ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>SPOR
15 Eylül 2023 Cuma - 04:55

Trendyol 1’inci Ligde 5’inci hafta gündemi

Cumartesi günü başlayacak olan 5’inci hafta maçlarına hazırlıklar sürerken, ligde Göztepe ve Manisaspor transferleriyle gündeme geldi. Erzurumspor’da ise Başkan Dal futbolcular ve altyapı teknik heyetiyle bir araya gelerek motivasyon aşıladı.

Trendyol 1’inci Ligde 5’inci hafta gündemi

Cumartesi günü başlayacak olan 5’inci hafta maçlarına hazırlıklar sürerken, ligde Göztepe ve Manisaspor transferleriyle gündeme geldi. Erzurumspor’da ise Başkan Dal futbolcular ve altyapı teknik heyetiyle bir araya gelerek motivasyon aşıladı.

Trendyol 1’inci Ligde haftaya Erzurumspor’un eski futbolcusu Cenk Ahmet’in yaklaşımı damga vurdu. Buluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak , ekipten ayrılan Cenk Ahmet’in aldığı maaşları geri ödeyerek örnek bir yaklaşım sergilediğini açıkladı.

Erzurumspor FK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dal alt yapı hocalarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Altyapıdaki çalışmalar hakkında bilgi alan ve fikir alışverişinde bulunan Dal yeni dönemde görev yapacak antrenörlere başarılar diledi.

Altay maçı hazırlıklarını aralıksız sürdüren Erzurumspor’da futbolcuların oldukça hırslı ve istekli olduğu gözlendi. Ligin ilk 4 haftasında formsuzluklarıyla dikkat çeken Eren Tozlu ve Orhan Ovacıklı idmanlarını yoğun tempoda sürdürürken, genç futbolcuların kadroda yer almak için verdikleri mücadele takdir topladı.

KAPLAN, İLK 4 HAFTAYI DEĞERLENDİRDİ

Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, sezon başında ilk 5 haftada 5-6 puan hedeflediklerini ve mevcut durumda 4 haftası geride kalan ligde 3 puan topladıklarını söyledi.

Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Trendyol 1. Lig’in ilk 4 haftasında ortaya koydukları mücadele ve alınan sonuçları değerlendirdi. Sezon başlarken ilk beş haftada 5-6 puan hedefi koyduklarını kaydeden Kaplan, bu periyotta karşı karşıya geldikleri rakiplerin ligin üst sıralarını hedefleyen ve buna göre güçlü kadrolar kuran takımlar olduğunu, lige zor bir fikstürle başladıklarını ve tamamladıkları 4 maçın sonunda 3 puanla milli maç arasına girdiklerini belirtti.

"İYİ BİR GİRESUNSPOR HAZIRLADIK"

Lige iyi oynadıkları Bodrumspor müsabakasıyla başladıklarını ve sahadan en azından 1 puanla ayrılacakken takımın 10 kişi kalması ve uzatma dakikalarında kalelerinde gördükleri şansız bir golle puansız ayrıldıklarını, ardından Çorum deplasmanında çok iyi mücadele ederek kazandıklarını söyleyen Mustafa Kaplan, “Bu maçın arkasını getirmek istiyorduk. İçeride iyi oynadığımız bir Bandırmaspor maçı var. Özellikle 55. dakikadan sonra baskı kurduğumuz bir maç ama özellikle kenar beklerimizde yaptığımız bireysel hatalarla yediğimiz bir golle ve son oynanan Eyüpspor maçını yine bireysel hatalarla kaybettik. Ama şunu söylemek istiyorum; biz genç ve dinamik bir takımız. Yeni oluşan bir takımız, oynadığımız rakiplerimize baktığımız zaman büyük harcamalar yapmış, hedefleri şampiyonluk olan takımlara karşı ezilmeden, onurlu biçimde iyi mücadele edip, iyi savaşan ve girdiği pozisyonları da olan bir takımımız var. Aramıza altyapıdan ve kiralıktan dönerek yeni katılan 19’dan fazla oyuncumuzun olmasına rağmen iyi bir Giresunspor hazırladık” dedi.

"HERKESİN GİRESUNSPOR'A DESTEK OLMASI"

Giresunspor’un iki sezon mücadele ettikten sonra şanssız biçimde Süper Lig’den düştüğünü ve birçok oyuncusunu kaybettiğinin altını çizen Kaplan, göreve geldiklerinde kulüp başkanı, yönetim kurulu ve alt yapı hocalarıyla görüşerek, teknik ekibiyle birlikte; alt yapıdaki oyuncular, kiralıktan dönenler ve geçen sezondan kalan oyuncularla birlikte iyi bir takım oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Kongre sonrası yeniden başkanlığa seçilen Nahid Yamak’a bütün şehrin destek olması gerektiğine vurgu yapan Kaplan, “Başka bir Giresunspor olmadığı ve Giresunspor’un ligde kalması için bütün şehrin, bizlerin, basın ve ileri gelenleriyle beraber Giresunspor ve başkana destek olması gerektiğini düşünüyorum. Bizler teknik ekip ve futbolcularla beraber elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Ekibimle beraber sürekli tesislerdeyiz. Kulüp bana ev tahsis etmesine rağmen eve gitmeye bile tenezzül etmeden ekibimle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam ediyoruz. Çok kaliteli ve karakterli bir oyuncu grubumuz var ama genç ve tecrübesiz arkadaşlarımız var. Onlar da zamanla gerekli tecrübeyi kazanacaklar ve Giresunspor’u en iyi yerlere getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

"BEN OYUNCULARIMA İNANIYOR VE GÜVENİYORUM"

Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında karşılaşacakları Manisa Futbol Külübü’nün bu sezon büyük hedeflerle ligin üstünde kaliteli bir kadro kurduğunu ve lige iyi giriş yaparak 10 puan topladığını hatırlatan başarılı teknik direktör, “Biz sahaya çıktığımız zaman iyi bir direncimiz ve pas oyunumuz var. Tek sıkıntımız üçüncü bölge. Bu bölgede biraz top tutabilirsek daha iyi işler yapabileceğiz. İnşallah bunu Manisa FK maçında yapacağız. Rakip hem tecrübeli ve hem de üçüncü bölgede çok alternatifli bir kadroya sahip ama ben oyuncularıma inanıyor ve güveniyorum. Sahaya çıkıp Giresunspor’u en iyi şekilde temsil edip, kazanmak için oynayacağız. İnşallah puan ve puanlar alarak milli maç arasından sonra lige iyi bir dönüş yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlayan tecrübeli teknik adam, takıma yeniden katılması gündemde olan Brandley Kuwas hakkında da şunları söyledi:

“Geçen hafta başkanımızla beraber Kuwas ile bir telekonferans gerçekleştirdik. Kendisine ihtiyacımız olduğunu ve kapımızın açık olduğunu belirttik. Form olarak hazır değilsen biz ekibimizle birlikte kısa sürede hazır hale getirebileceğimizi söyledik. O da olumlu cevap vererek oynayacağı milli maçların ardından gelebileceği söyledi ve yarın Giresun’a gelmesini bekliyoruz. Fiziki olarak hazır olursa Keçiören maçı kadrosuna dahil etmek istiyoruz. Tecrübesi var, oynadığı milli maçları takip ettik, her iki maçta da 70’er dakika süre aldı. Kuwas’ın aramıza dönecek olması bizi mutlu etti. Alternatifimiz çoğalmış olacak.”

Mustafa Kaplan, son olarak ligin ilk yarısını 15-20 puan bandında tamamlamaları gerektiğini, ligden düşme barajının 38 puan seviyelerinde olacağını ön gördüklerini ve devre arasında transferin açılmasıyla yapılacak takviyelerin ardından ligden düşen 3 takımdan biri olmak istemediklerini aktardı.

GÖZTEPE’DE HEDEF DOĞAN ERDOĞAN

Göztepe, son olarak Fortuna Sittard forması giyen 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Doğan Erdoğan'ı kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

Trendyol 1. Lig’de sezona istediği gibi bir giriş yapamayan Göztepe, ilk 4 haftada 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Durum böyle olunca çözümü kadroyu güçlendirmekte arayan İzmir ekibi, orta sahaya takviye daha yapmak için çalışmalarına başladı. Sarı-kırmızılı yöneticiler, son olarak Fortuna Sittard forması giyen ve kulübü bulunmayan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Doğan Erdoğan ile temasa geçti. Transferde önemli bir mesafe kaydeden İzmir ekibinin oyuncu ile büyük ölçüde anlaşmaya vardığı öğrenildi.

Öte yandan Göztepe, yaz transfer döneminde Kasımpaşa'dan Tarkan Serbest, Altınordu’dan Ali Dere, Ankara Keçiörengücü'nden Ogün Bayrak, Southampton’dan Mateusz Lis, Çaykur Rizespor’dan Kubilay Kanatsızkuş, Trabzonspor'dan Taha Altıkardeş, Konyaspor’dan Mame Diouf, Alanyaspor’dan Ümit Akdağ, Samsunspor’dan Celil Yüksel, KV Kortrijk’den Billal Messaoudi, MKE Ankaragücü’nden Fıratcan Üzüm ve Alanyaspor’dan ise Ahmed Ildız’ı kadrosuna katmıştı.

MUHAMMED ENES KİPRİT, MANİSA FK'DA

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü, forvet oyuncusu Muhammed Enes Kiprit’i kadrosuna kattı.

Manisa Futbol Kulübü, 24 yaşındaki forvet oyuncusu Muhammed Enes Kiprit ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. İmza törenine İdari Direktör Nderim Nexhipi katıldı. İmza töreninde konuşan yeni transfer Muhammed Kirpit, "Manisa Futbol Kulübü forması giyeceğim için heyecanlıyım. Burada güzel işler yapıp takımımın başarısına katkı sağlamak istiyorum. Sezon sonunda hep birlikte hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Nderim Nexhipi: "Muhammed, bize güç katacaktır"

Muhammed Enes Kiprit’in genç ve yetenekli bir isim olduğunu vurgulayan İdari Direktör Nderim Nexhipi, "Muhammed Enes, Avrupa’da yetişmiş genç ve yetenekli bir oyuncu. Yeteneklerine inandığımız ve bize güç katacağını düşündüğümüz bir isim. Manisa Futbol Kulübü formasıyla da önemli başarılara imza atacaktır. Kendisine siyah-beyaz formamızla başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

KOŞUKAVAK:  "PLAY-OFF’A KALMAK İSTİYORUZ"

Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında deplasmanda Kocaelispor ile karşılaşacak olan Boluspor'da Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, "4 haftadır kazanamayan bir Boluspor’uz. Bu bizim üzerimizde biraz baskı oluşturuyor. Kazanmamız gerekiyor. Zor bir deplasman gideceğiz" dedi.

Boluspor, Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında cumartesi günü saat 19.00’da deplasmanda Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek. Ligin ilk 4 haftasında 3 puan toplayan Boluspor, deplasmanda oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Yalçın Koşukavak yönetiminde kulüp tesislerinde antrenmanlarını sürdüren Boluspor, taktik çalışmalarına ağırlık verdi.

"Kazanmamız gerekiyor"

Kocaelispor deplasmanından 3 puan çıkarmaları gerektiğini dile getiren Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, "Bu hafta direkt maça özgü şeyler çalışıyoruz. Geçen hafta 1-2 gün fiziksel çalışabildik. Diğer günlerde biraz taktiksel çalıştık. Zor bir maça gideceğiz. 4 haftadır kazanamayan bir Boluspor’uz. Bu bizim üzerimizde biraz baskı oluşturuyor. Kazanmamız gerekiyor. Zor bir deplasman gideceğiz. Rakibin iyi bir kadrosu ve taraftar desteği var. Yetenekli oyuncu sayısı fazla ve buna göre planlarımızı yaptık. İnşallah hayal ettiğimiz sonucu alırız diye düşünüyorum. Takımın biraz daha 3. bölgede becerili oyuncuya ihtiyacı olduğunu Keçiörengücü maçı sonrasında söylemiştim. Tabii bu dönem zor bir dönem. Transferin bitmesine 1 hafta var. Oyuncu bulmak zor olduğu gibi ekonomik anlamda da bu bir yük. Safa, daha önce Boluspor’da oynadığı için, 2. bölgeden 3’e geçişlerde yetenekleri var. Onu öyle kullanacağız. Mustafa’yı da neden kadroya dahil ettik. Çünkü elimizde bir Nabi var. Birçok mevkide ihtiyaç duyuyoruz ona. Stoper oynayacak, şu anda da stoper oynuyor zaten ama 30 maç var ne ile karışılacağımızı bilmiyoruz. Orta sahada bir eksikliğimiz vardı. Oraya sürekli bir alternatif oluşturmaya çalışıyorum takımın içinden. O yüzden Mustafa’yı alarak Nabi’yi biraz özgürleştirdik. Sağ bek, orta saha gibi yerlerde ihtiyacımız olduğu zaman öyle kullanacağız" diye konuştu.

"Play-off’a kalmak istiyoruz"

Hedeflerinin play-off olduğunu ifade eden Koşukavak, "Bu ülkedeki takımların en büyük problemi, bir oyun modeliniz olmadığı için transferi de tesadüflerle yapıyorsunuz. Gelen giden, deneme yanılmaya dönüyor iş. Şu an itibariyle böyle bir şey deniyoruz ve olumlu yönde gidiyoruz. Keçiörengücü maçında da takımın topu 3. bölgeye taşımasından, önceki maçlara göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ligde ne yaşayacağımızı bilmiyoruz. Bazen çok pragmatik işler de yapabiliriz. Tamamen savunma odaklı ihtiyaca göre oynayabiliriz. Çünkü 3 takım küme düşüyor. İlerleyen zamanda ne yaşayacağızı bilmiyoruz. Play-off’a kalmak istiyoruz. Asıl hedefimiz bu. Ama takıma formasyon anlamında birçok oyunu yerleştirmek istiyorum. Zaman kısıtlı ama çocuklar beni anlıyorlar. 10 gün çok kısa bir zaman bir takımda bir şeyleri yerleştirmek için. Bugüne kadar olan süreçten, oyuncularımdan memnunum. Çok saygı duyuyorlar. Taktiksel anlamda bir açlıkları var. Onlarla ilerleyen zamanda iyi işler başaracağız diye umut ediyorum" dedi.

"Cenk Ahmet, aldığı parayı da iade etmiş"

Turgay Altay döneminde transfer edilen ve sadece 33 dakika süre alan Cenk Ahmet Alkılıç hakkında da konuşan Yalçın Koşukavak, "Mevkii anlamında Cenk’in oynayacağı pozisyonda da çok oyuncu var. Cenk de bunu gördü. Cenk’in beklentileri oynamaktı. Çok tecrübeli bir oyuncu. 36 yaşına geliyor. Stoperi de alınca Nabi’yi sağ bek kullanmak istedik. O da medeni bir şekilde böyle bir talepte bulundu. İki taraf için de hayırlı olur inşallah. Çocuğun mali bir yükü de yok. Bana söylenene göre aldığı parayı da iade etmiş. Bence iki taraf açısından da olması gereken bir şey olmuş diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

 

 

 
Serin yaylalardan köylere göç hazırlığı başladı
 
DOSİAD: ‘Erzurum için AB vakti’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gençlik Zirvesine ev sahipliği yapacak
Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar ...
Bak’tan öğrencilere destek mesajı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ...
Erzurumspor Altay maçını Taşkınsoy yönetecek
Erzurumspor Altay karşılaşmasını Abdullah Buğra Taşkınsoy yönetecek.
 
Shala yeniden Erzurumspor’da
Mavi Beyazlı ekipte geçen sezon forma giyen Kosovalı orta saha oyuncusu ...
1’inci Ligde gündem yoğunluğu
Trendyol 1’inci Ligde 5’inci hafta hazırlıkları devam ederken, ligde yeni ...
Erzurumspor’da Altay mesaisi
Trendyol 1. Lig’inde aldığı 3 beraberlik ve bir mağlubiyetle 12’inci sırada ...
 
Erzurum Antrenör Eğitiminin adresi oldu
Antrenör eğitim programları, 11-20 Eylül tarihleri arasında Erzurum da ...
Kırmacı Eskrimde Erzurum’un gururu oldu
U10-U12-U14 Eskrim Federasyon Kupası; 14 yaş altı epe, flöre ve kılıç ...
Bak’tan Söğüt Ruhu vurgusu
Bakan Osman Aşkın Bak, "Söğüt ruhunu, Çanakkale ruhunu, Malazgirt ruhunu, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva