ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>TÜRKİYE
17 Ekim 2015 Cumartesi - 01:34

‘Acıyı çalıyorlar’

Ankara'daki terör saldırısında ölen kim olursa, hangi partiye mensup olursa olsun acıyı paylaştıklarını dile getiren Davutoğlu, "O acı, 'bizim acımızdır' diyoruz, HDP ise acıyı çalıyor ve kendisine mal ederek, herkesi, kendisi dışındaki devleti öyle görüyor.’ dedi

‘Acıyı çalıyorlar’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Vatandaşlarımızın şunu bilmesini bir kez daha istirham ediyorum; bu suçu işleyenler kimlerse, bunlar ortaya çıkarılacak. Bunların arkasındaki güçler, aktörler kimlerse bunlar çıkarılacak" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "10 gözaltı daha var, soruşturmalar derinleştirilerek devam ediyor ve arkasındaki aktörlerin hepsi açıklığa kavuşana kadar da bu çabamız sürecek. Vatandaşlarımızın şunu bilmesini bir kez daha istirham ediyorum; bu suçu işleyenler kimlerse, bunlar ortaya çıkarılacak. Bunların arkasındaki güçler, aktörler kimlerse bunlar çıkarılacak" dedi.

Davutoğlu, TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturmada son gelişmelerin" sorulduğu Davutoğlu, çok dikkatli adımlar atmak, olayın bütününü görerek, sebeplere ve aktörlere kadar uzanan bir soruşturmanın yürütülmesi gerektiğini söyledi.

İki iz üzerinde yürüdüklerini belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:"O iz üzerinde dün de bugün de ciddi adımlar, gelişmeler oldu. Birincisi DEAŞ faktörü itibariyle... Zaten olağan şüpheli anlamında üzerinde sürekli durulan bir grup olarak DEAŞ'ın yaptığı faaliyetler ve bu çerçevede bir ilişkiler ağını da ortaya çıkarmaya başladık. Yani sadece intihar bombacılarının kimliği ve onun dayandığı çerçeve değil, arkasında kimlerle nasıl bir işbirliği yaptıkları... İkinci iz de özellikle belli twit hesapları ve irtibatlar üzerinden yürüttüğümüz bir soruşturma var. Burada da bombalama öncesinde bazı aktörlerin bu bombalamayla ilgili bir ön hazırlık, psikolojik hazırlık mahiyetinde yürüttüğü çabalar var. Burada da önemli bir noktaya gelindi. Tweet hesapları bazen örtülü, ismi gizli hesaplar oluyor ama bu IP adresleriyle desteklenmiş, artık veri, bulgu haline dönüşmüş olaylar.

Dün ve bugün bu çerçevede, bu iki izi de sürerek 10 ek gözaltı yapıldı. Soruşturmalar ciddiyetle devam ediyor. 10 gözaltı daha var, soruşturmalar derinleştirilerek devam ediyor ve arkasındaki aktörlerin hepsi açıklığa kavuşana kadar da bu çabamız sürecek. Vatandaşlarımızın şunu bilmesini bir kez daha istirham ediyorum; Bu suçu işleyenler kimlerse bunlar ortaya çıkarılacak. Bunların arkasındaki güçler, aktörler kimlerse bunlar çıkarılacak. Aynı şekilde buradan hareketle ülkede kaos çıkarmak, provokatif bir ortam oluşturmak için kim çaba sarf etmişse onlara da hukukun gereği ne yapılması gerekiyorsa yapılacak."

Davutoğlu, "Terör saldırısının içinde devletin de olduğu iddiası var. Bu noktada ne demek istersiniz" sorusu üzerine , "Türkiye 70'lerin Türkiyesi değil, kontrgerillanın olduğu ya da 80'lerin, 90'ların Türkiyesi, JİTEM'in, Ergenekon'un olduğu bir Türkiye değil. AK Parti döneminde faili meçhul kalmış hiçbir olay yoktur" dedi.

"DİYARBAKIR SALDIRISI KİME YARADI?"

Benzer suçlarda faillerin mutlaka ortaya çıkarıldığını kaydeden Davutoğlu, buna Danıştay saldırısını örnek verdi. Danıştay saldırısının yapıldığı gün de devletin ve AK Parti'nin suçlandığını hatırlatan Davutoğlu, bu saldırının ardından, AK Parti'yi zayıflatmak isteyen aktörlerin çıktığını vurguladı.

O gün çıkıp da AK Parti'yi ve devleti suçlayan kesimlere bakılması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, saldırının, bir sene sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemek için başlatılan bir terör silsilesinin arka planı olduğunu söyledi.

Daha sonra Hrant Dink olayının gerçekleştiğini anımsatan Ahmet Davutoğlu, bir takım kişilerin tekrar meydana çıkarak, devleti ve AK Parti'yi suçlayan açıklamalar yaptığını belirtti. Davutoğlu, "Anlaşıldı ki şimdi baktığımızda geriye 2007'de bir AK Partili'nin cumhurbaşkanı olmaması için e-muhtıraya falan baktığımızda, ülkede bir kaos ortamı çıkarıp... Bir takım gizli odaklar bunu yaptı. Şimdi de daha önceki birçok olayda da biz bunu yaşadık" diye konuştu.

7 Haziran seçimi öncesindeki Diyarbakır saldırısında da devletin ve AK Parti'nin suçlandığını hatırlatan Davutoğlu, "7 Haziran'dan önceki Diyarbakır saldırısı kime yaradı" diye sordu.

"DEVLET, MUHALEFET PARTİLERİNİN DE BULUNDUĞU MEKANİZMA"

Devletin, muhalefet partilerinin de bulunduğu bir mekanizma olduğunu anlatan Başbakan Davutoğlu, demokratik toplumlarda devletin, halkın seçtiği meşru hükümetin güç kullandığı, ortak kamunun otoritesini temsil ettiğini, bunu "derin devlet gibi" görmemek gerektiğini söyledi.

 

"Kim kazandı 7 Haziran öncesi Diyarbakır saldırısından? AK Parti'nin bir menfaati var mı" diye soran Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"AK Parti'nin bir kaostan menfaati olabilir mi? Hadi en kötü senaryoyu teorik olarak masaya koyalım, bunların iddia ettiği gibi. Devletin bundan ne menfaati olabilir? Ne elde edebilir devlet denilen yapı? Veya AK Parti bundan menfaat elde edebilir mi? Niye yapmış olsun? Hani bir eli kanlı insanlar değiliz. Hadi onlar bir takım şeylere inanıyorlar, Demirtaş'ın o günkü açıklamasında vurgulanan şey 'katil devlet' diye. Aynaya konuşması lazım."

Türkiye'de, bir acıyı sahiplenip, sorumluluk üstlenenlerin, bir de acının sebebini başkasının üstüne atanların, kutuplaştırma yapmak isteyenlerin ve acıyı çalanların olduğunu belirten Davutoğlu, "Acı 'benim acım' diyip, o acıyı hissedecek her çevreyi karşıya koyup, bir provokasyonlar yapanlar, bu da HDP'nin sürdürdüğü politika. MHP'nin belli ölçülerde sürdürdüğü politika. Neden? Çünkü bir şehit cenazesi oluyor, biz oradayız ve acıyı paylaşıyoruz. Hiçbir şehidimiz yok ki biz acıyı paylaşmamış olalım. Biz acıyı paylaşıyoruz, MHP acıyı çalmaya çalışıyor" değerlendirmesini yaptı.

"ACIYI ÇALIYORLAR"

Ankara'daki terör saldırısında ölen kim olursa, hangi partiye mensup olursa olsun acıyı paylaştıklarını dile getiren Davutoğlu, "O acı, 'bizim acımızdır' diyoruz, HDP ise acıyı çalıyor ve kendisine mal ederek, herkesi, kendisi dışındaki devleti öyle görüyor. Karşı tarafta siyasal olarak kim varsa, onu suçlayarak acıyı kendisine mal etmeye çalışıyor, istismar ediyor. Birisi şehit cenazelerimizin acısını, diğeri bu tür toplumsal olaylarda, Suruç'ta ya da Ankara'da kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısını" diye konuştu.

Bir de sorumluluktan kaçan, gözlemci olarak dışarıdan yorum yapan yaklaşımın olduğunu ifade eden Davutoğlu, bunun da CHP'nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşımı olduğunu söyledi.

"Şu yapılsın, bu yapılsın" diye açıklamaların olduğunu hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şu soruyu sorma hakkına sahip değil miyim? Anayasa size bu hükümete katıl emri verdi. Anayasa söyledi, yemin ettiğiniz anayasa. MHP ve CHP niye bu olayların içinde bu sorumluluğu almadı? Bu da sorumluluktan kaçan tutum. Genel doğruları söyleyeceksiniz, elinizi taşın altına koymayacaksınız ve sorumluluktan kaçacaksınız. Biz ne yapıyoruz? Şu ana kadar hiçbir AK Parti'li, herhangi bir acıyı dışlamadı. 'Bu onların acısıdır, bizi ilgilendirmez' demedik, kimin acısı varsa, onu sahiplendik. Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadık. Şimdi seçimlere doğru giderken en sorumlu, birleştirici, herkesi birbirine yaklaştırmak isteyen açıklamalar kimden geliyor? Biz, bu açıklamaları yaparken, sanki ortada şu anda bir AK Parti Hükümeti ki ben bu hükümetin sorumluluğunu üstleniyorum, Başbakan olarak üstleniyorum, AK Parti Genel Başkanı olarak değil."

"NEDEN CHP'Lİ BAKAN YOK?"

Sorumluluktan kaçanların, iki bakan hakkında yorumlar yaptığını kaydeden Davutoğlu, "Öyle bir hava vermek istiyorlar ki 'bu iki bakan AK Parti'li.' Hayır, bu iki bakan tarafsız ve anayasal sorumluluğun gereğini yapmış, devlet görevi yürüten bakanlar" dedi.

"Siz niye yapmadınız anayasal sorumluluğun gereğini? Neden bu hükümette bir CHP'li bakan yok" diye soran Davutoğlu, şunları ifade etti:"Neden gönderdiğimiz mektuplara... Bir mektubu özellikle zikredeyim, bir CHP'liye has, her satırında şunu demeye çalışıyor, 'Aslında ben bunu kabul ederdim, bu bir görevdir ama ne yapıyım ki genel merkezin böyle bir kararı var.' Bu mahalle baskısıyla sorumluluktan kaçtınız, seçime ülkeyi götürme sorumluluğunu biz üstlendik, şimdi kenardan yorum yapıyorsun. Ben bunu Sayın Kılıçdaroğlu ile buluştuğumuzda da söyledim. 'Keşke bu hükümette siz de olsaydınız da bu konuları beraber konuşuyor olsaydık.' Ama yok gelmeyecekler, hükümete katılmayacaklar, dışarıdan yorum yapacaklar. En kötüsü de acıyı, ortak acımızı unutturacaklar, 'bu benim acım, karşı tarafta da acıyı paylaşan varsa aslında o suçlu' diye devleti bütün olarak suçlu gösteren bir tutum."

 
Sinan Şamil Sam’a Federasyon morali
 
“Proje getirin heykelinizi dikelim”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu yeni güvenlik konseptini paylaştı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni güvenlik konseptinde ...
Davutoğlu gündemi değerlendirdi
Davutoğlu, " Her tutuklamanın savcı tarafından delillendirilmesi lazım. ...
‘Türkiye, mazlum ve mağdurların yanında’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin mazlumların ve mağdurların yanında ...
 
‘Bizim yolumuz sevgi yoludur’
Türkiye’nin bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya ve kardeş olmaya ihtiyacı ...
Davutoğlu’ndan insanlığa çağrı
Davutoğlu, "İnsanlığa çağrımız şu; gelin bu mültecilerin gözlerindeki ...
Babacan'dan taşeron işçiler için müjde
Taşeron işçilere kadro konusuna da kanun düzenlemesinin yapıldığını söyleyen ...
 
‘Bu süreçte en iyi imtihanı millet verdi’
Bu süreçte en iyi imtihanı milletin verdiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı ...
Davutoğlu gündemi değerlendirdi
Kendilerine yönelik ağır ithamların da olduğuna değinen Davutoğlu, "Herkes ...
‘Gelmediler sorumluluk paylaşmadılar..!’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, , NTV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva