ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EĞİTİM
15 Temmuz 2014 Salı - 04:10

Üretim arttı, talep patladı

İHSAN KUMRU-Atatürk Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Araştırma görevlisi Veysel Parlak, Ramazan ayında vatandaşların balığa talebin bir önceki aya göre yüzde 30 arttığını söyledi.

Üretim arttı, talep patladı

Türkiye ortalamasının çok altında balık tüketen Erzurum'da, balık talebinin artmasının çok sevindirici olduğunu ifade eden Atatürk Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi  Yetiştiricilik Bölümü Araştırma görevlisi  Veysel Parlak, Özellikle Ramazan ayında sindirilmesinin kolay olması nedeniyle balık etinin tercih edildiğini kaydetti.

Parlak, “ Ramazan ayının gelmesi ile birlikte  balığa olan talep arttı. Atatürk Üniversitesi su ürünleri fakültesi içsu balıkları uygulama ve araştırma merkezinde canlı olarak satılan alabalık miktarı bir önceki aya göre yüzde 30 artış gösterdi.  Türkiye ortalamasının çok altında balık tüketen Erzurum'da, balık satışlarının ve talebinin artması  sevindirici olduğunu  özellikle Ramazan ayında sindirilmesinin kolay olması nedeniyle balık etinin tercih ediliyor. Fakültemiz ürünlerinin kalitesinden dolayı marka değeri olduğunu ve taklit edilir hale geldi, üretilen balıkların canlı ya da vakum paket olarak yalnızca tesislerimizde satılıyor. Bunun dışında herhangi bir noktada balık satış  yapılmıyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarında  farklı bir lezzet için balığa daha fazla ilgi gösteriyor.” dedi

Atatürk Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi  Yetiştiricilik Bölümü Araştırma görevlisi  Veysel Parlak, balığın faydaları hakkında şu bilgiler verdi:” Balık, protein, D vitamini ve eser elementler açısından mükemmel bir besin kaynağıdır. İçerdiği fosfor, sülfür, vanadyum gibi mineraller sayesinde büyümeyi ve dokuların iyileşmesini sağlar.  Sağlıklı diş etleri ve diş yapısı oluşmasına yardımcı olur.   Cilt rengini güzelleştirir.   Saçların daha dayanıklı olmasını sağlar. Bakteriyel enfeksiyonlarda mücadeleye katkıda bulunur.  Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisiyle kalp krizinin önlenmesinde önemli rol oynar.  Nişasta ve yağların parçalanarak vücutta kullanılmasına yardım eder.  Eklem sağlığına faydalıdır.  Şeker hastalarının tedavisinde kullanılır.  Depresyon ve şizofreni belirtilerini hafifletir.  Yanık tedavisinde faydası vardır.   Migren hastalarında faydası kanıtlanmıştır.  Glokom (göz içinde basınç artması nedeniyle meydana gelen körlük) tedavisinde faydası vardır.”

 
Şehitler mevlidle anılacak
 
Yakutiye'de engelliler için asansör hizmeti
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nasihat :) 16 Temmuz 2014 Çarşamba 09:43

gülmekten kırıldım yoruma, ejder e mavi kapak

Yorumu oyla      9      4  
Nasihat tepesi 15 Temmuz 2014 Salı 23:55

Balığın faydası say say bitmez, ama bu bilinmediği için tüketimi bu kadar az !!! Özellikle beyinde ki gelişimin tamamlanmasında ve içte kalan kırıkların tedavisinde çok önemli , bol bol yemenizi tavsiye ederim

Yorumu oyla      10      4  
Balık Yetiştiricisi 15 Temmuz 2014 Salı 23:12

Gördüğüm, bildiğim ve yaşadıklarımın bana gösterdiği, Su Ürünleri Fakültesi, bölgede öncü olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Ne zaman sıkışsak çok rahat bir şekilde ulaşabiliyor, gerekli bilgileri alıyor ve çözüm üreterek bize-bizlere yardımcı oluyorlar. Böylece de katma değeri yüksek balıklar üreterek, üretilmesini teşvik ederek katkıda bulunuyorlar.Ben bir yetiştirici olarak bunları gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Hayırlı Ramazanlar!!!!!

Yorumu oyla      11      4  
ejder tepesi 15 Temmuz 2014 Salı 13:26

He ya vatandaş yıllardır balığın faydasını bilmiyordu da şimdi sizden öğrenecek. Üniversitenin asli görevi balık yetiştirmek değildir.Bilim,bilişim,üretim yapmak,yüksek düzeyde araştırma yaparak katma değeri yüksek yüksek teknolojik eser üretmek dünyaya satmak patent almak.Teknoparklar kurmaktır.Şimdiye kadar kaç patent aldınız? Hiç.Hangi teknolojik eserleri ürettiniz?Hiç. Kayda değer, marka olmuş bir teknolojik ürününüz var mı? Yok.Ee o zaman siz neye yararsınız balıkçı efendileri? O balıkları vatandaşlar sizden daha iyi yetiştiriyor. Önemli olan o balıklar üzerine ilmi çalışma lar yapmanızdır.Yazık bu fakir-fukaranın parasına yazık hem de çok çok yazık.Milletin dişinden tırnağından kestiği paralar, üniversitede ilmi çalışmalar yerine balığa gidiyor.Ey balıkçılar !.. Bunun vebali çok büyüktür çok.

Yorumu oyla      6      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kampüste yeni bir üniversite
Atatürk Üniversitesi, eğitim-öğretim olanaklarını güz ve bahar yarıyılları ...
Palandöken eğitimde gurur odağı oldu
Muhammed Coşkun-Palandöken İlçesi, LYS sınavında Türkiye sıralamasında ...
AÖF: ‘Eğitim Uzakta Değil’
Kuruluşunun üzerinden 3 yıl geçen ve bu süre zarfında öğrenci sayısı 50 ...
 
Teknik Eğitimde AB yaklaşımı
Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında ...
ETÜ’den Avrasya açılımı
Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 5. olağan toplantısı ...
ETÜ, 1.Ulusal Mikoloji Günleri 1 Eylülde
Erzurum Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik ...
 
Üniversitelerini Erzurum’da tanıttılar
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk üniversitesi unvanına sahip olan ...
Otistik çocuklar destek bekliyor
İHSAN KUMRU-Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş, resmi kurum ...
Tarihi Okul, vefa bekliyor…!
MUHAMMED COŞKUN-Tarihi eğitim kurumlarından olan Tatbikat İlkokulu bakımsızlıktan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva