ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
18 Haziran 2017 Pazar - 01:25

Tarıma Dayalı, 7 yeni yatırım daha

NESRİN ÇETİNKAYA-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programında Erzurum’da bugüne kadar 29,5 Milyon TL yatırım tutarı olan 65 proje uygulandı.

Tarıma Dayalı, 7 yeni yatırım daha

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programında Erzurum’da bugüne kadar 29,5 Milyon TL yatırım tutarı olan 65 proje uygulandı. 29,5 Milyon TL’lik yatırım için toplam 13,6 milyon TL hibe ödeme yapıldı. 2017 yılı 11. Etap için ise 7 proje uygun görüldü. Kabul edilen projelerin toplam tutarı 6.5 Milyon TL olup, bu projelerin hibe tutarı ise 3,7 Milyon TL.

11.Etap KKYDP Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı Kapsamında Hibe Sözleşmeleri İmzalandı. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programında hibe desteği almaya hak kazanan yatırımcılar ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar arasında hibe sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme töreni öncesinde yaptığı konuşmada Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programının amaç ve hedefine ilişkin açıklamalarda bulundu. Akar, “Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak için yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar, kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi tebliği aracılığıyla Bakanlığımız tarafından belirlenmektir. Bu kapsamda tabandan yukarıya doğru yaklaşımla katılımcılığı sağlayan, yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliştiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran ve çeşitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını esas alan projelerin yanı sıra kırsal altyapının rehabilitasyonuna yönelik projeler ile üretime yönelik makine-ekipman alımı projeleri desteklenmektedir” diye konuştu.  

2017 PROGRAMINA 7 PROJE UYGUN GÖRÜLDÜ

Program kapsamında Erzurum’a yapılan desteklere dikkat çeken Akar 2017 programını da açıkladı. Akar, “Bu Program kapsamında Erzurum ilimizde bugüne kadar 65 proje uygulanmış, 29,5 Milyon TL’lik yatırım için toplam 13,6 Milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır. Tarımsal Ürünlerin değerlendirilmesi ve işlenmesi adına, istihdama katkı adına çok güzel projeler ortaya çıkmış ve birçok projemiz kapasitelerini büyük oranda artırarak faaliyetlerine devam etmektedirler. 2017 yılı 11. Etapta da 7 proje Bakanlığımız tarafından uygun görülmüştür. Kabul edilen projelerin toplam tutarı 6,5 Milyon TL olup, bu projelerin hibe tutarı 3,7 Milyon liradır. Kırsal kalkınma konusunda desteklemelerimiz inşallah katlanarak devam edecektir. Tüm yatırımcılarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 
'Esnaf, artık daha rahat'
 
'Erzurumspor için her fedakarlığa hazırım'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Esnaf, artık daha rahat'
Erzurum Otel ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Seyfettin Saka, Ramazan ...
ESTP’den Aydemir’in çağrısına destek
NESRİN ÇETİNKAYA-AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in Yerli ...
Erzurum’un ülke payı yüzde 0.53’e ulaştı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’un Türkiye toplamında trafiğe kayıtlı araç payı yüzde ...
 
13 ilçede artış
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da faal vergi mükellefi sayısı yüzde 3,34 oranında ...
Erzurum SGK'da yapılandırma gündemi
Erzurum Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren ...
KUDAKA Erzurum’da toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 88. Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
 
DAİB İftarında rekortmenler buluştu
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından iftar yemeği ve ihracat ...
Erzurum'a yatırım çağrısı
İşadamı Cevdet Yılmaz tarafından Organize Sanayi Bölgesi’nde açılan fabrika, ...
Uzundere'de Kiraz Mevsimi
Dünyadaki "sakin şehirler" ağına kabul edilen Erzurum'un Uzundere ilçesi, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva