ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
12 Eylül 2012 Çarşamba - 02:58

TSE'den helal gıda belgelendirme açıklaması

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), helal gıda belgelendirilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan çalışmaya yönelik eleştirilerin haksız eleştiriler olduğunu, belgelendirme sürecinde TSE’nin uzman personelinin gıda güvenliği ve hijyen konularıyla ilgilenirken Diyanet görevlilerinin ise İslami kurallara uygunluk değerlendirmesi yaptığını bildirdi.

TSE den helal gıda belgelendirme açıklaması

ANKARA (İHA) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE), helal gıda belgelendirilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan çalışmaya yönelik eleştirilerin haksız eleştiriler olduğunu, belgelendirme sürecinde TSE’nin uzman personelinin gıda güvenliği ve hijyen konularıyla ilgilenirken Diyanet görevlilerinin ise İslami kurallara uygunluk değerlendirmesi yaptığını bildirdi.
TSE AÇIKLAMA YAPTI
TSE’den yapılan açıklamada dün bazı gazetelerde çıkan haberlerde, TSE’nin Helal Gıda Belgelendirmesi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte çalışması, Helal Gıda Belgesi’nde iki kurumun logolarının birlikte yer alması ile ilgili yanlış bilgi içeren, kurumları yıpratmaya yönelik ifadelere yer verildiği belirtildi. Helal Gıda Belgelendirmesinin tüm dünyada helal gıda tüketme hassasiyeti içinde olan tüketicilerin taleplerinden kaynaklanan bir ihtiyaçla gündeme geldiği belirtilen açıklamada uluslararası ticarette tüm ülkeler için önemli bir kriter haline gelen bu ihtiyaca cevap vermek üzere pek çok ülke ve kuruluşun yanı sıra Avrupa Standardizasyon Komitesi'nin (CEN) de Helal Gıda Standardı çıkarma hazırlığı yaptığı kaydedildi. TSE'nin, 14 Temmuz 2011 tarihinden bu yana, İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) tarafından yayınlanan Helal Gıda Standartlarına göre Helal Gıda Belgelendirmesi yaptığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"SMIIC vasıtasıyla Helal Gıda Belgelendirmesine uluslararası bir nitelik kazandırılması çalışmalarının içinde bulunan TSE, konuya ticari boyutuyla değil, tüm dünyada dini hassasiyetleri olan insanların bilgilenme ihtiyacı boyutuyla yaklaşmaktadır. Uluslararası kalite ve güvenlik standartlarına uygun üretimlerin ayrıca İslami şartlara da uygunluğunu gösteren TSE Helal Gıda Belgesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yapılarak verilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı; TSE Helal Gıda Belgelendirme Komisyonuna üye katılımı sağladığı gibi yapılan Helal Gıda Belgelendirme incelemelerine ve eğitimlerine uzman görevlendirerek destek vermektedir. Belgelendirme sürecinde, TSE’nin uzman personeli gıda güvenliği ve hijyen konuları ile ilgilenirken Diyanet görevlileri ise İslami kurallara uygunluk değerlendirmesi yapmaktadırlar. TSE uzmanları İslami kurallara uygunluk açısından her hangi bir değerlendirme hakkına sahip değildir. Bu yetki tamamen Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine aittir. İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevlendirilmiş Diyanet İşleri Başkanlığı’nın TSE Helal Gıda Belgelendirme sürecine katkısı bu konudaki resmi otorite olması nedeniyle verdiği katkıdır. TSE, Helal Gıda Belgelendirmesi’nde uzmanlık alanı dışındaki bu konuda resmi otorite olarak görülen Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan uzman görüşü talep etmiş, Başkanlığın talebi olumlu karşılamasına binaen çalışmalar başlatılmıştır. Söz konusu haberlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelik “her konuda fetva veren kurum” şeklindeki eleştirileri, Helal Gıda Belgelendirmesi’nde, bu kurumumuzdan katkı isteyen kurum olarak TSE’ye de yapılmış bir haksızlık olarak görmekteyiz. Uygunluk değerlendirme alanında 57 yıldır yürüttüğü çalışmalarla uluslararası yetkinlik ve itibara sahip olan TSE, belgelendirme yaptığı alanlarda uzmanlık gerektiren konularda, üniversitelerden kamu kurumlarına, sivil toplum örgütlerinden, özel sektör kuruluşlarına kadar pek çok kurum ve kuruluş ile işbirliği yapmaktadır. TSE’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’yla yaptığı çalışma da bu çerçevede değerlendirilmelidir."

 
ASİMED’den Hasan Cemal tepkisi
 
Dış Ticarette Erzurum Vizyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMED’den Hasan Cemal tepkisi
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş ...
‘Yeni bir üsluba ihtiyacımız var’
Türkiye Diyanet Vakfı İslâm Araştırmaları Merkezi (İSAM) ve Marmara Üniversitesi ...
‘Gücümüz birbirimize bağlılığımızdır’
731. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla Bilecik ...
 
ASİMDER ASALA’ya meydan okudu
Iğdır’da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), ...
İslam Kültürüyle Gönül Köprüsü
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, serginin kapanış töreninde yaptığı konuşmada ...
Camikondulaşmaya hayır!
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2-5 Ekim tarihleri arasında ...
 
SERKA’dan turizm açılımı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından Kars’ın tarihi, kültürel ve ...
Konya şehidini tekbirlerle uğurladı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında ...
Köyceğiz şehidini uğurladı
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva