ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>EĞİTİM
4 Mayıs 2015 Pazartesi - 20:14

Türkiye Öğrenci Meclisi Erzurum’da toplanıyor

Mersin 12. Dönem İl Öğrenci Meclisi Başkanı Dolunay Tandoğan, Erzurum’da yapılacak 12. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi'nde Mersin’i en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Türkiye Öğrenci Meclisi Erzurum’da toplanıyor

Mersin 12. Dönem İl Öğrenci Meclisi Başkanı Dolunay Tandoğan, Erzurum’da yapılacak 12. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi'nde Mersin’i en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Mersin'in Bozyazı Çok Programlı Lisesi öğrencisi olan Tandoğan, 5-7 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak olan ve 81 il öğrenci meclisi başkanının katılacağı 12. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi'ne katılmak üzere Erzurum'a gitti. Erzurum’a hareketinden önce açıklama yapan Tandoğan, Türkiye Öğrenci Meclisi’nde Mersin'i en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti. TBMM Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2004 yılından bu yana öğrenciler arasında hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve demokrasi kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturmak amacıyla 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi'ni yürürlüğe koyduğunu ifade eden Tandoğan, "Gerçek anlamda uygulandığı zaman yararlı bir proje. Gelecekte Türkiye'yi yönetecek ve şekillendirecek olan bizlere seçme, seçilme ve demokrasi kültürünü pratikte uygulama imkanı tanımakta” dedi.

Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlere yönelik projeyi yürürlüğe koyan kurumların iyi niyetine rağmen pratikte bazı yerel idarecilerin proje kapsamındaki çalışmalarına destek vermedikleri için aksadığını ileri süren Tandoğan, “Bazı yerel idarecilerimiz nedense bizleri pek ciddiye almamakta. Yanlış tutumları nedeniyle de biz gençlerin kendilerine karşı bakış açımızda, düşüncelerimizde olumsuz fikirler oluşmakta. Bu nedenle de yararlı bir proje bazen zararlı bir hale gelebilmektedir. Beklentimiz projeyi uygulamaya koyan kurumlar tarafından yerel idarecilerin uyarılması, 5 bölüm ve 53 maddeden oluşan Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi’nin tam olarak uygulanması. Ayrıca çalışmalarımız için bir bütçe oluşturulmasını, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin oluşturacağı komisyonlar ile kent protokolünde bizlere temsil hakkı tanınmasını ve meclis başkanlarına çalışma ofisi oluşturulmasını istemekteyiz. Bu ve benzeri taleplerimiz gerçekleştiği zaman ciddiye alındığımızı anlayacağız. ‘Kağıt üstündeki çalışmalar yeterlidir’ düşüncesine karşı olduğumuzun bilinmesini isterim. Bizler çalışmaların kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Bizlerin ciddiye alınmaması bizleri üzmekte ve gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan gençlerde olumsuz düşüncelerin oluşmasına neden olduğunun bilinmesini isterim” diye konuştu.

Erzurum’da gerçekleşecek toplantıya ilişkin bilgi veren Tandoğan, il öğrenci meclis başkanlarına toplantıda eğitim, kültür, sosyal, sanat, bilim, spor, çocuk ve gençlik konularında konuşma hakkı tanındığını, ancak bu sene belirlenen maddelerin dışında talep ve isteklerin de dile getirileceğini belirtti. Tandoğan, "Bu seneki toplantının Atatürk ve arkadaşları tarafından, milli mücadelede izlenen politikaların temelinin atıldığı, milli iradenin hakim kılındığı, milli birliğin temini ve tesisi yolunda önemli kararların alındığı şehir olan Erzurum’da yapılması biz gençler için ayrı bir önem taşımaktadır. Bu önem ve bilinç içerisinde çalıştay yapacağız" ifadelerini kullandı.

 
Emniyetten uyuşturucu operasyonu
 
Dikkatler Erzurum’da toplanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konukçu ermeni zulmünü anlattı
Atatürk Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu, Türklerle ...
Peygamber sevgisini hüsnü hatta işlediler
Kutlu doğum haftası münasebeti ile Erzurum'da birçok kurum ve STK geniş ...
Kur’an Bülbülleri icazet aldı
Erzurum’da 50 hafıza hafızlık diploması düzenlenen törenle takdim edildi.
 
ATAÜNİ’den Kültürel Diploması atılımı
TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr. Fırat Purtaş,” Atatürk Üniversitesi ...
Armağan, Köprüköylü öğrencileri sevindirdi
Köprüköy’de öğrencileri için yardım talep eden Ünsal öğretmenin yardım ...
AÖF’ten ATAYÖS başarısı
Atatürk Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (ATAYÖS)’nı geniş kapsamlı ...
 
Atatürk Üniversitesi Fas’a açıldı
ESRUC Konferansı’nın ve Yükseköğretim Fuarı’nın, Fas’ın Kazablanka kentinde ...
Zeka Oyunları’nda büyük final
Aziziye Belediyesi tarafından düzenlenen Zeka Oyunları Şöleni-Mangala ...
Bilimde Almanya açılımı
Prof. Dr. Thomas Heuqel, “2014 yılında kurulan Alman- Türk bilim yılı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva