ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
HABERLER>BÖLGEDEN
11 Haziran 2014 Çarşamba - 11:39

DAP Üniversiteler Birliği yol haritası belirliyor

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölgesi Üniversiteler Birliği Üst Kurulu ikinci toplantısı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde gerçekleşti.

DAP Üniversiteler Birliği yol haritası belirliyor

AHMET YILMAZ

AĞRI (İHA) - Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölgesi Üniversiteler Birliği Üst Kurulu ikinci toplantısı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleşen DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Üst Kurul toplantısına; DAP Bölgesi Kalkınma İdare Başkanı Adnan Demir, DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Başkanı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ile Bitlis Eren, Erzincan, Erzurum Teknik, Atatürk, Fırat, Hakkari, Iğdır, İnönü ve Tunceli üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları katıldı.

Kısa zamanda modern bir üniversite kampüsü kuran Rektör Aslan’a gösterdiği ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Başkanı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Kalkınma Bakanlığı'na bağlı DAP kapsamında bölge üniversitelerinin işbirliğiyle ortak çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Çalışma alanları belirlenen grupların ileriki süreçte bir araya gelerek DAP Bölgesi'ne bağlı bütün illerdeki sorunları detaylı bir şekilde çalıştıktan sonra üst kurula sunacağını kaydeden Prof. Dr. Battal, “Üst kurulda, gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra Bakanlık ve DAP Bölge Başkanı ile çalışmalarını sürdürecek. Bugün toplantı, ikinci toplantı olmasına karşın en önemli toplantılardan biri olacak. Toplantı akabinde alt çalışma grupları olan strateji planlama grubu, tarım çalışma grubu, sanayi çalışma grubu, eğitim grubu, turizm, sosyal ve kültür çalışma grupları aktif bir şekilde çalışmalarına devam edecek. Ayrıca teklifimiz olacak olan enerji çalışma grubu var. Bundan sonra da teklif geldiğinde değişik gruplar oluşturulabilecek. Şimdilik bu çalışma grupları teşkil edildi. Her üniversiteden alanında yetkin öğretim üyeleri, bu çalışma gruplarının her birinde yer alacak. Umuyorum ki bu çalışma gruplarında bölgemizle ilgili çok önemli fikirler ortaya çıkacak. Bu fikirler doğrultusunda da üst kurul olarak kararlar almak suretiyle Bakanlık nezdinde bizatihi çalışarak uygulamaya koyacağız. Geçtiğimiz haftalarda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bu konuları görüştük. Kendileri DAP Üniversiteler Birliğini çok önemsediğini ve memnun kaldığını, çalışma gruplarından çıkacak sonuçlara bağlı olarak da yeni fonlar oluşturularak bölgenin kalkınmasına destek olacaklarını bize ifade etti” diye konuştu.

Kafkas Üniversiteleri Birliği tarafından seçilen ve merkezi laboratuvar olarak atfedilen Doğu Anadolu Bölgesi'nin tek akredite laboratuvarının üniversiteleri bünyesinde olduğunu ifade eden Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aslan, “Şu an itibariyle yurt içi ve dışındaki değişik üniversitelerden gelen araştırmacılar, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı'nda yapıyorlar. Aynı zamanda burada birçok tahliller de büyük illere gitmeden sonuçlandırılmaktadır. Bu merkezin gelecekte de gerek üniversitelere gerekse bu bölgede yaşayan insanlara daha geniş kapsamlı hizmet vereceğine inanıyorum. Üniversitede şu an 11 bin öğrencimiz bulunuyor, bu sene alınacaklarla birlikte sayı 16 bine ulaşacak. Ağrı, üniversitenin büyümesiyle birlikte 25 bin öğrenci kapasitesine ulaşmış bir eğitim merkezi olacak. Kültür Merkezi ve İslami İlimler Fakültesi binaları tamamlandıktan sonra da bu kampüsümüz, gerek akademisyen gerek öğrenciler için akademik çalışmaların yapıldığı güzel bir mekan olacaktır. Tabi bunların yapılmasında her şeyden önce üniversitemizin ismini taşıyan saygıdeğer işadamı İbrahim Çeçen beye çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi katkıları oldu. Ağrılı işadamlarımızın da çok ciddi katkıları oldu. Sizlerin huzurlarında İbrahim Çeçen’e, Celal Oruç’a, Abdolbari Goozel’e ve Adalet Turan’a, bize güven duydukları ve kendi illerine yatırım yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği 2’nci Üst Kurul toplantısının ardından kentte bulunan bölge üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 2013-2014 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine katıldı.

 
Sekmen, 500 kişilik kadro istedi
 
Başarılarıyla Oltu’nun gururu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP’ta hibe desteği süreci başladı
Toprak, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamına giren Ağrı, Ardahan, Bingöl, ...
Belediye başkanları kaza geçirdi
AK Parti Belediye Başkanları toplantısına katılmak üzere Erzincan'dan ...
Kars’ta bayrak yürüyüşü
Kars’ta Diyarbakır Lice’de Türk Bayrağı’nın indirilmesini protesto eden ...
 
Bölücülere Doğu’dan tepki yağıyor
Diyarbakır Lice’de 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesindeki Türk bayrağının ...
Arıcılıkta Kafkas Arı ırkı yaklaşımı
Oltu Bal Üreticileri Birliği bölgede Kafkas Arı ırkını yaymak ve geliştirmek için kolları sıvadı.
Arslan Lojistik Köy tartışmasına nokta koydu
Kars ve Erzurum arasında bir takım çevrelerce sürdürülen lojistik köy ...
 
Varto-Karlıova yolunda eylem
Lice'de 2 kişinin öldürülmesini protesto etmek isteyen kalabalık bir grup, ...
‘Sakık ermenilere hoş görünmeye çalışıyor’
ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, "Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Kazım ...
Torul ve Kürtün barajları normal seviyesine ulaştı
Gümüşhane’de son haftalarda etkili olan yağışlarla birlikte Harşit Çayı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva