ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
9 Eylül 2011 Cuma - 19:46

Universiade 2011 kış turizminin miladı’

Van Valisi Karaloğlu, “ Bu yıl Erzurum'da yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları bölgedeki kış turizmine yönelik yatırımları artıracaktır" dedi.

Universiade 2011 kış turizminin miladı’

VAN (İHA) –
Van Valisi Karaloğlu, “. Bu yıl Erzurum'da yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade) bölgedeki kış turizmine yönelik yatırımları artıracaktır" dedi.
Van Valisi Münir Karaloğlu, Vangölü Havzası'nın Türkiye'nin gelecekteki çok önemli destinasyon merkezlerinden biri olacağını belirterek: "Ahlat'ta dünyanın en büyük İslam mezarlıkları, Van'da hem İslam hem de Hıristiyanlık için çok önemli yapılar ve Doğubayazıt'ta ise İshakpaşa Sarayı var. Bir havza olarak düşündüğünüzde bu bölgenin önemli bir destinasyonu var" dedi.
Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (VASİAD) davetlisi olarak Van'a gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) üyeleri Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Samsunlu misafirlerini Vali Ali Paşa Toplantı Salonu'nda kabul eden Karaloğlu, Karadenizli hemşerilerinin sıcak bir şekilde karşıladı. Karaloğlu, misafirlerine Vangölü Havzası'nın yatırım potansiyelini ve 75 milyon nüfuslu komşu ülke İran pazarını anlattı.
VALİ KARALOĞLU’NUN AÇIKLAMASI
Vangölü Havzası'nın Türkiye'nin gelecekteki çok önemli destinasyonlarından biri olacağını belirten Karaloğlu: "Ahlat'ta dünyanın en büyük İslam mezarlıkları, Van'da hem İslam hem de Hıristiyanlık için çok önemli yapılar var. Doğubeyazıt'ta ise İshakpaşa Sarayı var. Bir havza olarak düşündüğünüzde bu bölgenin önemli bir destinasyonudur" dedi.
Bölgenin önemli sektörlerinin başında turizmin geldiğini vurgulayan Karaloğlu, 80'li yıllarda Türkiye'ye gelen 2 milyon 500 bin yabancı turistten 100 bininin Van'a ve bölgeye geldiğini bildirdi. Son yıllarda yaşanan olayların yabancı turist sayısında bir düşüşün yaşanmasına sebep olmasına karşın 2004'ten sonra tekrar hızla arttığına dikkat çekti.
TURİZM YATIRIMLARINDA ARTIŞ
Bölgedeki huzur ve güvenin artmasıyla birlikte turizm sektöründeki yatırımların da artmaya başladığını kaydeden Karaloğlu: "1990'lı yıllarda yaşanan olaylar
sonrası 3 binlere kadar düşen yabancı turist sayısı geçen yıl 85 bine ulaştı. 2011 yılının ilk 8 ayında ise yerli ve yabancı turist sayısında önemli bir artış var. Turizm sektöründe de yatırımlar başladı. Van'da şu anda 5 yıldızlı bir otel açıldı, ikincisinin inşaatı devam ediyor. İki otel inşaatı da proje aşamasında. Bölgenin inanç turizmi ile birlikte kış turizm potansiyeli de mevcut. 1.700 rakımda oturup kış turizminden istifade etmemek komiktir. Kar'ın sadece cefasını çekip sefasını sürmemek olmaz. Van
olarak 2 yıldır Abalı bölgemizde kayak merkezini faaliyete açtık. Geçen yıl bu tesisimizde telesky vardı, bu sezon telesiyej'de hizmete girdi. Bu yıl Erzurum'da yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade) bölgedeki kış turizmine yönelik yatırımları artıracaktır" dedi.
Van'ın; hem Osmanlı'nın hem de Türkiye'nin serhat şehirlerinden biri olduğunu anımsatan Karaloğlu, Van ile İran arasındaki sınır 1637 yılında imzalanan Kasri Şirin Antlaşması'ndan sonra hiç değişmemiş olduğunu bildirdi. Van'ın, Türkiye'nin son şehri olması münasebetiyle dezavantajlı gözükmesine karşın aslında ciddi bir avantaja sahip olduğunu düşündüklerini ifade eden Karaloğlu, şunları kaydetti: "Bizim İran'la 300 km'lik bir karasal sınırımız var. Maalesef bu 300 km'lik karasal sınırda bugüne kadar bir
kapımız bile olamamış. İlk defa 2011 yılının Nisan ayında Saray ilçemizdeki Kapıköy'den, daha önce trenlerin gelip gittiği ve gümrük işlemlerinin yapıldığı bir kapımız vardı. Kapıyı transit taşımacılığa açmakla ilgili bir girişimimiz oldu ve şu anda küçük araçlar gidip geliyorlar. İran'la yaptığımız protokol çerçevesinde önümüzdeki günlerde kamyonlar da gidip gelmeye başlayacak. Fakat İran tarafında yol sorun var. Bu yol tamamlandığı zaman artık büyük araçlarda gidip gelmeye başlayacak" diye konuştu.
Kapının faaliyete girmesiyle birlikte Kapıköy Sınır Kapısı'nın Gürbulak'tan sonra İran pazarı ve Türkiye'nin doğusundaki büyük pazarlardan biri olacağına inandığını kaydeden Karaloğlu: "Büyük pazara açılan ikinci önemli kapı, Kapıköy Sınır Kapısı olacaktır. Öyle hedefliyoruz. Devletin planlaması da bu. İran 75 milyonluk nüfusu ile büyük bir pazar. Ne üretseniz satabileceğiniz büyük bir pazar. Onun arkasında büyük orta Asya ve uzak Asya var. Nihayetinde hepsi doğumuzda olan pazarlar. Biz Van'ın, konumu gereği bir lojistik üstü olabileceğini düşünüyoruz" dedi.
Samsun heyeti adına konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, Vali Münir Karaloğlu'nun Van'da mülki idare amiri olarak görev yapmasını şans olarak gördüklerini belirterek, kendilerine gösterilen sıcak ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaklaşık 45 dakika süren ziyaret sonrası Samsun heyetine; Van'a ait tanıtım materyallerinin olduğu çanta hediye edildi. Vali Karaloğlu'nu ziyarette VASİAD Başkanı Ali Çiçeksay, Tuskon Başkan Yardımcısı Osman Reis, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan
Yardımcısı Turan Çakır da yer aldı. 2 günlük bir gezi programı düzenleyen Samsunlu işadamları; Erek dağı, Van Kalesi, Akdamar Adası'nı gezdikten sonra kentten ayrılacak.

 
Cimcime Sultan görkemiyle buluşacak
 
Meclis bürokrasiyi tartıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cimcime Sultan görkemiyle buluşacak
Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Cimcime Hatun Türbesi’de ...
Öztürk kaymakamları uğurladı
Erzurum’un ilçelerinde görev yaparken son çıkan kaymakamlar kararnamesi ...
Erzurum öncü oldu
Doğu Anadolu Bölgesi turizm değerleriyle ön plana çıkmaya başladı. Erzurum’da ...
 
Türkiye'nin tek rölyef sanatçısı Doğu'da
Türkiye'nin tek rölyef sanatçısı olduğunu belirten emekli öğretmen Harun ...
Bindallı ata mirası
Erzurum’da kına gecelerinde gelinler, folklor gösterilerinde ise bayanlar ...
Uzundere’de Kuş Turizmi yaklaşımı
Çoruh Vadisi’nin turizm potansiyelini değerlendirmek ve turizm aktivitelerini ...
 
Tarihe saygısızlık
Osmanlı döneminde kışla olarak kullanılan Erzurum kalesini ziyarete gelen ...
Safari Sanat Sirki Erzurum’da
Safari Sanat Sirki, Erzurumlulara, Geşmişten Geleceğe Tarihsel, destansı ...
Mesnevi,şifa kaynağı
- Psikoterapinin en yeni öğretisi Mevlana ve eseri ‘Mesnevi’den! Psikoterapist ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva