ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>TÜRKİYE
6 Ekim 2013 Pazar - 05:20

‘Türkiye’de adeta hizmet hasadı yapıyoruz’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptıkları toplu açılışlarla Türkiye'de adeta "hizmet hasadı" yaptıklarını belirterek, "Türkiye'yi güçlü bir ekonomi, güçlü bir demokrasi üzerinden geleceğe taşıyoruz" dedi.

‘Türkiye’de adeta hizmet hasadı yapıyoruz’

EREN BOZKURT-FATİH KEÇE-NAZİRE HİÇYAKMAZER-SEZGİN PANCAR
ADANA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptıkları toplu açılışlarla Türkiye'de adeta "hizmet hasadı" yaptıklarını belirterek, "Türkiye'yi güçlü bir ekonomi, güçlü bir demokrasi üzerinden geleceğe taşıyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan, 2 gün sürecek olan Adana temaslarının ilk gününde valiliği ziyaretinin ardından İstasyon Meydanı’na geldi. Burada Adanalıların sevgi gösterileri ile karşılanan Erdoğan, miting alanında onbinlere seslendi. Başbakan Erdoğan, Adanalılara yöresel tabirle “Gadasını aldıklarım” diye seslenerek başladığı konuşmasında, yakın zamanda birçok ilde yaptıkları toplu açılışlara ve toplam maliyetlerine dikkat çekerek, “Türkiye’de adeta hizmet hasadı yapıyoruz” dedi. Erdoğan şunları söyledi:
“Gadasını aldıklarım. Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Adana’mıza, tüm ilçelerimize hayırlı olmasını niyaz ediyorum. 14 Eylül’de Adıyaman’daydık, 810 milyonluk açılış gerçekleştirdik. Önceki hafta sonu Malatya’daydık, tam 776 trilyon liralık 93 ayrı eserin açılışını yaptık. Geçen hafta Denizli’de 876 trilyonluk 84 eserin açılışını yaptık. Bugün Adana’dayız. Sizinleyiz Adana ve ilçelerinde 2 gün boyunca büyük bir açılış coşkusunu sizlerle birlikte yaşıyoruz. Burada bir tek açılış töreniyle Adana ve ilçelerinde 837 trilyonluk 80 farklı eseri resmen Adana’mıza kazandırıyoruz. Yarın Kozan’a gideceğiz. Orada da yine 13 ayrı eseri açacağız. Oradan Ceyhan’a geçeceğiz ve Ceyhan’da da 9 ayrı eserin açılışını yapacağız. Kozan ve Ceyhan’ı da ilave ettiğimizde 2 gün boyunca 102 kalem hizmetin toplam tutarı 860 trilyon lira. Son bir ay içerisinde sadece 4 şehrimizin Adıyaman, Malatya, Denizli ve Adana’ya kazandırdığımız toplam yatırımların tutarı 3 katrilyon 326 trilyon lira. Adeta bir hizmet hasadı gerçekleştiriyoruz. Toprağa attığımız tohumlar filiz oldu, fidan oldu, ağaç oldu, meyve vermeye başladı. Şimdi hamdolsun o meyveleri topluyoruz. Hep beraber topluyoruz. Adana’da topluyoruz, Denizli’de topluyoruz, Malatya’da ve Adıyaman’da topladık. Ülkemizin 81 vilayetinde topluyoruz. Şurada var, burada yok. Asla bizim kitabımızda bu yok. İşte Adana bugün yaptığımız açılışla Yüreğir, Karaisalı, Seyhan, Sarıçam, İmamoğlu, Yumurtalık, Çukurova, Saimbeyli, Aladağ, Pozantı ilçelerimizde 38 farklı eğitim tesisini bugün hizmete alıyoruz. Bu 38 kalem eğitim hizmetinin içinde anaokulları var, ilkokul ve ortaokullar var. İmam hatip liseleri var, Anadolu imam hatip liseleri var, meslek liseleri, pansiyonlar var. Özellikle hayırseverlerimize bu derslikleri, bu eğitim hizmetlerini Adana’mıza kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Ulaştırma, Denizcilik Bakanlığımız eliyle Havalimanı Kavşağı’nı tamamladık. Buraya 18 trilyon yatırım yaptık. Bugün açılışını yapıyoruz. Kültür ve Turizm, Enerji ve Tabii, Orman ve Su İşleri, Gıda ve Tarım, İçişleri bakanlıklarının Adana’da tamamladıkları yatırımları da bugün burada hizmete alıyoruz. TOKİ’nin Sarıçam ve Yüreğir’de başlattığı projeler tamamlandı. İki ilçemizde toplam 2 bin 304 konutu bugün hak sahiplerine teslim ediyoruz. Özel sektörümüz Adana ve ilçelerinde 596 trilyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Burada özellikle Mehmet Başpınar kardeşimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu kardeşimiz 525 trilyonluk bir yatırımla Adana’ya 350 işyeri kapasiteli bir sanayi sitesi kazandırdı. Mehmet Başpınar orta ölçekli sanayi sitemizin de Adana’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Yine özel sektörümüz tarafından yapımı tamamlanan iş adamlarımızı, girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Adana merkez ve ilçelerimize bu yatırımları kazandıran bakan ve bakan arkadaşlarımıza, herkese teşekkür ediyorum. Özel sektör ve girişimcilerimize şükranlarımı sunuyorum.”
Adana Ticaret Odası’nın Kısacıkzade Konağı’nı restore ettirerek Adana’ya çok önemli bir kültür merkezi kazandırdığını da belirten Başbakan Erdoğan, “Öncelikle Adana Ticaret Odamıza, sayın başkan ve yönetim kuruluna bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu konağın hem Adana hem de Türkiye tarihi açısından bir anlamı var. Bu konak Kurtuluş Savaşımıza kadar Düyun-u Umumiye binası olarak kullanılıyordu. Düyun-u Umumiye, Osmanlı’nın dış borçlarıydı. 1854’te Osmanlı devleti hem dışarıdan hem de içerde başta Galata bankerleri olmak üzere benim de söylediğim bir şey var ya faiz lobisi, o gün de vardı, sermaye sahiplerinden borç aldı. Devlet bu borçları ödeyemez hale geldi. Borç verenler tahsil için bu kurumu oluşturdular. Osmanlı’nın içişlerine, bütçesine, tüm gelirlerine müdahale ederek tahsil etmeye başladılar. Adana ve İstanbul gibi büyük şehirlerde böyle merkezler oluşturuldu. Çoğu yabancı olan temsilciler halkımıza çok zulüm ettiler. Vergi topladılar, vergi vermeyenin malına el koydular, tarlalarını yaktılar. Adeta milletin alın terini yağmaladılar. 1923’te cumhuriyet kurulduğunda bu borçlar cumhuriyete devredildi. 1954’e kadar bu borçları ödemek zorunda kaldık. 54 yılında merhum Menderes döneminde son taksitler ödendi ve bu defter kapandı. Ama bu sefer de cumhuriyet tarihinde dış borçlanma başladı. Türkiye başı sıkıştıkça Uluslararası Para Fonu’ndan borçlanmaya başladı. Bugünün Düyun-u Umumiye’si IMF. İşte biz göreve geldiğimizde oraya olan borç neydi, 23,5 milyar dolardı. Kim borçlanmıştı, bizden öncekiler. Yani MHP, yani DSP, yani ANAP üçlüsü borçlanmışlardı. Öyle borçlandılar ki ödeyemez hale geldiler. Bizi delikli paralara muhtaç ettiler. Şimdi bakın dış borçlarla ilgili yanıltıcı bilgiler veriliyor. Buraya da Adana’ya da geliyor, yalan yanlış rakamlarla Türkiye’nin dış borçlarını çarpıtmaya çalışıyorlar. Burada manzarayı net bir şekilde anlatmak istiyorum. Halep ordaysa arşın Adana’da. Biz 2002’nin sonunda görevi devraldığımızda kamu net borç stokunun milli gelire oranı yüzde 61,5’tu. Yani bu ne demek. Türkiye’nin her yüz lirasının 61,5 lirası borçtu. Şimdi ne oldu. Biz bu oranı yüzde 17’ye kadar düşürdük. Yani yüz liranın 17 lirası borç. 61,5 liradan 17 liraya. 2002 sonu itibariyle milli gelire oran yüzde 74’tü. Yani yüz liranın 74 lirası borçtu. Bunu nereye çektik, 36 lirası borç. 2002 yılında dünya piyasalarından iç piyasadan borçlanırken yüzde 63 ile borçlanıyordu. Yani bizden önceki iktidar döneminde. Yani MHP, DSP, ANAP iktidarı döneminde 63 lirası faizdi. Bu şimdi nereye düştü. Yüzde 7’ye düştü. Yani aradaki fark 56 puan. Şimdi bu 56 kimin cebinde kalıyor. Benim Adanalı çiftçimin, memurumun, işçimin, vatandaşımın cebinde kalıyor. İşte farkımız bu. Yalan yanlış konuşanların yüzüne bunu çarpmak lazım” diye konuştu.

 
Türkiye’nin 4’üncü Lojistik Köyü Erzurum’da
 
Kutsal topraklarda hac heyecanı sürüyor…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altıparmak mülteci kampını denetledi
Vali Ahmet Altıparmak, Aşkale ilçesinde yapımı devam eden Mülteci kampını ziyaret etti.
‘Öncelik eğitimin’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli bütçenin ilk sırasında eğitimin ...
‘Yerel seçimler öncesi her şey olabilir’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24. Dönem 4. Yasama Yılı açılışı sonrası ...
 
Kağızman’da milli coşku
Kars’ın Kağızman ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü ...
‘TBMM, devleti kuran tek meclistir’
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “TBMM, milli mücadeleyi yürüten ve yöneten Gazi ...
‘Biz Ferhat’ız, siz Şirin’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, laf siyaseti değil hizmet siyaseti yaptıklarını ...
 
'Bizim derdimiz üzüm yemek'
Erdoğan, partilerin kapatılması oylamasında AK Parti’den 3 kişinin kendilerine ...
‘Ertaş bizi de garip bıraktı’
Erdoğan, Kırşehir’de Neşet Ertaş 1. Altın Bağlama Kültür Sanat Ödüllerinin ...
Özakman vefat etti
Şu Çılgın Türkler eserinin yazarı Turgut Özakman, Ankara'da hayatını kaybetti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva