ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl yolunda otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
3 Mayıs 2013 Cuma - 16:39

‘Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer’

“Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer” diyen Timsal Karabekir Yıldıran, “Yurdumuz üzerine daima oyunlar oynandı ve oynanıyor. Yeteri kadar tarihimizi bilmezsek bu vatan çok sıkıntılara düşecek"dedi

‘Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer’

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran tarafından “Kurtuluş Savaşında Doğu Cephesi ve Ermeni Meselesi” adlı konferans verildi.
“Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer” diyen Timsal Karabekir Yıldıran, “Yurdumuz üzerine daima oyunlar oynandı ve oynanıyor. Yeteri kadar tarihimizi bilmezsek bu vatan çok sıkıntılara düşecek. Mesleğimiz ne olursa olsun kendi tarihimizi bir tarihçi kadar bilmezsek bu vatan çok büyük ziyanlara uğrayabilir ve bizim vatana ziyan vermeye hiç hakkımız yok. Bu emaneti altın bir tepside bize başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla bir milletin kükreyişi olarak Türkiye Cumhuriyetini kurdu ve bize sundular” diyerek, her Türk evladının Türkiye Cumhuriyetine hizmet etmesinin borcu, görevi olduğunu söyledi.
Tarihçi olmadığını belirten Yıldıran, Kazım Karabekir arşivinden derlenen fotoğraflarla geçmişe bir yolculuk yaptıklarını belirtti. Kazım Karabekir’in Fatih Askeri Rüştiyesine gittiğini ve o tarihte aynı sınıfta beş Kazım olduğu için Zeyrek lakabıyla o günlerde anıldığını söyledi.
Yıldıran, Kazım Karabekir’in Fatih Askeri Rüştiyesinden sonra eğitimini Kuleli Askeri Lisesi ve Harbiye’de devam ettirdiğini ve Harbiye’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Refet Bele, Kazım Karabekir ile o yıllarda birlikte okuduklarını söyledi.
Konferansın açılışında konuşan Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, Kazım Karabekir’in, Kurtuluş Savaşında Atatürk’e “Emrinizdeyim Paşam” diyerek, Erzurum’da padişahın tutuklama emrine karşı gelerek, Cumhuriyetimin kurulmasında çok önemli bir şahsiyet olduğunu söyledi.
Açılış konuşmasını yapan, GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu Öğrenci Başkanı Arif Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal’in gençliğe hitabındaki muhatapları olarak, biz Türk gençliği, bize emanet edilmiş olan Türk İstiklal ve Cumhuriyetini koruma ve kollama vazifemizi asla unutmadık ve unutmayacağız” dedi.
Programın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından günün anısına Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran’a hediye takdim edildi. Prof. Dr. Dereli plaket takdimi sırasında, Kazım Karabekir Vakfı ve GAÜN işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek olan “Her Yönüyle Kazım Karabekir” sempozyumunda birlikte olmaktan mutluluk duyacağını söyledi.
Konferansa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Doç. Dr. Murat Agari, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ve çok sayıda öğretim elamanı ve öğrenci katıldı.
 

 
Ak tarihi turu yaptı
 
ETÜ’de DNA ve Kriminoloji Konferansı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 4 Mayıs 2013 Cumartesi 15:27

Muhterem Hanımefendi !.. Ne yazık ki bu ülkedeki tarihçiler ve akademisyenler,bu aziz Millet'e tarihini öğretemediler.1000 yıllık arşivimizden bizler bir şey bilmiyoruz.Tarihimizi çoğu kere yabancılardan öğreniyoruz.Bakınız biz lisede okurken Emin Oktay'ın tarihinde Yunan ve Roma tarihleri sayfalarca anlatılırdı.Mesela Yunanlıların"Yılanlı Tanrıçası" tam bir sayfada anlatılırdı.Ama İstanbul'un Fethi yarım sayfa bile tutmazdı.Bu Devlet,bu aziz Millet'e artık tarihini kusursuz öğretmelidir.Size de selam ve saygılarımızı sunar,cennet-mekan,Şark Cephesi'nin eşsiz komutanı, Kâzım Karabekir Pâşâ'mızı ve diğer tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.Bu vesile ile tüm şehitlerimizin, o mübarek ve mücella ruhları şâd olsun.Onları en güzel selamlarla selamlıyoruz.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken Hattat Çelebi’yi ağırladı
Palandöken Belediye başkanı Orhan Bulutlar; Cumhurbaşkanlığı 2011 Kültür ...
‘Ayasofya Diyanet’e devredilsin’
ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ...
TÜHAD, tüketicileri uyardı
Mesafeli satışları nedeniyle Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine gelen ...
 
‘Türk Cönklerinde Budin Kuşatması’
Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Âşık Zülâli ...
‘Teknolojiyi Osmanlılardan aldık’
Pakistan’ın Belücistan eyaletinden 6 kişilik teknik bir heyet Erzurum’da ...
Küçük öğrencilerden büyüklere ders
Erzurum Sağlık İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Sağlık Kulübü Proje ...
 
Başcı, İslam Dini’nin Evrensel Boyutu’nu anlattı
Güneş Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel konferanslarının bu haftaki ...
Öğretmenlere diş sağlığı dersi
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ağız ve diş sağlığı bilincini artırmak ...
Doğu Türkistan'da vahşet: 10 ölü
Çin'in Doğu Türkistan bölgesinde müslüman Uygur Türkleri ile Çin polisi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva