ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
21 yıldır dinmeyen acı
21 yıldır dinmeyen acı
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
HABERLER>SİYASET
29 Temmuz 2013 Pazartesi - 14:15

Tekman’da Büyükşehir oturumu

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasası ile birlikte kent merkeziyle ilçelerin entegrasyonunu sağlayacaklarını söyledi.

Tekman’da Büyükşehir oturumu

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasası ile birlikte kent merkeziyle ilçelerin entegrasyonunu sağlayacaklarını söyledi.
Başkan Küçükler, ilçe gezilerine devam ediyor. 2014 yılında hayata geçecek olan Büyükşehir Yasası’nı ilçe ilçe gezerek vatandaşlara anlatan Başkan Küçükler, bu kez de Tekman’a çıkarma yaptı. Küçükler ilk olarak Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan’ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Yıldırım, AK Parti Tekman İlçe Başkanı Taner Özer ve Erzurum Barosu avukatlarından Abdurrahim Fırat’ın eşlik ettiği gezide Başkan Küçükler, esnafı gezerek, ilçe sakinlerinin problemlerini dinledi. AK Parti Tekman İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret eden Başkan Küçükler, Tekman Oturumu’na katıldı. Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan’ın da katıldığı programda ilçede yapılan hizmetler değerlendirildi, sorunlar masaya yatırıldı. Başkan Doğan, programda yaptığı konuşmada, kurumu 3.5 milyonluk bir borçla devraldığını ifade ederek, “2004 yılında kurumu 3.5 milyonluk bir borçla devraldık. Şimdiye kadar 15 kilometrelik kanalizasyon çalışmamız oldu. Şuana kadar 160 bin metrekare kilit parke taşı döşedik. İmarı belediyenin imkânlarıyla yaptık. İlçemiz Erzurum’a doğru genişliyor” diye konuştu.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan yol probleminin biran evvel çözümlenmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Küçükler, şöyle dedi: “İlçelerimizin eksiklikleri nedir, bu mantıkla hareket ederek gezilerimize devam ediyoruz. İlçelerimizin problemlerini yerinde müşahede ediyoruz. Bir tarafta belediyelerden mevcut doneleri alıyoruz, bir taraftan da sorunları yerinde görme imkânı buluyoruz. Tekman güzel bir ilçemiz. İlçelerimizin kent merkeziyle olan entegrasyonunu kurarak, sorumluluk sahamızın potansiyelini en güzel şekilde değerlendireceğiz. Tekman-Erzurum yolunun biran önce bitmesi lazım. Algı olarak burası çok uzak bir ilçe olarak geliyor. İlçemiz Palandöken Dağı’nın hemen arkasında… Yol olmadan hiçbir şey olmuyor. Yolun çok hızlı bir şekilde bitmesi lazım. Hükümetimiz döneminde buraya para harcandı. Yıllar önce teknoloji dikkate alınarak bu yolun planlaması yapıldı. Bu yolun bitirilmesi lazım. Bu yol bitmeden Tekman’ı Erzurum ile buluşturamayız, ilçeyi tanıtamayız. İlçenin en büyük sıkıntısı yol sorunudur.”
BÜYÜKŞEHİR YASASI

Başkan Ahmet Küçükler, Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçelere kaliteli ve eşit hizmetin verileceğini vurguladı. Başkan Küçükler, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni yasa ile birlikte Yakutiye ve Palandöken belediyelerimiz neyse Tekman belediyemiz de aynı statüde olacak. Biz, şehir merkezinde spor salonu ve kültür merkezi yaptık. Şehirde ne yapıyorsak Tekman’da, Horasan’da kısacası diğer ilçelerimizde de modern projeler yapacağız. Eksikleri tamamlayacağız. İlk etapta işin acil boyutu olarak içme suyu, kanalizasyon sistemi, atık su arıtma tesisi gibi çok acil olan konulara bakacağız. Yasa sayesinde hizmeti alamayan ve hizmete susayan bölgelerin eksiklikleri giderilecek.”
Program sonrası ilçe halkıyla birlikte iftarını açan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ardından ilçe merkezinde düzenlenen Ramazan ayı etkinliğini izledi.
RAMAZAN ETKİNLİĞİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede düzenlenen Ramazan ayı etkinliğinde Tekmanlılar unutulmaz bir gece yaşadı. Ramazan ayına özel olarak tasarlanan eğlence programına yoğun ilgi gösteren ilçe sakinleri, Nasreddin Hoca’nın fıkralarıyla güldü, müzik ziyafetiyle coştu. Kavuklu ve Pişekâr`ın düzenlediği Evet-Hayır Yarışması ile renklenen gecede akrobasi grubu gösteri yaptı. Türk Halk Müziği sanatçıları Selami Durmuş, Erdal Beyazgül ve Şair Ahmet Coşkun’un sahne aldığı gecede Tekmanlılar, kendilerine bu imkânı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e teşekkür etti.

 
Ekonomiye göç darbesi
 
Bakımevi'nde iftar buluşması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mökkem dadaş 29 Temmuz 2013 Pazartesi 21:17

tekmana bir kez gittim gitmez olaydım bizim dağ başındaki köyün yolu ordan daha iyi gerçi daha doğrusu yol diye birşey yok ortada bu tekmanı kim ilçe yapmış anlamadım. Köy kadar biryer bu arada sayın küçükler 10 senedir akp iktidarda bu yolu niye yapmadı ?

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gece yarısı siyaseti
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, ilçe ilçe köy köy dolaşıyor, ...
Çalık ekonomiyi değerlendirdi
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, akaryakıt zamları ve faiz lobisini eleştirdi.
Küçükler’den Hınıs ziyareti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Hınıs ilçesinde gezi ve incelemede bulundu.
 
ETSO’da Büyükşehir oturumu
ETSO Meclis üyeleri, Başkan Küçükler’e belediyeyi ilgilendiren çeşitli konularda sorular yönelttiler
Karayazı’da altyapı seferberliği
Karayazı Belediye Başkanı Seyfettin Kırık, rakım olarak ülkenin en yüksek ...
Öztürk’ten Pasinler ziyareti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili ...
 
Öztürk vatandaşı dinledi
MHP Erzurum il yönetiminin iftar sonrası gezilerine Genel Başkan Yardımcısı ...
Yavilioğlu Pazaryolu’ndaydı…
İlçe gezilerini sürdüren AK Parti Milletvekilleri bugünde farklı ilçeleri ziyaret ettiler.
'Önce insan, önce hizmet'
Yavilioğlu, ilçe gezileri kapsamında Çat'a ziyarette bulundu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva