlı 140 bin öğrencisiyle Atatürk Üniversitesi’nin gözbebeği haline ...
 
Erzurum eğitimde lider il
M.AKDAĞ-Erzurum’da 11 aylık dilimde kişi başına düşen eğitim harcaması ...
Gençlik Meclisi’nden motivasyon eğitimi
Erzurum Gençlik Meclisi, ilçelerde gençlere motivasyon eğitimi verdi.
ERİHDER’den örnek hizmet
Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür ...
 
23 fakülteye dekan ataması yapıldı
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Yükseköğretim Genel Kurulu 2015 ...
Altıparmak buzdaki başarıyı ödüllendirdi
Vali Ahmet Altıparmak, İzmir’de düzenlenen ve Novice Basıc B kategorisinde ...
Tapu’da MEGSİS açılımı
M.COŞKUN-Erzurum Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün 15 personeline Mekânsal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva