ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
HABERLER>SİYASET
7 Ocak 2012 Cumartesi - 06:43

Taksicilerden durak tepkisi

Erzurum'da tek tip durak uygulamasına geçilmesinin planlanması üzerine çok sayıda taksi durağı projelerini belediyeye sunarak duraklarını yaptırdı. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından onaylandığını iddia ettikleri durakları yine Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yıkılmak istenince taksi durağı esnafı ile zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı.

Taksicilerden durak tepkisi

SONER İSTANBULLU (İHA) - Erzurum'da tek tip durak uygulamasına geçilmesinin planlanması üzerine çok sayıda taksi durağı projelerini belediyeye sunarak duraklarını yaptırdı. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından onaylandığını iddia ettikleri durakları yine Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yıkılmak istenince taksi durağı esnafı ile zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı.
YIKMA KARARI ÇIKARILDI
Sabah saatlerinde belediye zabıta ekiplerinin taksi durağına geldiğini ve yapımı yeni tamamlanan taksi durağının uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılacağının söylendiğini dile getiren taksiciler, Büyükşehir Belediyesine gelerek sorunlarını anlatmaya çalıştı. Taksiciler, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına sundukları projenin kabul edildiğini fakat zabıta daire başkanlığının yapılan durağın tekrar yıkılması için karar çıkarıldığını ifade ettiler.
ZABITA İLE TARTIŞMA
Sabah saatlerinde yıkım kararının neden çıkarıldığını öğrenmek için geldiklerini söyledikleri belediyede Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ağır ile tartışan taksiciler ve zabıta memurları arasında arbede yaşandı. Belediye içerisinde başlayan tartışma sonucu çıkan arbede sokağa taştı. Belediye önünde kendilerine yumruk attığını iddia ettikleri Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ağır'ın kendilerinden özür dilemesi gerektiğini söylediler.
Belediye önünde bir süre devam eden arbedede özel güvenlik görevlileri ve zabıta memurları taksicileri uzaklaştırmakta güçlük çekti. Taksiciler alınan yıkım kararının yanlış olduğunu öne sürdü. Durak yapımı için 10 bin TL projeye para yatırdıklarını söyleyen taksiciler yapımın ertesi günü yıkılmak istenen duraklarının yıkılma nedeninin daire başkanları arasındaki çekişmenin neden olduğunu iddia etti. Sakinleştirilmekte güçlük çekilen taksiciler olay yerine gelen polis tarafından belediye binasından
uzaklaştırıldı.
BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMA YAPTI
Erzurum’da taksi durağı işletmecileriyle zabıta ekipleri arasında yaşanan tartışmayla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi.Açıklamada, Erzurum’daki taksi duraklarıyla ilgili olarak ‘tek tip durak’ projesinin yürütüldüğüne dikkat çekilerek, uygulamaya karşı çıkan işletmecilerin sadece Erzurum AVM noktasındaki taksici esnafı olduğu bildirildi.
TAKSİ DURAKLARININ VİZYONU
Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’daki taksi duraklarının ‘tek tip’ proje kapsamında çok daha şık ve modern bir görünüme kavuşturulması için bir çalışma başlatmıştır. Bu çalışma çerçevesinde Erzurum’daki tüm taksi duraklarının yenileriyle değiştirilmesi planlanmış, bu süreçte karşılıklı uzlaşma da sağlanmıştır. Yürütülen bu çalışmada; yeni taksi duraklarının, eski taksi duraklarının bulunduğu noktalarda konuşlandırılması karara bağlanmış, taksici esnafıyla bu hususta mutabakata varılmıştır. Ancak Erzurum AVM noktasındaki taksi durağı işletmecileri, eskisiyle değiştirdikleri yeni taksi duraklarını konuşlandırmaları noktaya yerleştirmek yerine, AVM’nin önüne yerleştirmiş ve uygulama kurallarını ihlal etmişlerdir. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri de, yeni taksi durağının yerleştirilmesi gereken noktanın, eski taksi durağının konuşlu bulunduğu nokta olduğu uyarısında bulunmuş ve söz konusu işletmecileri ikaz etmiştir. Fakat söz konusu işletmeciler, baştan da mutabık kalındığı üzere gerekeni yapmak ve yeni taksi durağını belirlenen noktaya yerleştirmek yerine itiraz yoluna gitmişlerdir. Kaldı ki, yürütülen bu uygulama Erzurum’daki diğer tüm taksi durakları ve işletmecileri tarafından memnuniyetle karşılanmış, gereken adımlar da bu doğrultuda atılmıştır. Yeni taksi duraklarının yıkılması şeklinde bir karar bulunmadığı gibi, Erzurum’daki taksicilerin uygulamaya itiraz ettikleri şeklindeki iddialar ise, gerçeği kesinlikle yansıtmamaktadır.”
 

 
Pasinler Kaplıcaları güncelleştirildi
 
Nordic Combined Cup başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir 2012 projeleri açıklandı
Büyükşehir Belediyesi, Doğu’nun en büyük Kültür Kongre ve Fuar Merkezi’ni ...
Meclis kış sporlarına yoğunlaştı
İl Genel Meclisi’nin dün gerçekleştirilen oturumunda konuşan Gençlik ve ...
Siyasette AK cazibe
SDE'nin 2011 yılının son günlerinde yaptığı ankete göre, CHP'nin oy oranı ...
 
CHP’den STK açılımı
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Yönetiminde yapılan değişikliğin ardından ...
Meclis turizm gündemiyle toplandı
İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantılarına İl genel Meclisi Başkanı Bülent ...
Kentsel Dönüşüm 2012 etabı başladı
Kentsel dönüşüm 2012 etabı üç mahallede sürdürülüyor.Yakutiye Belediyesi ...
 
Yılmaz taziye mesajı yayımladı
Aziziye ilçesinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu şehit düşen Suat Orak’ın ...
‘Biz önce millet diyoruz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludere'de 35 vatandaşın hayatını kaybettiği ...
AK gençlerden Van’a yardım eli
Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Gençlik Kolları Van'daki depremzedelere ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva