ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>EKONOMİ
11 Haziran 2014 Çarşamba - 11:41

Başarılarıyla Oltu’nun gururu oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimciler için düzenlediği Teknogirişim Sermayesi Desteği programında 100 bin liralık hibe almaya hak kazanan 284 genç beyinden birisi de Oltulu Buğrahan Yavuz oldu.

Başarılarıyla Oltu’nun gururu oldu

DURSUN MURAT AYDIN

ERZURUM (İHA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimciler için düzenlediği Teknogirişim Sermayesi Desteği programında 100 bin liralık hibe almaya hak kazanan 284 genç beyinden birisi de Oltulu Buğrahan Yavuz oldu.

Buğrahan Yavuz, şuan Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida Eyaleti’nin Orlando şehrinde dünyanın en büyük 17. Şirketi olan Walt Disney’in Tedarik Zinciri Departmanında Uygulama Geliştiricisi olarak görev yapıyor.

Yurtdışında çalıştığı süre zarfında edindiği tecrübelerden yararlanarak ileride büyük projelere imza atmak istediğini belirten Yavuz, bu konuda en büyük hedeflerinden birisinin Türkiye ekonomisine katma değeri yüksek işler gerçekleştirerek istihdam sağlamak olduğunu söyledi.

28 yaşındaki Oltulu Genç Girişimci Buğrahan Yavuz, Türkiye’yi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil etmenin yanı sıra Türk insanının aslında ne kadar çalışkan ve iş bitirici olduğunu da göstermek istediğini dile getirirken iş hayatı konusunda kendisine rol modeli olarak şu an Coca Cola’nın CEO’su olan Muhtar Kent’i seçtiğini ifade etti.

Amerika serüveni hakkında açıklamalarda bulunan Buğrahan Yavuz, “Kolay kazanılan, çaba sarf etmeden gelen başarılar, başarı gibi görünebilir ancak bu başarı kısa zamanda hüsrana, hayal kırıklığına dönüşebilir. O nedenle en değerli başarılar her zaman yılmadan, usanmadan çaba sarf edilmiş, üzerinde ince elenip sık dokunulmuş, çalışarak zamanla oluşan hedefe giden başarılardır. Bunun bilincinde olan bir birey olarak 'pes etmek' deyimini kişisel lügatımda bulundurmuyorum. İnsan istediğini elde edene kadar savaştığı sürece başarı kaçınılmaz bir gerçektir.” Dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimciler için düzenlediği Teknogirişim Sermayesi Desteği programında 100 bin liralık hibe almaya hak kazanan 284 genç beyinden birisi olan Buğrahan YAVUZ, yaptığı projenin tekstil sektörü çalışanlarını ve eğitim odalarını memnun edecek bir proje olduğunu aktardı.

Genç girişimci Yavuz, bu proje ile tekstil sektöründe tehlikeli işlerde mesleki yeterliliğin sağlanabilmesi adına fiziksel eğitim ortamının düşük maliyet ve risk ile sentetik ortam hissinden uzak, simüle edilebileceği bir platform sağlamayı hedeflediğine değindi.

Proje hakkında bilgiler veren Buğrahan Yavuz şu açıklamalarda bulundu: “Projede gerçeklik olgusunu ön planda tutarak kursiyerlerin el-ayak koordinasyonlarını holografik ortama aktarılan sanal dikiş makinesi ile geliştirerek eğitimlerinden optimum düzeyde yararlanılmasını sağlayacağım. Projenin genel yapısı ise şöyle; Yarım piramit şeklindeki ışık kesiciler ile ortama, kullanıcının ayarlarını tabletten yaptığı 3 boyutlu bir dikiş makinesi yansıtılıyor. Bu ayarlar dikiş makinesi turu, dikiş iğnesi koordinatları, dikiş iğnesi kalınlığı, dikiş şıklığı, süre, desen turu vs.. şeklinde çeşitlilik gösteriyor. Ortama yansıtılan ekranın aslında bir bilgisayar ekranından tek farkı holografik olarak simüle edilmesi. Kullanıcı bu ekran sayesinde dikiş makinesi hareketlerini anlık olarak önünde gerçekmiş gibi algılıyor ve her eğitim sonrası skoru ekrana yansıtılıyor. Sistem, kullanıcının el hareketlerini ise platformun alt kısmına yerleştirilen mikro kameralar aracılığı ile tersine kinematik teknoloji kullanılarak algılıyor ve ortama simüle ediyor. Sistemde opsiyonel bulunan pedal sayesinde kullanıcı ayak hareketlerini de kullanarak eğitim sağlanabiliyor.”

BUĞRAHAN YAVUZ KİMDİR?

Oltulu esnaf bir baba ve öğretmen bir annenin 3 çocuğundan ortancası olan 28 yaşındaki Buğrahan Yavuz, İlk ve orta öğrenimini Oltu’da, lise öğrenimini ise Erzurum’da tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilişim Sistemleri Mühendisliği’ni bitirdi.

YAVUZ, ABD’de mühendislik alanında hatırı sayılır okullardan birisi olan Northeastern Üniversitesi’nde İşletme Mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptıktan sonra yine ABD’de dünyanın önde gelen şirketlerinden Walt Disney de Tedarik Zinciri Departmanında Uygulama Geliştiricisi olarak çalışıyor.

 
DAP Üniversiteler Birliği yol haritası belirliyor
 
Oltu Fen Lisesi’ne kavuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 ayda 4 milyar kredi kullandık
MAHMUT AKDAĞ-TBB Risk Merkezi 4 aylık iller nakdi kredi dağılımlarını ...
Palandöken'de kadın çiftçilere eğitim desteği
İhsan Kumru-Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü “Sebze ...
Ziraat Fakültesi bir ilki gerçekleştiriyor
MUHAMMED COŞKUN-Son yıllarda ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde ...
 
Erzurum'un kredi gerçeği
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi seçilmiş illeri bazında takipteki ...
İŞKUR Erzurumlunun umut kapısı
Muhammed Coşkun-İŞKUR il Müdürü Ötügen TYÇ kapsamında 850’si Milli Eğitim, ...
Haliloğlu’ndan ezber bozan açıklama
Muhammed Coşkun-Ziraat Fakültesi Bitki Bölümü Hocalarından Prof. Dr. Kamil ...
 
DAİB Bilgilendirme Seminerleri devam ediyor
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) bilgilendirme seminerlerine Erzurum'da devam edildi.
Aşkale’de kadın çiftçilere ekipman desteği
Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ...
Erzurum KOBİ’lerine küresel ekonomi eğitimi
Türkiye’de, aralarında Erzurum’un da bulunduğu 15 merkezde uygulamaya ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva