ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EĞİTİM
29 Mart 2017 Çarşamba - 13:52

Türkiye'de bir ilk olacak

NESRİN ÇETİNKAYA-Yoncalık’ta bulunan eğitim fakültesinin üniversite kampüsüne taşınması suretiyle Türkiye’de ilk olacak Eğitim Araştırma Laboratuvarını kuracaklarını ifade eden Dekan Doymuş, “3’üncü bir projemiz ise Türkiye’de bir olacak. 'dedi

Türkiye de bir ilk olacak

Fakülte olarak en büyük icraatlarının kaliteli öğretmen yetiştirmek olduğunu söyleyen Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kemal Doymuş, eğitim alanında ki araştırmaların artırılması ve öğrencilerin bu alanda daha aktif çalışabilmesi için Türkiye’de bir ilk olarak fakülte bünyesinde Eğitim Araştırma Laboratuvarı kuracaklarının müjdesini verdi. Dekan Doymuş, yeni Eğitim Fakültesi binasının projesinin çizilerek hazırlandığını belirterek, binanın onaylaması halinde Laboratuvarında bina içerisinde yer alacağının kaydını düştü.

ÖĞRENCİ SAYIMIZ STANDARDIN ÜZERİNDE

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinin öğrenci ve öğretim görevlisi verilerine değinen Dekan Doymuş, “Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi 1961 yılında Erzurum Enstitüsü olarak faaliyete başlamış. 1963 yılında Ali Ravi İlköğretim okulunda bugün ki Yoncalık yerleşkesine yerleşmiş. 1979 yılında Kazım Karabekir Yüksek Öğretmen Okulu olarak faaliyetleri devam etmiş. 1984 yılında ise Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ismi almış, bugün ki haliyle Atatürk Üniversitesine bağlanmıştır. Fakültemizin 9 bölümü, 33 anabilim dalı mevcuttur. Bunun 24’ünde eğitim-öğretim devam ediyor, diğerlerinde henüz öğrenci yok. Fakültemizin 262 tane akademik personeli bulunmaktadır. Şuan ki itibariyle 44’ü profesör, 46’sı doçent ise 65’i yardımcı doçent.  9 bin 300 civarında öğrencimiz mevcuttur. Bunun dışında ise 1800 yüksek lisans, doktora öğrencimiz var. Yani bu şunu ifade ediyor; Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi bazı üniversitelerin, bazı fakültelerin öğrencisi kadar bizim yüksek lisans, doktora öğrencimiz var.  Şuan baktığımız zaman Tıp Fakültesinden sonra en fazla öğretim üyesine sahip olan fakülte yine bizim fakültemizdir. Atatürk Üniversitesinin öğrenci çoğunluğunu da yine fakültemiz teşkil etmektedir. Böyle bir potansiyelimiz var.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNE KATKIMIZ BÜYÜK

MEB ile ortak yürüttükleri protokol kapsamında öğretim üyelerinin gönüllülük esasına göre çalışmalar yaptıklarını belirten Dekan Doymuş, “Atatürk Üniversitesine Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi olarak büyük katkılar sağlıyoruz. Bahsetmek gerekirse, 27 Mart itibari ile her hafta Milli Eğitim ile yaptığımız bir protokol çerçevesinde Erzurum’da ve ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin büyük bir bölümüne üniversitemiz yani fakültemizin hocaları tarafından aktif öğrenme yöntemleri, 7 ilke ( öğrencinin okula uyumu, öğretmen-öğrenci ilişkileri, öğrenci-öğrenci ilişkileri, okul-veli ilişkileri, öğretmen-veli ilişkileri, öğrenci-veli irtibatları vs.) göz önünde bulundurarak  eğitimler veriliyorlar, çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencinin okula uyum çalışmaları, teknolojik çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımız fakülte hocalarımızın gönüllülük esasına göre MEB ile imzaladığımız protokol çerçevesinde 27 Mart itibari ile başlıyor. Çalışmalarımızın büyük bir bölümü Yoncalık konferans salonumuzda yapılacak. Eğitim-öğretim sürecinde öğretmenlerimiz etkilenmesin diye de saatlerimizi 17.00-19.00 olarak ayarladık. Bir de yine yeni gelen 1’inci sınıf öğrencilerimizin PDR hocalarımız tarafından Oltu, Olur, Hasankale, Aşkale ilçelerimizde ki Meslek Yüksekokullarında özellikle kız öğrencilerimizin ilçelere uyum sağlayabilmesi için uyum programlarında da görev almaktalar” ifadelerine yer verdi.  

ÖĞRETMEN İZLEME PROJESİ

Fakülte olarak, mezun olan öğretmenlerinin sorunlarını çözmeye yönelik Öğretmen İzleme Projesini faaliyete geçirmeye hazırlandıklarını söyleyen dekan doymuş, “Bizim buradaki en büyük icraatımız, en büyük projemiz, öğretmen yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz öğretmenlerimizin de burada kalitesini artırmak zorundayız.  Baktığımız zaman ilk aşamada 1’inci projemiz öğretmen izleme projesi olacaktır. Bu yıl içerisinde de faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Peki, bunu nasıl yapacağız? Bir web sitesi oluşturacağız. Web sitesi üzerinden mezun olan öğretmenlerimizle irtibat halinde olacağız. Öğretmenlerimiz nerede ne sıkıntı çekiyor, eğitimin neresinde neyi veremiyor vs. bunun gibi çok sorun karşısında dönütleri elde ederek sorunları gidermeye, çözümler üretmeye çalışacağız. Aynı zamanda öğretmenlerimize yüz yüze görüşmelerde sağlayacağız.  Hepsini kapsamak mümkün değil belki ama büyük bir çoğunluğu ile görüşmeler yapacağız. 2’inci projemiz ise eğitim yayınlarına ağırlık verme, eğitim çalışmalarına ağırlık vermek. Eğitim alanında ki çalışmaları yükseltmek ve çoğaltmak amacındayız” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Yoncalık’ta bulunan eğitim fakültesinin üniversite kampüsüne taşınması suretiyle Türkiye’de ilk olacak Eğitim Araştırma Laboratuvarını kuracaklarını ifade eden Dekan Doymuş,  “3’üncü bir projemiz ise Türkiye’de bir olacak. Türkiye’ye bir Eğitim Araştırma Laboratuvarını biz kuracağız. Eğitim Fakültemizin yeni binasının projesi çizildi, hazırlandı. Eğer o bina onaylanırsa yeni binamızda Eğitim Araştırma Laboratuvarımızda yerini alacak. Bina da eğer gecikirse biz bunu faaliyete sokacağız, laboratuvarı oluşturacağız. Tüm eğitim çalışmaları bu Eğitim Araştırma Laboratuvarında olacak. Öğrenciler burada tasarımlarını, çalışmalarını, araştırmalarını daha kolay ve daha aktif bir şekilde yürütebilecektir. Öğrencilerimiz derslerde öğrendiklerini burada uygulayabilecekler. Burada birçok materyalimiz olacak. Sınıfların mevcut durumu buna uygun olmadığı için laboratuvar öğrenciler üzerinde daha etkin ve daha kalıcı olacaktır” diye konuştu.  

FAKÜLTENİN UZUN VADEDE HEDEFLERİ

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi olarak belirledikleri hedeflere vurgu yapan Dekan Doymuş, “Bunun yanında Türkiye’nin genelinde eğitim çalışmalarında bir aksaklı var. Bu aksaklık eğitimin yanında alan eğitimine ağırlık verilmiyor. Nasıl giderilir bunun üzerinde de çalışmalar yürütüyoruz. Hedeflerimize gelince ilk olarak önem verdiğimiz birincil hedefimiz eğitim ve öğretime erişim. Burada üç temel kıstasımız var; kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede yapılacak olanlar diye. Uzun vadede proje çalışmaları, altyapı çalışmaları ve üniversite ile işbirliğine girerek Türkiye’de ki diğer üniversitelerin kütüphaneleri ile bizim kütüphane arasında bir eğitim ağı kurma gibi çalışmalarımız var.  Orta vadede Güzel Sanatlar Bölümlerimizin geliştirilmesi düşüncemiz var, eğitim kalitesini artırmak için. Eğitim bölümlerimize hoca güçlendirmesi yaptık. Fakat yetmiyor, daha da artırmayı güçlendirmeyi planlıyoruz” diye ifade etti.

 
Taşhan esnafı beklentilerini paylaştı
 
Özyazıcıoğlu, Erzurum'daki yapılaşmayı değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu Kütüphanesinden okur rekoru
2016 yılı sonu itibariyle Oltu İlçe Halk Kütüphanesinde 27217 adet kitap ...
'Atatürk üniversiteli olmaktan onur duyuyorum'
Özyılmaz, Atatürk Üniversitesi’nin bir mensubu olmanın her zaman onurunu ...
Lise öğrencileri bilimde yarışıyor
Her yıl düzenlenen “TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri ...
 
Aydemir Osmanlı Eğitim Sendikasının konuğuydu
M.COŞKUN-Osmanlı Eğitim-Sen Başkanı Mehmet Emin Karadaş, Sendika olarak ...
Ilıcalı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Atatürk Üniversitesi ...
Liseliler projeleriyle yarışıyor
TÜBİTAK tarafından düzenlenen 48’nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri ...
 
İlk Ders:“İslam Dünyası ve Diplomasi Eğitimi'
Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleşen ve gençlik kuruluşları ...
Genç hatipler minberde yarıştı
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen İmam ...
3. Doğu Anadolu Organ Nakli Günleri başladı
. Doğu Anadolu Organ Nakli Günleri, yapılan açılış töreni ile başladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva