ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>SPOR
20 Haziran 2012 Çarşamba - 16:02

Şükür, Ovacık Şenliği’ne katılacak

Erzurum’un Aziziye ilçesinde geleneksel hale getirilen Aziziye-Ovacık Şenlikleri’nin üçüncüsü 7 Temmuz’da Toprakkale Nahiyesi’nde gerçekleştirilecek. Festivale Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ile Erzurum milletvekilleri de katılacak.

Şükür, Ovacık Şenliği’ne katılacak

ERZURUM (İHA) - Erzurum’un Aziziye ilçesinde geleneksel hale getirilen Aziziye-Ovacık Şenlikleri’nin üçüncüsü 7 Temmuz’da Toprakkale Nahiyesi’nde gerçekleştirilecek. Festivale Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ile Erzurum milletvekilleri de katılacak. Festival öncesi Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Başbakanlık Müşaviri Muharrem Çığlık, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Genç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Ramazan Üstüner, Merkez Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Metin Demirtaş ile organizasyon komitesinde yer alan 36 köy muhtarı bir araya geldiler.
CENGİZ: ŞENLİK, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYOR
Festivalin ilçede birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olduğunu dile getiren Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, iki yıldır AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ile Başbakanlık Müşaviri Muharrem Çığlık’ın öncülüğünde kaymakamlık, belediye, jandarma, emniyet ve diğer kamu kurumlarının desteğiyle Ovacık’ta şenliklerin düzenlendiğini söyledi. Bu yıl da şölenin 7 Temmuz’da düzenleneceğine işaret eden Başkan Cengiz, “Hemşehrilerimiz yine doyumsuz bir şölen yaşayacak ve eğlenceye doyacaklar. İlçemize ve halkımıza yakışır şekilde şölen havasında bir festival düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.
ÜNSAL: TECRÜBEMİZ DAHA DA ARTIYOR
Mesleğinde 10. yılı geride bıraktığını ifade eden Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ise, daha önce görev yaptığı bölgelerde de çeşitli festivaller düzenlediklerini kaydederek, bu konuda tecrübeli olduğunu vurguladı.
Şenliklerin bölge insanı için çok önemli olduğunun altını çizen Ünsal, “Erzurum’da mevsim şartları gereği çok fazla toplanamıyoruz. Fakat bu şenlikler sayesinde yılda bir kez de olsa, bir araya geliyor eğleniyor, birlik, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Üçüncüsünü düzenleyeceğimiz festivalde, her geçen yıl kaliteyi biraz daha arttırıyor, tecrübe kazanıyoruz. Onun için yine bu yıl bambaşka bir festival düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
ÇIĞLIK: 36 KÖYÜN BİR ARAYA GELMESİ ÖRNEK TEŞKİL ETMEKTEDİR
36 köy muhtarının bir araya gelerek şölen düzenlemelerinin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğinin altını çizen Başbakanlık Müşaviri Muharrem Çığlık, “Bu tür şölenler genellikle bireysel olarak köyler ya da ilçeler tarafından yapılır. Fakat burada 36 köy muhtarının bir araya gelerek etkinlik düzenlemeleri gerçekten örnek teşkil eder. Bu yıl şenlikleri ulusal vizyona taşımaya gayret göstereceğiz. Şuan için şenlikle ilgili organizasyonun yüzde 95’i tamamlanmış durumda. Geçtiğimiz yıllardan ders aldığımız bazı konular var. Onları da bu sene gidermiş olacağız. Özellikle Türkiye’nin dört bir yanındaki Erzurum derneklerini etkinliğe davet edeceğiz. Bu yıl Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Erzurum milletvekillerimiz şölene katılacaklar. İnşallah ilçemize yakışır bir şölen düzenleyeceğiz.” diye konuştu.
KAYMAKAM VE BAŞKAN’A ÖGVÜ
Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ile Belediye Başkanı Fatih Cengiz’in örnek teşkil edecek şekilde işbirliği içerisinde çalıştıklarını görmekten de büyük mutluluk duyduğunu belirten Çığlık, “Biz kaymakam ve belediye başkanımızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Hakikaten birlik-beraberlik içerisinde ilçelerinin hizmet vizyonuna ve tanıtımına yaptıkları katkı takdire şayandır. Bu bağlamda böyle bir kaymakama ve belediye başkanına sahip olan Aziziye ilçemizi şanslı görüyoruz.” şeklinde konuştu.
Toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Kamil Genç ile İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Ramazan Üstüner de şölende alınacak güvenlik önemleri ile ilgili bilgi verdiler.
Daha sonra muhtarlar şenlikle ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.

 
Şehidi 9 aylık oğlu karşıladı
 
Erzurum’da bir ilk yaşanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 sporcumuz milli takımda
Curling Antrenörü Ahmet Çelik Milli takım hazırlık kampına kısa sürede ...
Oltu Yaz Spor okulları açılış yaptı
Oltu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaz spor okulları açılışı renkli görüntülere ...
Futbol turnuvasını Emniyet kazandı
Şenkaya Kaymakamlığı tarafından düzenlenen halı saha futbol turnuvası final maçı ile sona erdi.
 
Oltulu sporculardan örnek yaklaşım
Kavurucu yaz sıcaklarının yaşandığı bugünlerde doğadaki birçok kaynak ...
Buz hokeyinde Gençlikspor farkı
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu (TBHF) tarafından Ankara'da düzenlenen ...
Erzurum süper finale hazır
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintimar, “Başbakanımız geçen yıl ...
 
ASA’dan Ardahanspor’a destek
Ardahan 1. Amatör Futbol Ligi 2011-2012 sezonunu Şampiyonlukla tamamlayıp ...
Haziran sıcağında buz eğitimi
Erzurum Gençlikspor Kulübü’nün ABD’li antrenörü Mc. Adams Keiht’in davetlisi ...
ERZURUM 2 Mayıs’ta duyurmuştu
31 Temmuz 2011'de Erzurum’da oynanması gereken, şike soruşturması sebebiyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva