ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>EKONOMİ
16 Haziran 2014 Pazartesi - 04:26

Türk İş'ten özelleştirme tepkisi

HSAN KUMRU-TÜRK-İŞ’e bağlı tüm sendikalar, özelleştirmeden ötürü 81 ilde 18 Haziran Çarşamba günü 2 saat oturma eylemi yapacak.

Türk İş ten özelleştirme tepkisi

Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun Ankara’da olağanüstü toplandığını, toplantıdan çıkan kararla 81 vilayette 18 Haziran Çarşamba günü AK Parti İl Başkanlıklarına yürüyüş ve iki saat oturma eylemi yapılacağını söyledi.

Daşkaya, “TÜRK-İŞ  -İŞ Başkanlar Kurulu, yaklaşık bir hafta sonra olağanüstü toplanarak; Yatağan, Yeniköy, Kemerköy Termik santralleri ve bu santrallere kömür veren sahaların özelleştirilmesi girişimleri ile Türkiye Maden-İş ve Tes-İş sendikalarımız ve üyesi işçilerin yürüttüğü direnişi,  burada yaşanabilecek yeni Soma facialarını önlemek adına yapılması gerekenleri, Soma faciası sonrası yaşanan gelişmeleri ve gelinen son durumu değerlendirmiştir.  Yıllardır ısrarla devam edilen özelleştirme uygulamalarının çalışanlar ve toplum üzerindeki olumsuz etkileri açıkça ortaya çıkmıştır. Kamu zararını sona erdirmek, kamuya gelir sağlamak gerekçesiyle zaten kamu sermayesine sahip işletmelerin özelleştirme yoluyla bazı sermaye kesimlerine satılması telafi edilmez sonuçlara yol açmıştır. Bu uygulamalara son verilmelidir. Dünyada gelişmiş ülkeler geri dönüp kamulaştırma yapmaktadır. Özelleştirme ve taşeron uygulamaları konusunda alınan yargı kararları titizlikle yerine getirilmelidir.  Stratejik özellikleri nedeniyle, özellikle enerji temininde sürdürülebilirliği sağlamak için  yerel kaynaklarımıza dayalı kömür ve enerji üretimi gibi önemli alanlar, kamunun mülkiyetinde kalmalıdır. Kamu sermayeli işletmelerde, çalışanların da yer aldığı yeni kurumsal yapılar geliştirilmelidir.  Özelleştirme nedeniyle işten çıkarmaların yaşanması bir yana, 13 Mayıs 2014 günü Soma’da yaşanan trajedi de görüldüğü üzere, özelleştirme ve taşeronlaştırma 301 işçinin yaşamına neden olmuştur. Soma örneği, özel sektörün denetimsiz kar hırsının başta işçi sağlığı ve iş güvenliği olmak üzere, çalışma ve yaşama koşullarında yol açtığı faciayı gözler önüne sermiştir. Rekabet edebilirlik ve üretim artışı, ucuz işçilik temelinde kirli rekabete dönüşmemelidir.  Soma kömür işletmesinde bir “iş cinayeti” yaşanmıştır ve sorumluların cezalandırılmaları sabırla beklenilmektedir.    TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, yatağan işçilerinin işine ve işyerine sahip çıkma eyleminin yanındadır ve kararlılıkla desteklemektedir. Buna göre:  Başkanlar Kurulu toplantısının hemen ardından, tüm üyeler ve Konfederasyonumuz önünde eylemini sürdüren işçilerle birlikte Özelleştirme İdaresi Başkanlığına yürünecek ve kitlesel basın toplantısı ile alınan kararlar açıklanacaktır. 16 Haziran 2014 Pazartesi günü, Türkiye Maden-İş ve Tes-İş Sendikalarının örgütlü bulunduğu tüm işyerlerinde işçiler, üretimden gelen güçlerini kullanarak 1 gün işi durduracaklardır. 17 Haziran 2014 Salı günü, Konfederasyonumuzun örgütlü bulunduğu tüm işyerlerinde işçiler, üretimden gelen güçlerini 2 saat çalışmayarak kullanacaklardır.  18 Haziran 2014 Çarşamba günü, 81 ildeki AKP İl Başkanlıklarına yürüyüş yapılacak, düzenlenecek kitlesel basın toplantısının ardından 1 saat oturma eylemi yapılacaktır.  Yatağan işçilerinin haklı mücadelesi farklı yorumlanmamalıdır. Konfederasyonumuz, ülke ve çalışma hayatında karşılaşılan sorunları birlik ve dayanışma içinde çözüme kavuşturmak kararlığındadır.” dedi

 
Erzurumlu Mürsel Dede Üsküdar’ın sembol ismi
 
TRT’de 50’inci yıl coşkusu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 16 Haziran 2014 Pazartesi 10:19

Artık o kapalı ekonomiler,statükocu, vesayetçi dönemler geride kaldı.Özelleştirme bugünkü dünyanın bir gerçeği.Neden siz hâlâ o 40'lı,50'li yıllardaki gibi yaşıyorsunuz? Bugün dünyanın en gelişmiş,en çağdaş,en modern ülkelerinde dahi devletin elinde işçi sınıfı yok.Devletler bu işleri hep özel sektöre yaptırıyorlar.Ama siz karşı çıkacaksınız ki o saltanatınız devam etsin.Artık o 60'lı ve sonraki yıllar tarihe karıştı.Statükocular kendi saltanatlarını sürdürmek için,sizleri,hükümetleri yormak, yönlendirmek ve yönetmek için yıllarda kullandılar.Sizin de sendika ağalığınız tıkır tıkır işliyordu.Şimdi ise bunu kaybediyorsunuz.Özelleştirme milletin menfaatine,sizin karşı çıkmanız da sizin saltanatınızın devam etmesi için.Bırakın bu hikayeleri de başka işlere bakın.Siz statüocuların sizleri yönlendirmeleri sonucunda,yıllarca devlete hep ayak bağı oldunuz.Artık bir su arkı kazılacak, bir gölet yapılacak,inşaata harç yapılacaksa bunlar modern iş makinaları ile yapılıyor.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum mutfağı Ankara’da
Ankara'nın ünlü markası OMSED Yenimahalle batıkent'te 2. şubesini açtı.
Havada 2014 ufku açık
M.AKDAĞ-Havalimanı 5 ayda Bölgede bulunan 10 havaalanı ve limanı içinde ...
TKK sandığa gitti
İHSAN KUMRU-Tarım Kredi Kooperatifleri, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Kars ve ...
 
Tarımda Erzurum atılım sürecinde
Dilek BAYRAK-Erzurum Türkiye iller sıralamasında büyükbaş hayvan sayısı ...
Büyükşehirler Liginde sıralama değişmedi
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum ocak-nisan dönemi kişi başına düşen nakdi kredi tutarı ...
Erzurum KOBİ’lerine yeni destek
MUHAMMED COŞKUN-5 milyon Avro bütçe ile “KOBİ çalışan ve işverenlerinin ...
 
Mükellef başına 12.9 bin TL vergi
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığınca yapılan açıklamada, ...
Kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı
Erzurum 2013 vergilendirme dönemi Kurumlar Vergisi rekortmenleri açıklandı.
Başarılarıyla Oltu’nun gururu oldu
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni ve yenilikçi iş fikirleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva