ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
DOSİAD Nisan ayı Ekonomi Analiz Raporu açıklandı
DOSİAD Nisan ayı Ekonomi Analiz Raporu açıklandı
‘Yeni dönemin baş aktörü Türkiye olacaktır’
‘Yeni dönemin baş aktörü Türkiye olacaktır’
Kadına şiddetle mücadelede kararlılık
Kadına şiddetle mücadelede kararlılık
Baykar en büyük 10 ihracatçı firması arasında
Baykar en büyük 10 ihracatçı firması arasında
Yumaklı: ‘En büyük denetçi tüketici’
Yumaklı: ‘En büyük denetçi tüketici’
HABERLER>TÜRKİYE
21 Ekim 2015 Çarşamba - 02:59

‘Türkiye’yi sahipsiz bırakmadık’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Türkiye'ye saldıran terör çetelerine hadlerini bildirdik, ekonomiyi bütün küresel şoklardan korumayı başardık, bir an dahi Türkiye'yi sahipsiz bırakmadık." dedi.

‘Türkiye’yi sahipsiz bırakmadık’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Türkiye'ye saldıran terör çetelerine hadlerini bildirdik, ekonomiyi bütün küresel şoklardan korumayı başardık, bir an dahi Türkiye'yi sahipsiz bırakmadık." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "CHP ve MHP, o karanlık Türkiye'nin, o krizler Türkiye'sinin mimarları arasındaydı. Görüyorsunuz bugün izledikleri siyaset de yine kriz siyaseti, yine kavga siyaseti. Bu ülkenin güvenlik güçleri, yiğit evlatları terör örgütleriyle mücadele halindeyken, bunlar hükümeti yıpratma peşinde. Ellerinde tek bir delil, tek bir belge tek bir dayanak yokken bu hassas dönemde hükümete, güvenlik güçlerimize insafsızca iftiralar atıyorlar" dedi.

Davutoğlu, AK Parti'nin Trabzon'da Atatürk Alanı'nda düzenlediği "Birlik, Dirlik ve Kardeşlik Mitingi"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin etrafında bir ateş çemberi bulunduğunu ve Türkiye'nin her şeye rağmen yükselişini sürdürdüğünü, geleceğe yürüdüğünü belirtti.

Türkiye'nin 2002 yılından önce yıkımın eşiğinde olduğunu ifade eden Ahmet Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız'ın AK Parti'yi kurup, bu aydınlık yolda ak kadrolarla yürümeye başladığında bir kaosun içindeydi bu ülke. Şimdi o kaos simsarlarına yeniden bu ülkeyi kaosa, krize götürmek isteyen simsarlara seslenmek istiyorum; biz sizlerin, faizin, dövizin, enflasyonun tavan yaptığı, ekmek kuyruklarının olduğu bir Türkiye devraldık sizden" diye konuştu.

"ANAYASA KİTAPÇIĞI DEĞİL, UZAYA UYDU FIRLATIYORUZ"

"Siz bu millete, devletin kendi memurunun maaşını ödeyemediği, vatandaşların hastanede rehin kaldığı bir Türkiye bıraktınız" ifadesini kullanan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Siz, 2002'de siyasetçilerin değil medya patronlarının, seçilmişlerin değil sokak çetelerinin yönettiği bir Türkiye bıraktınız bize. Sizin Türkiyeniz'de anayasa kitapçıkları, yazar kasalar fırlatılıyordu, biz göreve geldik şimdi anayasa kitapçığı değil, iki gün önce olduğu gibi uzaya uydu fırlatıyoruz, uydu. Anayasa kitapçığının fırlatıldığı bir Türkiye'den uzaya 4B uydusunu gönderen bir Türkiye geldi, işte farkımız bu. Hiç kimse kusura bakmasın, bu milleti faili meçhullerin 10 binlerle ifade edildiği o karanlık zamanlara döndürmeye kimsenin kudreti yetmeyecek."

Karanlık yılların aktörlerini vatandaşların çok iyi bildiğine dikkati çeken Başbakan Davutoğlu, "Bugün ülkeyi milletin çizdiği istikametin dışında yerlere çekmeye çalışanlara, tuzak kuranları sizler çok iyi biliyorsunuz. Onların hadlerini de sizler bugün de geçmişte olduğu gibi bildireceksiniz. Siz isimlerinin ya da partilerinin değiştiğine bakmayın, bunların hepsi aynı zihniyet, aynı karanlık odakların temsilcileri. Artçılarıyla birlikte aynı siyasi kadrolar, aynı zihniyetle görevlerine devam ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"CHP ve MHP, o karanlık Türkiye'nin, o krizler Türkiye'sinin mimarları arasındaydı. Görüyorsunuz bugün izledikleri siyaset de yine kriz siyaseti, yine kavga siyaseti. Bu ülkenin güvenlik güçleri, yiğit evlatları terör örgütleriyle mücadele halindeyken, bunlar hükümeti yıpratma peşinde. Ellerinde tek bir delil, tek bir belge tek bir dayanak yokken bu hassas dönemde hükümete, güvenlik güçlerimize insafsızca iftiralar atıyorlar. Ya bu yaptıklarının Türkiye'ye büyük zarar verdiğinin farkında değiller ya da Türkiye'ye verdikleri zarar bunların umurunda değil."

Vatandaşların 7 Haziran'da oylarıyla bütün partilere "uzlaşın, hükümet kurun" şeklinde mesaj verdiğini söyleyen Davutoğlu, kendilerinin 7 Haziran akşamında "milletimizin sözü başımızın tacıdır ve bu ülkeyi bir an dahi yönetim boşluğuna düşürmeyeceğiz" dediklerini anımsattı.

"BİR AN DAHİ TÜRKİYE'Yİ SAHİPSİZ BIRAKMADIK"

Başbakan Davutoğlu, "Üstümüze düşen ne varsa onu yaptık. 'Türkiye yönetim boşluğuna düşecek' diye hesap kuranların hesaplarını bozduk, Türkiye'ye saldıran terör çetelerine hadlerini bildirdik, ekonomiyi bütün küresel şoklardan korumayı başardık, bir an dahi Türkiye'yi sahipsiz bırakmadık. Trabzonlular, Türkiye'ye her dakika dahi sahip olduğumuza şahitlik eder misiniz? Bir an dahi ülkeyi sahipsiz bırakmadığımıza şahitlik eder misiniz?" ifadelerini kullandı.

Sadece meydandaki vatandaşlara değil, farklı partilere oy vermiş olan vatandaşlara da seslendiğini söyleyenDavutoğlu, konuşmasını şöyle devam etti:"Biz, AK Parti Genel Merkezi'nde 7 Haziran'da 'Bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayız' derken, Sayın Bahçeli daha en baştan kendini muhalefet tayin etti. Her türlü teklife, formüle adeta hiç dinlemeden 'Hayır' dedi. Sayın Bahçeli aslında sadece millet bize değil, milletin sözüne, milletin emrine 'Hayır' dedi. Her zaman ki gibi Türkiye için sorumluluk almaktan kaçtı. MHP tabanı, ben bilirim, sizler bilirsiniz, onlar vatanperver vatandaşlar olarak hükümete girmeye çok istekli olduğu halde Sayın Bahçeli elini taşın altına koymadı. 'Terörle mücadele' dedi, sonra kenara çekildi, terörle mücadele alanını bize bıraktı ama biz o alanı bir saniye dahi boş bırakmadık. Kenardan ahkam kesti, önce koalisyona, seçim hükümetine, erken seçime hepsine 'Hayır' dedi, anayasal olarak kurulması gereken hükümete de bakan vermedi."

"BİZE YAPILAN SAYGISIZLIĞI DA KARŞILIKSIZ BIRAKMAYIZ"

Seçim hükümetine bir tek Tuğrul Türkeş'in bakanlığı kabul ederek geldiğini anımsatan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:"Ama neden kaçtı biliyor musunuz Sayın Bahçeli, yiğitler Dağlıca'da terörle mücadele ederken, onlar hükümette yer almaktan kaçtılar. Şimdi de yine televizyonlarda siyaset yapacağına, aileler üzerinden iftiralarda bulunuyor, ailelerini karıştırarak siyaset yapmaya kalkıyor. Sayın Bahçeli'yi bir kez daha siyasi nezakete ve bu zor dönemlerde her şeyden önce karşılıklı hürmete, saygıya davet ediyorum. Ama bize yapılan saygısızlığı da karşılıksız bırakmayız bunu da buradan ilan ediyorum. Cumhurbaşkanımız'a, Cumhurbaşkanımız'ın ailesine yönelik olarak Sayın Bahçeli'nin veya muhalefet partilerinin yaptığı her saldırıyı o büyük makama, sizlerin oylarıyla gelinen o makama saygısızlık olarak görüyoruz ve buradan mücadelesi olan varsa 'İşte siyaset meydanı burası, mertçe mücadele edelim' ama aileler üzerinden karşılıklı yıpratmalarla bu ülkenin geleceğinin tartışıldığı bugünlerde içeride yeni sıkıntılara, yeni tartışmalara mahal vermeyelim. MHP tabanının istemesine rağmen Sayın Bahçeli her şeye 'Hayır' dedi."

Davutoğlu, "Peki Sayın Kılıçdaroğlu ne yaptı" şeklindeki sorusunun ardından vatandaşların, "Yuh" demesi üzerine, "Neyse yuhalamayın, ama ona, onlara inşallah sandıkta en güzel dersi vereceksiniz. 1 Kasım'da bu 'Hayır' diyenlere, bu blok siyaseti yapanlara dersini veriyor muyuz" diye sordu.

"SİZ ÖNCE ÇATIYI, SONRA DA BU BLOKU ÇÖKERTTİNİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletin yüzde 41 oy verdiği AK Parti'yi hükümet hesaplarının dışında bırakmak istediğini belirten BaşbakanDavutoğlu, şunları kaydetti: "(Blok siyaseti) dediler ama blokları çöktü. Millete dayanmayan ne blok kalır, ne duvar kalır, hepsini çökertiriz Allah'ın izniyle. Bunlar aslında çökmeye alışık, Trabzonlular, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kurdukları çatı da çökmüştü, çöktü mü? Sayın Cumhurbaşkanımız karşısında o çatı çöktü mü? Temeli olmayanın çatısı olur mu? Hele Karadenizli Temel'e sormak lazım, 'Ha Temel, temeli olmayanın çatısı olur mu?', olmaz. Bunların millette temeli yok, temeli. Siz önce çatıyı, sonra da bu bloku çökerttiniz Allah sizden razı olsun."

Kendilerinin her şeye rağmen samimi bir çabayla hükümet formüllerini görüştüklerini ifade edenDavutoğlu, "Adeta bize 'AK Parti'yle hükümet kurarız ama AK Parti kendini inkar ederse, dış politikasını, eğitim politikasını değiştirirse' dediler. Bunun anlamı nedir biliyor musunuz? Bu bize 'Milletin sesi olmaktan, milletin siyasetini izlemekten vazgeçin' demek. Biz bunu der miyiz? Demeyiz, çünkü AK Parti millet iradesinden doğmuş, daima milletin sesi olmuş, milletin ta kendisidir. Kendimizi inkar edemezdik ama Türkiye için 'Türkiye hükümetsiz kalmasın' diye ilkelerimiz çerçevesinde uzlaşmaya hazırdık. 13 yıldır her türlü engele rağmen atılım üzerine atılım gerçekleştirmiş, milletimizin teveccühünü kazanmış, siyaset anlayışımızdan elbette vazgeçemezdik. Bu her şeyden önce millete, Türkiye'ye, bu meydanı dolduran Trabzonlular'a ihanet olurdu" şeklinde konuştu.

Alandakilere, "Bize ihanet yakışır mı" sorusunu yönelten Ahmet Davutoğlu, "Hayır" karşılığını alınca, "Biz söz verdiğimiz yerde durduk, sözümüzün istikametinde yürüdük, söz verdiğimiz menzile de Allah'ın izniyle Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında ulaşacağız" ifadesini kullandı.

 
Aydemir ‘Anahtar Teslimi Fabrika’ Projesi’ni paylaştı
 
‘Biz Türkiye’nin her yerindeyiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türk Milleti şanına yakışanı yapar’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu millet, Türk milleti olarak şanına yakışan ...
‘Teröre geçit vermeyeceğiz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin yegane ...
‘Bu millet bir olursa aşamayacağı engel yok’
‘Bu millet karadan gemileri yürüttü, bu millet Boğaz’ın altından Marmaray’ı ...
 
‘Milletimizden gizlimiz, saklımız yok’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, ...
‘Asla Unutmayacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zor günleri, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi ...
Türkiye kendi gündemine dönmeli
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Hepimiz yavaş yavaş sükunetle suhuletle Türkiye'nin ...
 
‘Acıyı çalıyorlar’
Ankara'daki terör saldırısında ölen kim olursa, hangi partiye mensup olursa ...
Davutoğlu yeni güvenlik konseptini paylaştı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni güvenlik konseptinde ...
Davutoğlu gündemi değerlendirdi
Davutoğlu, " Her tutuklamanın savcı tarafından delillendirilmesi lazım. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Neden ‘Erzurum’a Selam Söyle’ Adını Verdi?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva