ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>ASAYİŞ
8 Haziran 2022 Çarşamba - 07:00

Trafikte düşündürücü bilanço !

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum alınan tüm önlemler, yapılan sıkı denetimlere rağmen maddi hasarlı trafik kazası sayısı yüksekliği kaydında bölge illeri içinde ilk sırayı almaya devam ediyor.

Trafikte düşündürücü bilanço !

Erzurum alınan tüm önlemler, yapılan sıkı denetimlere rağmen maddi hasarlı trafik kazası sayısı yüksekliği kaydında bölge illeri içinde ilk sırayı almaya devam ediyor. Otomobil sevdasının yoğun olduğu, tasarrufların çoğunlukla otomobil alımına yöneldiği ilde sürücüler özellikle ışık ve yaya hakkı ihlali yapıyor.

SÜRT FELAKETTİR AMA..

Sürat felakettir, gerçeğine rağmen, özellikle genç sürücüler hızlı araç kullanımından vazgeçmiyor. Geceleri boş yollarda sürat yapan gençler her an kazaya yol açabilecek risklerden kaçınmıyorlar. Hatalı araç sollamak artık alışılmış bir ihlal halinde!...

YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK AMA..!

İlde sıkça görülen trafik ihlallerinin başında yaya haklarının gözetilmemesi geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün ‘Yaya Öncelikli Trafik’ kampanyasına rağmen yayalar bu dikkat ve hassasiyeti bulunmayan sürücüler karşısında mağlup. Özellikle yaşlıların yaya geçişlerinde bile öncelik tanımayan sürücülere tepkiler yağıyor.

TÜİK VERİLERİ

TÜİK 2022 Mayıs dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı. Erzurum 5 ayda 889 kaza ile bölge illeri içinde maddi hasarlı trafik kazasının en yoğun kaydedildiği il oldu. Erzurum, Bölge illeri düzeyinde, ölüm sayısında 3, ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısında 3, maddi hasarlı trafik kazası sayısı düzeyinde 1, trafik kazaları yaralı sayısında da 3’üncü sırada yer aldı.

ERZURUM’DA 7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Erzurum’da Mayıs ayında 1, bu yılın Ocak – Mayıs bölümünde ise 7 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi. İlde Ocak – Mayıs ayları toplamında meydana gelen ölüm ve yaralanmalı trafik kazası sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 12.81, Türkiye toplamında ise yüzde 0,54’lük oran oluşturdu.

ERZURUM OCAK - MAYIS VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Erzurum’da Mayıs ayında 91 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 165 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi yaşamını yitirdi, 148 kişi yaralandı. İlde Ocak - Mayıs ayları kapsamında ise 384 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 889 maddi hasarlı kaza oluştu. Bu kazalarda 7 kişi yaşamını kaybetti, 689 kişi ise yaralandı.

DOĞU ANADOLU OCAK – MAYIS VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın 5 ayında 2 bin 997 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 5 bin 27 maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Bölgede yaşanan kazalarda 49 kişi yaşamına veda etti, 5 bin 157 kişi yaralandı. Bölgede kaydedilen ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısı ülke toplamında yüzde 4,25’lik oran gösterdi.

ERZURUM’UN ORANSAL VERİLERİ

Erzurum’da kaydedilen ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası sayısı bölge toplamında yüzde 12,8’lik oran gösterirken, maddi hasarlı trafik kazası oranı yüzde 17,68, ölüm sayısı yüzde 14,28, yaralı sayısı ise yüzde 13,36’lık oran verdi. Erzurum’da trafik kazasında kaybedilen kişi sayısı ülke toplamında yüzde 0,96’lık oran oluşturdu.

5 AYLIK BÖLGE İLLERİ KAZA DAĞILIMI

Trafik istatistik Bülteni Ocak - Mayıs 2021 sonuçları itibariyle Ağrı’da 195, Bingöl’de 175, Bitlis’te 177, Elazığ’da 322, Erzincan’da 244, Erzurum’da 384, Hakkari’de 75, Kars’ta 114, Malatya’da 522, Muş’ta 132, Tunceli’de 62, Van’da 438, Ardahan’da 35, Iğdır’da 122 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası tespit edildi.

BÖLGE İLLERİ ÖLÜM SAYISI

Elazığ, Erzurum, Ağrı ve Malatya bölge illeri içinde en fazla sayıda trafik kazası kaybı yaşayan iller oldu. TÜİK verilerine göre, bu yılın Ocak – Mayıs ayları arasında meydana gelen trafik kazalarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri Ağrı’da 9, Bingöl’de 2, Bitlis’te 4, Elazığ’da 5, Erzurum’da 7, Erzincan’da 3, Hakkari’de 2, Malatya’da 11, Ardahan’da 1, Iğdır’da 1 kazazede yaşamını yitirdi.

5 AYLIK BÖLGE İLLERİ YARALI SAYISI

Bu yılın ilk 5 ayında meydana gelen trafik kazalarında, Bölge illeri olan Ağrı’da 348, Bingöl’de 267, Bitlis’te 369, Elazığ’da 538, Erzincan’da 418, Erzurum’da 689, Hakkari’de 148, Kars’ta 179, Malatya’da 840, Muş’ta 191, Tunceli’de 100, Van’da 831, Ardahan’da 74 ve Iğdır’da ise 165 kişi yaralanarak tedavi altına alındı.

BAZI BÖLGESEL VERİLER

EGE BÖLGESİ

Denizli'de son bir haftada 1’i ölümlü toplam 134 trafik kazası meydana geldi

Denizli'de geçtiğimiz son bir hafta içerisinde 1’li ölümlü, 56’sı yaralamalı, 77’si maddi hasarlı olmak üzere toplam 134 trafik kazası meydana geldiği açıklandı.

Denizli’de trafik ekipleri tarafından 30 Mayıs ile 5 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşen trafik denetimleri hakkında son 1 haftalık veriler yayımlandı. Denizli’de 18 bin 530 araç kontrol edildi. Bu araçlardan 5 bin 336’sı hakkında işlem yapıldı. Kent genelinde toplamda 134 trafik kazası meydana geldi. Yaşanılan trafik kazalarından, 1’li ölümlü, 56’sı yaralamalı ve 77’si maddi hasarlı kaza meydana geldi. Öte yandan, 16 okul servisi denetlenirken, 1 araç ve sürücüye cezai işlem uygulandı.

TRAFİK EKİPLERİ ÖNCE DENETLEDİ, SONRA BİLGİLENDİRDİ

Aydın’ın Efeler ilçesinde trafik denetimlerine aralıksız devam eden Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Efeler ilçe merkezinde motosiklet denetimi gerçekleştirdi.

Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü koordinesinde Efeler ilçe merkezi başta olmak üzere il genelinde gerçekleştirilen trafik denetimleri aralıksız devam ediyor. Özellikle yaya ve trafik yoğunluğunun olduğu bölgelerde yapılan denetimlerde sürücüler, yaya önceliği başta olmak üzere trafik kuralları konusunda bilgilendiriliyor. Bu çerçevede Soğukkuyu ve Çatalköprü mevkilerinde motosiklet denetimi gerçekleştirdi. Havaların da ısınması ile birlikte artan motosiklet kullanımı sonrasında denetimleri de sıklaştıran trafik ekipleri, sürücüleri önce denetledi daha sonra bilgilendirdi. Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kasksız motosiklet kullanımı başta olmak üzere yaya önceliği gibi konularda sürücüleri bilgilendirerek, broşür dağıttı.

Gün içerisinde yapılan denetimlerde kasksız motosiklet kullanan ve evrak eksiği bulunan motosiklet sürücüleri ise ceza yemekten kurtulamadı.

İl genelinde trafik kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar çerçevesinde trafik ekiplerinin yanı sıra hem hava destekli hem de KGYS marifetiyle yapılan denetimlerde ayrıca emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu kullanımı, kasksız motosiklet kullanımı gibi kural ihlalleri de denetleniyor.

MARMARA BÖLGESİ

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, kentte düzenlenen trafik uygulamasına katılarak sürücüleri uyardı.

Bilecik Atatürk Bulvarı bankalar mevkiinde polis ekipleri tarafından düzenlenen trafik uygulamasına katılan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, sürücülere ve yayalara, bilgilendirmelerde bulundu. ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' mottosunu ön plana çıkardığını söyleyen Vali Kızılkaya, karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak can kayıplarının önlenmesi, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışların en aza indirilmesini hedeflediklerini vurguladı. Kızılkaya, “Trafik kurallarına uymak şüphesiz hayatımız için çok kıymetlidir. Geçtiğimiz bayram tatili süresince görüyoruz ki aldığımız tedbirler çerçevesinde trafik kazaları azalmıştır. Aynı şekilde meydana gelen kazalarda da can ve mal kaybı azalmıştır. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatili süresince 852 personel, 196 araç ve 8 dron görevlendirmişti. Bu süre içerisinde ilimiz sınırları içerisinde yaşanan 8 kazada 13 vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Bu oran geçtiğimiz yıllardaki bayram tatili dönemlerinde yaşanan trafik kazalarına oranla oldukça düşük bir seviyedir. Kurallara uyduğumuz sürece trafikte daha güvenli hayat süreceğiz. Trafikte yayalarımız ve sürücülerimiz üzerlerine düşen görevleri yerine getirme konusunda gerekli hassasiyeti göstermeliler" dedi.

 

 
Bakan Bilgin’den 3600 ek gösterge açıklaması
 
Koca'dan maymun çiçeği virüsü açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 ilde eş zamanlı PKK/KCK operasyonu: 8 gözaltı
4 ilde yapılan eş zamanlı PKK/KCK operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı.
İntihara kalkışan genci polis ekipleri ikna etti
Horasan ilçesinde 3 katlı inşaata çıkarak intihara kalkışan genci polis ...
PKK/YPG’nin suikastçısı yakalandı
Terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG’nin suikastçısı olarak çeşitli eylemlere ...
 
Kenenin ısırdığı arkeolog hayatını kaybetti
Arkeolog Murat Kurt, bir araştırma için gittiği Erzurum’un Oltu ilçesinde ...
‘34 bin 950 terörist etkisiz hale getirildi’
2015’ten bu yana 34 bin 950 terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı.
Büyükşehir’den 5 adımda güvenli trafik eğitimi
Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim çağındaki çocuklara trafik eğitimi veriyor.
 
Mehmetçik yine imdada yetişti
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde kazara ayağından vurulan çoban, İl Jandarma ...
51 kg eroin ele geçirildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar ...
Nöbetteki ailelerden İnce ve Akşener’e tepki
Aileler, hafta sonu birtakım programlar yapmak üzere kente gelen Memleket ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva