ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>EKONOMİ
30 Aralık 2023 Cumartesi - 03:24

Türk Malı damgasının marka değeri artıyor

Kacır, "Bakanlık olarak, 81 ilde örgütlenmiş teşkilatımız ve 1200'e yakın denetçimizle, sanayimizin kaliteli, güvenli ve rekabetçi üretimini tesis ediyoruz. 'Türk malı' damgasının marka değerini güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Malı damgasının marka değeri artıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 81 ilde 1200'e yakın denetçiyle sanayinin kaliteli, güvenli ve rekabetçi üretimini tesis ettiklerini belirterek, “2023 yılı içinde motorlu kara yolu araçları, asansörler, elektrikli ekipmanlar ve makineler başta olmak üzere pek çok sanayi ürün grubunda 30 binden fazla denetim yaptık.” dedi.

Bakan Kacır, Ticaret Bakanlığında gerçekleştirilen, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katıldığı Piyasa Gözetimi, Denetimi ve Ürün Güvenliği Değerlendirme Kurulu 2024 Yılı Hazırlık Toplantısı'nda konuştu. Türkiye'nin, bölgesinin önde gelen bir üretim üssü konumuna eriştiğini belirten Kacır, "Bakanlık olarak, 81 ilde örgütlenmiş teşkilatımız ve 1200'e yakın denetçimizle, sanayimizin kaliteli, güvenli ve rekabetçi üretimini tesis ediyoruz. 'Türk malı' damgasının marka değerini güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

HAKSIZ REKABETİ ÖNLEDİK

Kacır, piyasa gözetimi ve denetimi açısından en fazla ürün grubundan sorumlu Bakanlık olarak, Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun mevzuatla ve sahadaki denetim faaliyetleriyle haksız rekabeti önlediklerini söyledi.

30 BİNDEN FAZLA DENETİM

Vatandaşların can ve mal güvenliğini, en yüksek seviyede koruduklarının altını çizen Kacır, "Yılda, 6 binin üzerinde gözetim ve bilgilendirme faaliyeti icra ediyoruz. Son 3 yılda gerçekleştirdiğimiz 100 binin üzerindeki gözetim ve denetim, tüm Avrupa ülkelerinin 1 yılda gerçekleştirdiği fiziki toplam denetim sayısının çok üzerinde yer almakta. 2023 yılı içinde motorlu kara yolu araçları, asansörler, elektrikli ekipmanlar ve makinalar başta olmak üzere pek çok sanayi ürün grubunda 30 binden fazla denetim yaptık. Güvensiz ürünleri piyasaya arz eden firmalara 70 milyon liranın üzerinde idari para cezası uyguladık." diye konuştu.

3 BİN 600 UYGUNSUZ ÜRÜN

Kacır, güvenlik açısından risk oluşturan ürünlerin, piyasadan çekilmesini gerçekleştirdiklerini vurguladı. 2014'ten bu yana, gönüllü geri çağırma faaliyetlerini destekleyerek 5 milyon ürünün geri çağrılmasını sağladıklarını anlatan Kacır, "Yakın zamanda detaylarını kamuoyuyla paylaşacağımız uygulamayla herkes, asansörlerin üretim ve denetim bilgilerine erişim imkanı elde edecek. Vatandaşlarımızı bilinçlendirerek güvenliğini sağlarken, piyasa gözetimi ve denetimi çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmalarını, tüm süreçlerde aktif bir rol üstlenmelerini de tesis etmiş olacağız. İthal ürünlerin iç piyasadaki denetimine ağırlık vererek bu yıl 3 bin 600 uygunsuz ürünün piyasada dolaşımını engelledik." dedi.

MUAYENE VE DENETİM FAALİYETLERİ

Kacır, gelecek dönemde de muayene ve denetim faaliyetleriyle vatandaşların, üreticilerin haklarını korumaya devam edeceklerini kaydetti. Piyasa gözetimi ve denetimine proaktif şekilde devam ettiklerine işaret eden Kacır, "Ayrıca sanayicilerimizin önünü açmak, süreklilik, sürdürülebilirlik ve standardizasyonu, yüksek teknolojiyle yakalamalarını sağlamak için 'Milli Teknoloji Hamlesi' ışığında çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

ANKARA KALİTE KAMPÜSÜ

Kacır, Ankara Kalite Kampüsü tamamlandığında sanayicilerin test ve deney ihtiyaçlarının karşılayacaklarını ülkenin küresel pazardaki rekabetçiliğini artıracaklarını vurguladı. Küresel trendleri, gelişen teknolojiyi ve piyasa koşullarını göz önünde tutarak, ürün güvenliği sistemini geleceğe hazırladıklarını anlatan Kacır, "Bilişim ürünleri ve elektrikli araçlar olmak üzere, yeni ürün gruplarına yönelik denetim süreçlerimizi oluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, sürdürülebilir ve güvenilir bir e-ticaret ekosistemi oluşturmak için Ticaret Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 E-PGD MEVZUATI

Kacır, e-PGD mevzuatıyla internet satış ilanları vasıtasıyla, piyasaya arz edilen ürünlerin imalatçı ve ithalatçı bilgilerini, uygunluk işaretlerini takip edeceklerini dile getirerek, internetin vitrini konumundaki aracı ve hizmet sağlayıcı sitelerden, kayıt dışı ürünlerin kaldırılmasını sağlayacak, güvenli bir e-ticaret deneyimi tesis edeceklerini ifade etti.

SİBER DAYANIKLILIK YASASI’NA YAKIN TAKİP

Siber güvenliğin dijital dönüşümün gündeme getirdiği en önemli konulardan biri olduğuna dikkati çeken Kacır, AB'nin 2024'te yayımlayacağı ve 2028'de uygulamaya alacağı Siber Dayanıklılık Yasası'nı takip ettikleri söyledi. Kacır, yazılım ve donanım dahil, dijital ürünlerin tasarımı, geliştirilmesi, üretimi ve piyasaya arz edilebilmesinde gerekli siber güvenlik standartlarının çerçevesini çizen bu düzenlemeyi, ülke mevzuatına kazandıracaklarını dile getirdi.

YENİ YAKLAŞIMLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

TÜBİTAK ve TSE'nin güçlü altyapılarını kullanarak, siber dünyada da vatandaşların can ve mal güvenliğini koruyacaklarını anlatan Kacır, "Birçok kişisel veriye erişim imkanı elden eden, beyaz eşya ve ev aletlerinin iletişimi ve güvenliği yeni sınamaları da beraberinde getirmekte. Vatandaşlarımızın ve kişisel verilerinin güvenliğini sağlamak üzere bu cihazların piyasa gözetimi ve denetiminde yeni yaklaşımları hayata geçireceğiz." diye konuştu.

ENERJİ ETİKETLEMESİ VE EKOTASARIM TEBLİĞİ

Kacır, sanayicinin iklim değişikliğiyle mücadelede daha aktif bir rol üstlenmesi ve Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyum çalışmaları kapsamında enerji verimliliğinin de ajandalarının üst sıralarında yer aldığını bildirdi. Enerji Etiketlemesi ve EkoTasarım Tebliği ile sanayinin ve vatandaşların enerji verimliliği ve çevreye duyarlılık farkındalığını yükselttiklerini anlatan Kacır, "Kurul üyelerinin yol haritası vazifesi gören Piyasa Gözetimi ve Denetimi Ulusal Eylem Planı doğrultusunda; özellikle ikiz dönüşümün etkin bir ithalat ve iç piyasa denetimi için çalışmalarımızı yürüteceğiz." şeklinde konuştu.

 
Bolat kaçakçılıkla mücadele verilerini açıkladı
 
Yeni KKM hesabı açılamayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bolat kaçakçılıkla mücadele verilerini açıkladı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2023 yılında toplam 23 milyar 74 milyon lira ...
TBB 11 aylık Erzurum senet verilerini paylaştı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da Kasım ayında 157, bu yılın ...
Merkez Bankası PPK özetini yayımladı
Merkez Bankası son gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu Toplantı özetini ...
 
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası toplam rezervleri 22 Aralık ile biten haftada 2 milyar 925 milyon dolar arttı.
Orta Vadeli Program uygulanmaya devam edilecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonrası yapılan açıklamada, ...
Kacır ve Bayraktar OSB’leri değerlendirdi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ülke yüzölçümünün binde ...
 
DAP BKİ 10 yılda bin 925 proje destek verdi
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, 2023 yılı ...
Özakalın ETS0 2023’ü paylaştı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB ...
Erzurum’un teşvikli yatırım payı yüzde 12.3 oldu
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’un bölge toplamında yatırım ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva