ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>GUNCEL
12 Ağustos 2010 Perşembe - 02:55

Taşmağazalar esnafı bayrak açtı

Yakutiye ilçe sınırlarındaki Taşmağazalar Çarşısı, kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul edeceğe benziyor.

Taşmağazalar esnafı bayrak açtı

Yakutiye ilçe sınırlarındaki Taşmağazalar Çarşısı, kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul edeceğe benziyor. Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlattığı ‘tarihi doku’ projesine karşı çıkan ve aralarında imza toplayarak uygulamaya itiraz eden çarşı esnafı, Ramazan ayının ilk gününe sürprizle uyandı. Taşmağazalar Çarşısı’nda uygulanması planlanan Cephe Yenileme Projesi için Büyükşehir Belediyesi’nce para talep edilen esnaf, neye uğradığını şaşırdı. Genel Sekreter Deniz Köken imzalı resmi yazıya göre; projenin hayata geçirilebilmesi için, çarşı esnafının, Büyükşehir Belediyesi hesabına para yatırması gerekiyor. Uygulamaya tepki gösteren çarşı esnafı ise, “Parasını biz ödeyelim, belediye de iş yaptık diye övünsün. Parasını kendi ödeyeceğimiz işi kendimiz yaparız, kimseye ihtiyacımız yok.” görüşünü taşıyor. Çarşının üzerinin kapatılması için şimdiden bir dernek kurma hazırlıklarına başlayan çarşı esnafı, Büyükşehir Belediyesi’nden, Taşmağazalar Çarşısı’ndaki yol ve kaldırımların dışında başka bir iş yapmamasını istiyor.

Taşmağazalar Çarşısı esnafından Yaşar Bingöl, Turgut Kobaza ve Murat Tortum, Büyükşehir Belediyesi’nin çarşıda yürütmeyi tasarladığı projeyi istemediklerini dile getirdiler. Büyükşehir Belediyesi’nden son birkaç gündür kendilerine resmi bildiriler ulaştırıldığını kaydeden Yaşar Bingöl isimli esnaf, “Büyükşehir Belediyesi, çarşıda yapmayı düşündüğü çalışma için benden 5 bin liranın üzerinde bir para istiyor. Tabi bu para buradaki dükkanların büyüklükleri ve keşiflerine göre değişiyor. Üstelik bu parayı 15 gün içerisinde de, banka hesaplarına yatırmak gerekiyor. Bir belediye hizmet üretiyor, bu hizmetin faturasını da esnaf kesiyor. Bu nasıl bir iştir, anlamadık.” diye konuştu.

 

//ÇARŞI ESNAFI DERNEK KURUP, ÇALIŞMAYI DURDURMAYI AMAÇLIYOR…

“Parasını biz ödedikten sonra kararı da biz veririz, işi de biz yaparız.” diyen Yaşar Bingöl, Taşmağazalar Esnaf Dayanışma Derneği adı altında bir tüzel kişilik oluşturacaklarını açıklayarak, bu meseleyi yargıya taşımayı düşündüklerini dile getirdi.

Çarşı esnafından Turgut Kobaza ise, Büyükşehir Belediyesi’nden tek isteklerinin, kaldırım ve ana arterin tamir edilmesi olduğunu vurgulayarak, “Biz Büyükşehir Belediyesi’nden bu çarşıya proje falan istemiyoruz. Çarşıdaki bütün esnafı kapsayan bir dernek kuruyoruz. Çarşımızın üzerini de, bizzat kuracağımız bu dernekle, parasını da bizzat yine kendimiz ödeyerek kapatacağız. Belediye gelsin, buradaki asli görevi olan kaldırımları yapsın, yolu yapsın, yeter. Biz kendi işimizi kendimiz yaparız.” ifadelerini kullandı.

Çarşıdaki dükkanların kimine 5 bin, kimine de 10 bin TL tutarında borç taksimatı yapıldığını ve bu paraların ödenmesi için de, en geç 15 gün süre verildiğini vurgulayan Kobaza, “İşin parasını ben ödeyeceğim, kalkıp bir de bana süre verecekler. Yapılan hizmetin faturasının vatandaşa ödetilmesini de ilk kez burada gördük. Biz çarşı esnafı olarak burada proje falan istemiyoruz. Derneğimizi kuruyor ve kendi işimizi, parasını da bizzat kendimiz vererek, kendimiz yapıyoruz. Mübarek Ramazan ayında bizim moralimizi alt-üst etmesinler.” dedi. (GHA)  

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haktan 7 Eylül 2010 Salı 09:30

ben bir vatandaş olarak taşmağazalarındaki esnaftan hiç memmun değilim zaten kaldırımlar dar ve bozuk yürümekte güçlük çekiyoruz esnafta işyerinin kapısına çıkmış gelen gideni gözetliyor tabiki bir rahatsızlık oluyor,birde kendi araçlarına park alanı yapmışlar... adını aldığı taş mağazalardan eser kalmamış çünkü taş duvarların üzerine granit mermer vb. şeylerle ön duvarlar kapatılmış güvenlik amaçlı kepenkler birbirleriyle uyumsuz ve tarihi dokudan eser yok sözde zenginliğin getirdiği cazibeleşme adı altında taş mağazalarına yakışmayan bir çevre kirliliği var.

Yorumu oyla      6      5  
kumbasar 6 Eylül 2010 Pazartesi 21:58

Kafanıza göre neden konuşuyorsunuz orqada konuşanlardan biri turgut kobaza kendisini ben tanırım yıllardır taşmagzalarda kuyumcudur kendisi taşmagzaların en eskı ve en köklü esnafı olup kobaza ailesinin şahıslarına ait birçok dukkandan birinde oturmaktadır kesınlıkle vakıf dükkanı degildir. çamur at izi kalsın kampanyası yapmayalım.

Yorumu oyla      9      4  
Kevser Yazıcı 17 Ağustos 2010 Salı 21:55

Erzurum'un başka sorunları varken belediye neden dandik işlerle uğraşıor anlamıyorum doğrusu.taşmağazaları esnafı eskisi gibi değil.şimdi nerede sonradan görme ipini koparan köylü varsa onlar her tarafı parselledi.olan buradaki köklü esnafa oldu. Dışardaki bir erzurumlu olarak şunu söyleyebilirim ki değişime ihtiyaç var.Ben de bu memleketin çocuğuna sahip çıkılmadığını görüp gidenlerdenim.her sene geliyorum ve gittikçe geriye gidiyor.yazık

Yorumu oyla      6      5  
Dadaş 17 Ağustos 2010 Salı 21:43

Gürhan Bey. Yorumunuzu esefle kınıyorum.Bu memleketin sorunlarını bu memlekette yaşayan bilir.O kadar sene burada durduğunuzu belirtmişsiniz.Sözlerinizde bir dadaş alçakgönüllülüğü yerine anlamsız ve gereksiz bir kibir sezdim.Bir dadaşın kibirlenmeyeceğini siz daha iyi bilirsiniz.

Yorumu oyla      7      4  
Gürhan Özorhan 17 Ağustos 2010 Salı 17:18

Dadaş rumuzu ile yazan kardeşim,ben Erzurum'dan fırsatı bulup kaçanlardan olsam veya senin gibi fırsat bulamayıp kaçmak isteyenlerden olsam senin gibi ismimide saklardım.Elli iki yıl şerefimle yaşadığım topraklara canımın istediğinde sıkılmadan gelen ve geldiğimde de el üstünde tutulan kimliğimle var olan insanım.Yorumumda varsa yalan ispatla,bir daha adımımı atmayayım.Sosyal,kültürel,ekonomik,siyasi alanda hep geriye gitmede siz ve sizin gibi düşünenlerdir.Baksanıza yorum yazarken bile isimlerinizi gizlemenizde çok manidardır.Sahte aşk yaşamadımki,rüyalarımdan kovayım,gülleri bahçede bırakıp sahte çiçek hiç koklamadım.Susayan gönlümün susuzluğunu,sevda pungarında(Erzurum sevdamla) giderdim.Ülkü dolu yüreğimi bu topraklarda besledim,Antalya'da yeşertiyor olmam sizi neden rahatsız ediyor."Kedi yetişemediği ciğere murdar dermiş."Yüreğimi Erzurum sevdama teslim etmiş biri olarak yaşadığım yerin farkı olmadan ivme kazandıranlardım.Korkaklar gölgeleri altında yer bulur.Ülkü İle Kalınız.

Yorumu oyla      7      5  
Dadaş 17 Ağustos 2010 Salı 12:14

Yorumlara bakıyorum da beyefendi Antalya'dan ahkam kesiyor. Sen bu memleketten fırsatını bulup kaçmadın mı Gürhan bey? Esnafın içinde iyisi de var kötüsü de var ama olumsuzlukların hepsini esnafa yüklememek lazım. Sen gel üç gün bir kal burada bak dördüncü gün Antalya'ya kaçıyor musun kaçmıyor musun? Benim pasif halkımda azıcık başkaldırı ruhu olsaydı böyle muamelelere maruz kalmazdı.

Yorumu oyla      6      5  
TURGAY 16 Ağustos 2010 Pazartesi 11:34

Bukadar basit değilmi? Yazık. Cepheler taş olacak ve Taşmağazalar ekonomisi tekrar hayat bulacak. Restorasyon özellikle Erzurum gibi ekonomisi böylesine kısır döngü çerisinde olan bir ile Taşmğazaları esnafı açısından bir faide sağlamayacağı kesindir. Örneğide yukarıdaki haber linklerinde "Tarihi çarşı esnafı sinek avlıyor" haberinde. Çifte minarelerin etrafındki esnafın akıbeti ortadadır. Yazıkki birileride çıkıp bu memlekete nasıl bir imalathane açıpta bikaç kişiye istihdam sağlayabilirizin hesabını yapmıyor. İnanın bu sizin için daha hayırlıdır. İfadedeki sığlığa bir bakın "Bırakın memlekete birşeyler yapılsın" Merak etme hergün yüzlerce birşey yapılıyor. Dostlar alışverişte görsün tadında. Önemli olan bu memlekete ne yapıldığıdır. Siz hala cebinde bir çeyrek altın alamayacak kurukalabalıkları taşmağazlara nasıl çekerimin hesabını yapın, Kayserilide nasıl bir et entegre tesisi yaparımın. Düşünmeyin siz boşverin Televizyon düşünüyor sizin yerinize nede olsa.

Yorumu oyla      6      4  
dadaş 15 Ağustos 2010 Pazar 14:01

sorarım kendilerine oradaki dükkanınızı kaça satıyorsunuz veya kaça kiraya veriyorsunuz ben söyliyeyim en az 400 bine satar.3000 liraya ise kiralıyorsunuz.ya siz ne biçim yobazsınız pardon siz erzurum un meşhur yobazlarındansınız.erzurumluyu utandırıyorsunuz ve böyle olduklarından dolayı yüzyıllık çarşı hergün geri gidiyor o elit müşteriyi ya avm lere yada başka şehirlere kaptırıyorlar.değişime direnen yok olmaya mahkümkümdür...

Yorumu oyla      6      4  
dadaşş 14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:21

bu taşmağazalardaki köhneliğin yerinde bursada antalyada istanbulda koca koca kapalı çarşılar var bizim mekanlarımızda köyü andırıyor...

Yorumu oyla      6      4  
dadaşş. 14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:17

iyi sizin dükkanların dekorasyonuda fakir erzurum halkı yaptırsın..eliniz hiç cebinize gitmesin...dükkan sizinse siz yaptıracaksınız...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ucuz atlattık!
Dün şehir içi ulaşımda kullanılan otobüsün freni patladı. Park halindeki ...
Sahur vakti büyük şaşkınlık
Kadınlar davulu aldılar ellerine, “Haydi komşular kalkın sahura” diye ...
Dilenci ithal ediyoruz
Manevi atmosferin zirve yaptığı Erzurum’a dilenciler adeta akın ediyor. ...
 
Nüfusta referandum mesaisi
Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Kaya, nüfus müdürlüklerinin ...
Cindoruk 'hayır' diyerek akıl tutulması yaşıyor
Demokrat Parti (DP) ile birleşerek kendini fesh eden Doğru Yol Partisi ...
Hayvancılık yanlış politikaya kurban gitti
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Atasever, ...
 
Mühendislerin pişirdiği pideler iştah kabartıyor
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Ürünleri Bölümü’nün öğrencileri ...
Reyhani ismi şık durdu
Erzurum’un Pasinler İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ...
Her gün 300 kişiye sıcak yemek
Erzurum’da Ramazan ayı boyunca her gün 300 kişiye sıcak yemek dağıtılacak.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva