ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>ASAYİŞ
19 Aralık 2020 Cumartesi - 03:53

‘Türkiye’yi tarihiyle bütünleştiriyoruz’

Soylu, Uluslararası Göçmenler Günü’nü kutlayarak, "Türkiye bu savrulmaya karşı sadece sesini yükseltmeyle kalmamış insanlığıyla, eylemleriyle de medeniyetinin ecdadından miras kalan ahlakının, hayat anlayışının, atalarının ve inancının gereğini yerine getirmiştir" dedi.

‘Türkiye’yi tarihiyle bütünleştiriyoruz’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Göçmenler Günü’nü kutlayarak, "Türkiye bu savrulmaya karşı sadece sesini yükseltmeyle kalmamış insanlığıyla, eylemleriyle de medeniyetinin ecdadından miras kalan ahlakının, hayat anlayışının, atalarının ve inancının gereğini yerine getirmiştir" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yayınladığı video ile Uluslararası Göçmenler Günü'nü kutladı. Bakan Soylu videoda şu ifadelere yer verdi:
"Hz. Nuh’un gemisinden inip hicretin kervanının develerine binen, atları ile Orta Asya’dan gelip, Anadolu’dan tahta bavullarla gelip Sirkeci Tren İstasyonu’ndan Avrupa’ya uğurladığımız, Şam’ın, Halep’in, Bağdat’ın, Kabil’in, Urumçi’nin kokusunu dünyaya taşıyan bu toprakların, bu coğrafyanın çocukları, kıymetli dostlar hepinizi hürmet, sevgi ve muhabbetle selamlıyor, Uluslararası Göçmen Günü’nüzü tebrik ediyorum. Bu dünyayı zaman zaman iki kefeli bir teraziye benzetirim. Bir kefesi Batı, bir kefesi ise Doğu. Aslında gönül ister ki bu terazi hep dengede dursun. Ancak Batı, Afrika’dan Suriye’ye, Irak, Afganistan, Filistin, Uygur, Sincan’ı bu arada bizim ülkemize kadar kendisinden öte gördüğü dünyanın diğer bölgelerine hep bir şeyleri yakıştırmış, yaftalamış ve öyle bırakmış. Hem fakir hem hakir görmüş. Buraların medeniyetini, bilgisini, sevgisini, hatta insanlarının teninin rengini hakir görmüş. Sadece petrolünü, madenini ve stratejik konumunu sevmiş. Sadece bunlara yatırım yapmış, sadece bunları ele geçirmeye çalışmış. İşte onun için bu terazinin kefesi bir türlü dengeye gelmiyor. İşte onun için adını duymadığımız Afrika ülkelerinin vatandaşlarıyla, Afganistan’dan, Irak’tan, Suriye’den ve başka ülkelerden insanları Ege’de aynı göçmen botunda yakalıyor ve ölümden kurtarıyoruz."
"TÜRKİYE’Yİ VE ANADOLU COĞRAFYASINI KENDİ TARİHİ İLE BÜTÜNLEŞTİRİYORUZ"
1 milyondan fazla göçmenin hayatlarını normale döndürdüklerini kaydeden Soylu, "Attıkları nifak tohumları ile yeşeren istikrarsızlık, fakirlik, terör ve şiddet insanın tarihi bir gerçeği olan göç hadisesine 21. yüzyılda yeni ama dramatik bir ivme katmıştır. Türkiye bu savrulmaya karşı sadece sesini yükseltmeyle kalmamış, insanlığıyla, eylemleriyle de medeniyetinin ecdadından miras kalan ahlakının, hayat anlayışının, atalarının ve inancının gereğini yerine getirmiştir. İdlib’den Afrin’e, Azez’den Mare’ye, Cerablus’tan Resulayn’a kadar 8 bin 161 kilometrekare alanda zulmü durdurmuş, 1 milyon 750 bin insanın hayatını normalleştirmiş, terör örgütlerinden arındırmış, ikamet izni ile kalanlar hariç barındırdığı toplam 4 milyon yabancıyı muhtemel bir zulüm ve ölümden kurtarmıştır. Ortaya koyulan bu gayret, bu fedakarlık, katlanılan maddi manevi faaliyetler, zaman zaman çekilen sıkıntılar sadece bizim dışımızdaki insanlar için değildir. Bunu yaparken aslında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ilk andan itibaren ortaya koyduğu vizyon ve irade ile Türkiye’yi ve Anadolu coğrafyasını kendi tarihi ile medeniyet kökleri ile ve geleceği ile bütünleştiriyoruz" diye konuştu.
"BU TAVRIMIZ YOL ARKADAŞLIĞIDIR"
Çıkılan yolun uzun ama doğru bir yol olduğunu belirten Soylu, "Tarih bugün yazmaktadır. Aynı dinden olsak da olmasak da, aynı coğrafyadan olsak da olmasak da bizim dinimizin öğrettiği, atalarımızın miras bıraktığı, bize milletimizin, insanlığımızın öğrettiği o anlayıştan sapmamak nedir? Dolaysıyla aslında bu tavrımız bu coğrafyanın çocukları ile birlikte geleceğe doğru çıktığımız uzun ama doğru bir yolun yol arkadaşlığıdır. Ben bu vesile ile Uluslararası Göçmenler Günü’nüzü tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

 
Koca: ‘Sağlık çalışanlarımız destan yazıyor’
 
Gül: ‘FETÖ’cü hainleri lanetliyorum’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzincan yolunda uyuşturucu operasyonu
Erzincan’da polisin yaptığı yol uygulamasında 1 kilo 700 gram skunk uyuşturucu ...
Evlat nöbetine bir Ana daha katıldı
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
91 kilo 860 gram metamfetamin ele geçirildi
Ağrı polisi tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütlerine ...
 
4 köy karantinaya alındı
Kars’ta Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 4 köy karantinaya alındı.
Mayın ve roketatar mühimmatı ele geçirildi
Bitlis kırsalında yürütülen operasyonda roketatar mühimmatı ve mayın ele geçirilerek imha edildi.
Anaların evlat nöbeti 472’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
Evlat nöbetindeki ailelere destek
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
243 sığınak imha edildi
Tunceli Valiliği, 28 Temmuz 2020 tarihinde başlayan ve devam eden Yıldırım-4 ...
Elektronik tebligat verileri açıklandı
Adalet Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlanan elektronik tebligatla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva