ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>BÖLGEDEN
14 Ekim 2014 Salı - 16:55

Trabzon-Erzurum hattında Kop sinerjisi

Gümrükçüoğlu “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'u ve Gümüşhane Bayburt'u ziyaretinde bahsettiği Zigana Tüneli 10 Kasım'da ihale ediliyor. Hem o tünel hem de Kop tüneli bittiğinde Trabzon Erzurum ipekyolu hattı bir dinlenme alanına kavuşacak.”dedi

Trabzon-Erzurum hattında Kop sinerjisi

Geleneksel olarak 3 yılda bir gerçekleştirilen Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi'nin üçüncüsü daha geniş kapsamlı olarak 17-19 Ekim tarihlerinde Novotel'de düzenlenecek.
 Konuyla ilgili olarak düzenlenen toplantıda zirvenin önemine vurgu yapılırken, zirveye 20 aşkın ülkeden 260 kadar iş adamının katılacağı belirtildi.
İlk olarak söz alan Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygün, “Üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz zirveye 20'yi aşkın ülkenin temsilcileri katılacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi katılım ve ilgi çok fazla. İpek yolu coğrafyasında Trabzon’u önemli bir aktör yapabilmek için ekonomi bakanlığının, İhracatçılar Birliğinin, Ticaret Odasının, Valiliğin ve Büyükşehir Belediyesinin ve tabiî ki basınımızın büyük destekleriyle bu projeyi hayata geçireceğiz. 260 iş adamı katılıyor, bunlar ticaret müşavirlerimize başvurarak katılan firmalar. Özel olarak katılanları da katarsak 300’e aşkın iş adamı katılacak. En büyük ilgi Rusya ve İran’dan, İran’da lojistik anlamda sorunlar olsa bile torba yasayla birlikte İran’la ticaretimiz önemli rakamlara çıkacaktır. Önümüzdeki 5 yıl içinde 30 milyar doları aşkın bir ticaret bekleniyor. Trabzon’da hem limanımızla hem dinamik iş adamlarıyla bu coğrafyada bu rakamı tutturabilecek en önemli yerlerden bir tanesi. 17 Ekim’de iş adamlarımız gelecek. Gümrük ve Ticaret Bakanımızla Ekonomi Bakanımız da katılacak. Bazı ülkelerin başbakan yardımcıları gelecek. Önemli bir katılım bekliyoruz. Bunlar Novotel’de gerçekleşecek. 3 tane oturum gerçekleşecek. Ticaret ve Finansman, Turizm ve Lojistik dalında oturumlar olacak. İkili iş görüşmeleri de olacak. Bunları da bizler organize edeceğiz. Yalnız Trabzon’dan değil birçok şehirden firmalarımız isimlerini yazdırdı. Trabzon’umuzun böyle bir şeye ev sahipliği yapması gerçekten bizi onurlandırıyor” dedi.
 "İYİ BİR EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ"
 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, zirveye ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gümrükçüoğlu “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu organizasyonda elimizden gelenlerin tümünü gerçekleştirme cihetine gittik. İyi bir ev sahipliği yapacağımızı, bütün misafirlerimizi tekrar Trabzon'u özleyecek şekilde buradan ayrılacaklarını ümit ediyoruz. Bekliyoruz ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'u ve Gümüşhane Bayburt'u ziyaretinde bahsettiği Zigana Tüneli 10 Kasım'da ihale ediliyor. Hem o tünel hem de Kop tüneli bittiğinde Trabzon Erzurum ipekyolu hattı bir dinlenme alanına kavuşacak. Burada sadece otomobille seyahat değil, en büyük katkıyı da İpekyolu'nun yükselmesi ve lojistik merkezin geliştirilmesi ve Trabzon'un Karadeniz'in kıyısında olarak tonlarca yükü taşıması münasebetiyle yükselen değer Trabzon'u daha iyi yerlere taşımada İpekyolu Zirvesi'nin önemli katkısı vardır" diye konuştu.
 BU ZİRVE ÖNEMLİ BİR İLGİNİN GÖSTERGESİDİR
 Son olarak söz alan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’un tarihi bir ticaret merkezi olmasının yanı sıra son yıllarda kültür, turizm ve spor alanında attığı adımlarla önemli bir merkez haline geldiğini belirterek, “Bu zirve önemli bir ilginin göstergesidir. Bugün ve yarın da Trabzon’un bölge de merkez olacağını bilerek hazırlıklı olmamız gerekiyor. Dünya’da dengeler batıdan doğuya kayarken bu kaymada Trabzon’un önemli bir odak noktası olacağını görüyor ve hissediyorum. Son yıllarda bu zirveye katılacak olan ülkelere Rusya ve İran bazında bakıldığı zaman bölgenin ne derece önemli olduğunu hissediyorum. Yaşanan bazı hususlarda git geller yaşanıyor fakat onlar da aşılıyor. Dolayısıyla siz çalışır istekli ve azimli olursanız kapanan kapılar da açılıyor. Trabzon tarihte olduğu gibi bugün ve yarın da merkez olmaya devam edecektir. Trabzon böyle organizasyonların altında kalkabileceğini göstermiştir. Trabzon’un bir gücü var bu hem il dışı hem il içi etkinliklerde gördük. Bu zirve sonunda hem Trabzon hem bölgemiz hem de ülkemiz kazanacaktır. Hafta sonu Cumhurbaşkanımız ve 7 bakanımızla önemli görüşmeler oldu. Trabzon ve bölge için başlayan devam eden yatırımların hızlanması için kararlar alındı. Trabzon güçlü tarihiyle ve ulaşım alt yapısıyla misyonuna uygun olarak birçok alanda merkez olmaya devam edecektir. Bu organizasyonu yapanlara ve emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ekonomi Bakanlığı himaye ve koordinasyonunda, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortak organizasyonunda gerçekleştirilecek olan zirveye; Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), THY, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği de (TURSAB) destek veriyor.
 

 
Pasinler yolunda kaçakçılık operasyonu
 
Yaylalar yazda başka, güzde bir başka güzel…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaşım’da ‘Kırık Tüneli’ vizyonu
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık Kırık Tüneli inşaatı ...
Sekmen’den Bayburt çıkarması
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
‘Kale gibisin be Reis’
Bayburt’ta katıldığı toplu açılış töreninde Bayburt kalesine asılan “Kale ...
 
Hainlerden bölgede yine bir provokasyon
Kağızman lçe merkezine 5 kilometre uzaklığında bir enerji firmasına ait ...
ASİMDER Metzamor’a dikkat çekti
ASİMDER Başkanı Gülbey, Ermenistan’da bulunan ve sınıra sadece 16 km uzaklıkta ...
‘Kobani sadece bahanedir’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de son yaşanan olaylarda Kobani’nin ...
 
Şehitler dualarla uğurlandı
Bingöl’de dün gece Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik düzenlenen ...
Ambulans takla attı: 1 ölü, 4 yaralı
Kars’ta ters yöne giren traktörden kaçmak isteyen ambulans takla attı. ...
Önce Ardahan, sonra Palandöken, şimdi de Kars
Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklık değerleri düşüşünü sürdürüyor. Bölgede ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva