ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
14 Mayıs 2010 Cuma - 06:56

Tabyalar Kültür Turizmine kazandırılıyor

SAMET ÖZÜNAL/GHA/Milli Park” olarak ilan edilen Aziziye ve Mecidiye tabyalarıyla ilgili olarak hazırlanan ‘Gelişim Planı’nın uygulanmasına başlandı. Plan çerçevesinde, alanın tanıtımını sağlanacak, giriş kontrol ve tanıtım merkezi, simülasyon alanları, seyir terasları ve yolların planlanması gibi üniteler yer alacak.

Tabyalar Kültür Turizmine kazandırılıyor

Milli Park” olarak ilan edilen Aziziye ve Mecidiye tabyalarıyla ilgili olarak hazırlanan ‘Gelişim Planı’nın uygulanmasına başlandı. Plan çerçevesinde, alanın tanıtımını sağlanacak, giriş kontrol ve tanıtım merkezi, simülasyon alanları, seyir terasları ve yolların planlanması gibi üniteler yer alacak. 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu’nun uygulanması yönündeki teknik takip sorumluluğunun yüklendiği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, çalışmalara başladı. İl Müdürü Muammer Toraman, “Kanun çerçevesinde ‘Nenehatun Tarihi Milli Parkı’ olarak ilan edilen Aziziye ve Mecidiye tabyalarımızla ilgili olarak hazırladığımız ‘Gelişim Planı’nı uygulamaya soktuk.” dedi.
//MİLLİ PARK ÇALIŞMALARI
İl Çevre ve Orman Müdürü Toraman, Erzurum’daki Aziziye ve Mecidiye tabyalarının, ülke tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, 383 hektarlık bir alanı kapsayan bu tarihi değerin, koruma statüsüne kavuşturulması amacıyla ‘Milli Park’ olarak ilan edildiğini hatırlattı. Toraman, “Milli Parklar, bilimsel ve estetik bakımdan milli ve milletlerarası ender bulunan tabii ve kültürel kaynak değerleri ile koruma, dinlenme ve turizm alanlarına sahip, tabiat parçalarını kapsayan çok önemli koruma statüsüne sahiptirler. Bu statü, alanın korunması, yönetimi, alanla ilgili harcamaların karşılanması ve tanıtım sürecinde çok önemli avantajlar sağlayacaktır.” diye konuştu.
//ZİYARETÇİLER İÇİN REHBER UYGULAMASI
İl Müdürü Muammer Toraman, Aziziye ve Mecidiye tabyalarının Milli Park ilan edilmesiyle birlikte, bu alanın koruma, denetim, yönetim ve planlama çalışmaları ile 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu’nun uygulanması takibinin, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda oluşturulan ekiplerin, sahanın korunmasına yönelik olarak devamlı denetimler yaptıklarını anlatan Toraman, yine alanın yönetimini sağlamak üzere ‘Gelişim Planı’ hazırladıklarını kaydetti. Toraman, “Bu planda, alanın tanıtımını sağlayacak, giriş kontrol ve tanıtım merkezi, simülasyon alanları, seyir terasları ve yolların planlanması gibi üniteler yer alıyor. Ayrıca ziyaretçilerin gezdirilmesi amacıyla; saha hakkında tarihsel bilgiye sahip, yabancı dil bilen ve bakanlığımızca yetkilendirilmiş ‘Alan Kılavuzları aracılığı ile de, ziyaretçilerin gezdirilmesi sağlanacak.” şeklinde konuştu.
//2010 BÜTÇESİNDEN 240 BİN TL ÖDENEK
Öte yandan Toraman, Milli Park ilan edilen Aziziye ve Mecidiye tabyalarının bulunduğu alanın korunması, bakımı ve sınırlarının ihata işleri ile tanıtım levhalarının yapılması ve diğer giderlerin karşılanması amacıyla 2010 yılı bütçesinden 240 bin TL talepte bulunduklarını bildirdi. Toraman, “Tabyalarımız, Erzurum için olduğu kadar, bölge ve ülke için de büyük bir öneme sahip. Tarihte en önemli savunma hatlarından olan bu tarihi eserlerimizin, tam anlamıyla değerlendirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalarını yürüttüğümüz plan ve projeler, meyvelerini çok kısa bir süre sonra vermeye başlayacak.” dedi.
// TABYALAR, ERZURUM’UN GELİBOLU’SU OLACAK
Uygulanmasına başlanan plan çerçevesinde tabyalarda 1 bekçi, 1 orman muhafaza memuru ve 1 de mühendis görevlendirildiğini anlatan Muammer Toraman, tabyalara giden yollara karşılıklı olarak mavi ladin ağaçları dikileceğini belirtti. Tabyaların temizlik işlemlerinin yanı sıra, çevresindeki tabelalar ve şehitliğin bulunduğu alanların da elden geçirileceğini söyleyen Toraman, “Bugün Çanakkale Gelibolu nasıl ki binlerce insan tarafından ziyaret ediliyorsa, Milli Park ilan edilen bizim tabyalarımız da, aynı şekilde yerli ve yabancıların akınına uğrayacak.” dedi. 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ekrem 15 Mayıs 2010 Cumartesi 02:10

aydınlarımız uyanmış hayret.

Yorumu oyla      6      4  
murat 14 Mayıs 2010 Cuma 18:22

çok geciktiniz, çoooooooooooooooook.

Yorumu oyla      6      4  
İsmet Kırpınar 14 Mayıs 2010 Cuma 14:08

Tabyaların Milli Park alanı ilan edilmesi süreci Av. Necati Bölükbaşı önderliğinde Er-Vak yönetiminin gayretleriyle başlamıştır. Tabyaların askeri alandan bağımsızlaştırılması, ağaçlandırılması, su getirilmesi, ışıklandırılması, tarihi nitelikli bir çeşme ile muhteşem bir bayrak direğinin hazırlanması ve tören alanının düzenlenmesi bu ekibin çalışmalarıyla gerçekleşmiştir. Bir kadirşinaslık gereği olarak Av. Necati Bölükbaşı'nı saygıyla selamlıyorum.

Yorumu oyla      6      4  
Muzaffer Taşyürek 14 Mayıs 2010 Cuma 09:15

Yıllardır,ihmale uğrayan ve talan edilen tabyalara el uzatılmasına memnuniyetmi ifade ve teşekkür ediyorum, bu konuda birkaç tesbitimi paylaşmak istiyorum. 1-Tabyalarda yakın mahallelerden gelen çocuklar tarafından tahribat yapılmakta gelen ziyaretciler rahatsız edilmektedir. 2-Tabya giriş ve tabyalara çıkan yollar bakımsızdır elden geçirilmesi gerekir. 3-Tabyaları anlatan el broşürleri(kars yapmıştır) hazırlanmalı 4-en önemlisi şehir ve şehir halkıyla tabyaların BULUŞMASINI SAĞLAYACAK SİSTEMİN KURULMASIDIR. 5-TELEFİRİK VE GONDOL SİSTEMİ İLE TABYALARA ULAŞIM PROJESİ DÜŞÜNÜLMELİDİR 6- Bir bekçinin geniş alanı denetlemesi zor gözükmektedir.. 7-Binaların içerisine yapı özelliklerini ve amaçlarını anlatan bilgi levhaları asılmalıdır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulusal İletişim Kongresi başladı
ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM GAZETESİ/Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ...
"Mizah bir tepki sanatıdır"
ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM GAZETESİ/Ulusal İletişim Kongresi dahilinde Erzurum'a ...
“Karikatür düşünce ürünüdür”
ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM GAZETESİ/A.Ü. İletişim Fakültesi Ulusal İletişim ...
 
Duruöz, Erzurum’da konser verecek
ANKA/ERZURUM/Bilkent Senfoni Orkestrası(BSO), iki usta sanatçıyı Ankara ...
A.Ü. Yazar Topuz’u ağırladı
ÖZLEM ABUŞOĞLU/ERZURUM gazetesi - Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesince ...
EDT, Tiyatro Festivalinde sahne aldı
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi/ Trabzon'da devam eden, '11. Uluslararası ...
 
Erzurum 2.Tiyatro Günleri başlıyor
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği ...
Erzurum Lisesi’nden sanat açılımı
CANER EFE (GHA)- Erzurum’da, tamamı öğrencilerin katılımıyla organize ...
Kukla gösterisi çocukları büyüledi
Orhan Yıldırım (CİHAN)- Zambak Çocuk Kukla Tiyatrosu, 'Horhor ve Kıvırcık' ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva