ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
HABERLER>EKONOMİ
6 Mart 2014 Perşembe - 17:24

TÜİK’ten bölgesel bilgilendirme atılımı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından Erzincan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasına bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TÜİK’ten bölgesel bilgilendirme atılımı

E.MEHMET YILMAZ

 ERZURUM (İHA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından Erzincan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasına bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirme toplantısına Erzincan Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasına kayıtlı Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler katıldı. Toplantıda TÜİK veritabanları, İşyeri Web Uygulamaları ve uluslararası standartlarda veri üretimi için kullanılan kısaca NACE Rev.2 olarak adlandırılan Ekonomik Faaliyet Sınıflaması ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

TÜİK Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür tarafından yapılan açıklamada; Kullanıcıların, istatistiki bilgilere TÜİK Web Sayfasından yani www.tuik.gov.tr adresinden erişebileceği gibi, Merkez ve Bölge teşkilatlarına e-posta veya resmi yazı ile başvurarak bilgi veya veri alabileceklerini, ayrıca, bilgi@tuik.gov.tr adresi aracılığı ile de bilgi isteminde bulunabileceklerini ifade etti. İşyeri Web Uygulamaları ile ilgili olarak Gür, “Kurumumuz tarafından, işyerlerine yönelik olarak yapılan araştırmalarımız daha önce internet üzerinde geliştirilen çeşitli uygulamalar yoluyla ve ayrıca e-posta ve kağıt ortamında yapılmakta iken, dünyada ve ülkemizde sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak, işgücü ve zaman maliyetini en aza indirmek, zamanlı veri üretimi yapabilmek amacıyla ve 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanununun 8. maddesindeki hükmü çerçevesinde, işyeri bazındaki araştırmalarımızın bundan sonra sadece internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile yürütülmesine karar verilmiştir” dedi. Gür bu karara yönelik olarak işyeri sahibi veya temsilcilerinin kullanıcı adı ve şifreleriyle web uygulamalarımıza erişimi nasıl sağlayacakları, hangi adresten ve nasıl veri girişi yapacakları uygulamalı olarak Muhasebeci Mali Müşavirlere anlatıldığını söyledi.

 Gür, toplantının son bölümünde ise; TÜİK olarak, üretilen istatistiklerin resmi istatistik olması ve uluslararası alanda karşılaştırılabilir ve kullanılabilir olması için 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu’na dayanılarak beşer yıllık dönemler için Resmi İstatistik Programları hazırlanmakta olduğunu, bu programın, resmi istatistiklerin üretimine ve yayımına ilişkin temel ilkeler ile standartları belirlemek, ulusal ve uluslararası düzeyde ihtiyaç duyulan alanlarda güncel, güvenilir, zamanlı, şeffaf ve tarafsız veri üretilmesini sağlamayı amaçladığını, bu bağlamda, Resmi İstatistik Programının hazırlanmasında yer alan ve bu programa göre veri üreten kurum ve kuruluşlar, üretilen istatistiklerin uluslararası alanda karşılaştırılabilir olması adına her bir verinin üretiminde kullanılacak metodoloji ve standartları bilmesi ve harfiyen uygulaması gerektiğini ve bu standartlardan biri de işyeri faaliyetleriyle ilgili verilerin derlenmesinde kullanılan ve Avrupa Birliği İstatistik Ofisi EUROSTAT tarafından geliştirilen Avrupa Topluluğunda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması, NACE Rev.2 ve kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyaçlarına göre geliştirilen ve bu sınıflamayı temel alan NACE Rev.2-Altılı Ekonomik Faaliyet Sınıflaması, 2013 versiyonu olduğunu ve toplantıda bu sınıflamalar konusunda detaylı açıklamalar yapıldığını ve örneklendirerek konunun pekiştirildiğini ifade etti.

 
Selamet’e Erzurum tanıtımına katkı teşekkürü
 
Üniversiade 2011 tesislerine hayran kaldılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlete 150 bin TL kazandırdılar
Erzurum’un yerli markası Şahika Boya, Short Track yarışları için yapılan ...
Avrupa’dan daha kaliteli ama…
İHSAN KUMRU-Erzurum’da yerli tarım alet satışları geçmiş yıllara nazaran ...
TÜHAD üreticileri uyardı
Tüketicinin 1 TL’lik ürünü 3 TL’ye tükettiğini değerlendiren Tüketici ...
 
Erzurum kredi kullanımında 29’uncu sırada
Türkiye’de kullanılan nakdi kredilerin yüzde 64,7’si üç büyük şehir olan ...
Şoförler Odası’ndan korsan tepkisi
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Naci Altay çevre illerden ...
Ekonomide Erzurum-Erzincan kardeşliği
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat ve ...
 
TZOB’dan Kars ve Erzurum’da don uyarısı
Bayraktar, “4-8 Mart 2014 tarihlerini kapsayan ‘zirai don uyarı sistemi’ ...
İnternet Bankacılığında Erzurum 27’inci
İnternet bankacılığı kullanan aktif bireysel müşteri sayısının illere ...
2014 ihracat en’leri açıklandı
M.AKDAĞ-TİM 2014 Şubat dönemi Erzurum ihracat en’lerini paylaştı. Erzurum’dan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva