ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>GUNCEL
15 Şubat 2014 Cumartesi - 14:46

‘Su meselesini kökünden çözdük’

Eroğlu ‘Birçok şehirde su yoktu. İstanbul’da, İzmir’de, Kars’ta, Erzurum’da, Edirne’de akla nere gelirse. Ama 76 tane şehrin su meselesini kökünden çözdük, 50-60 yıl sonrasına kadar.” dedi.

‘Su meselesini kökünden çözdük’

OKTAY İNCE
 MERSİN (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 76 şehrin su meselesini çözdüklerini belirterek, "Artık milletten aldığımızı milletimize hizmet olarak aktarıyoruz" dedi.
 Bakan Eroğlu, Mersin’de yapılacak olan 11 projenin temel atma törenine katılmak için Erdemli ilçesine geldi.
İlçeye bağlı Sorgun köyünde yapılacak olan Sorgun Barajı’nın video konferans sistemiyle temelini atan Eroğlu, Türkiye’nin 12 yılda birçok gelişmeye imza attığını söyledi. Bakan Eroğlu, “Vatandaşımız paranın yanındaki altı sıfırı çok çabuk unuttu. 23,5 milyar dolar IMF’ye olan borcumuzu çabuk unuttuk. Enflasyon canavarını çabuk unuttuk. Faiz lobisinin geçmiş yıllarda 9 ay kısa vadeli hazine garantili krediyi devlete yüzde 63’le verdiği günleri çok çabuk unuttuk. Allah’a şükür o günler geride kaldı. Sadece bunlar mı? Yıllarca işçimizden memurumuzdan toplanan zorunlu tasarruf adıyla 13,5 katrilyon parayı da hükümetimiz millete ödedi. Başbakanımız dedi ki; 'devletin millete borcu olmaz. Sayın maliye bakanı sadece zorunlu tasarruf kesintilerini ödemekle kalmayacaksın. Konut indirimi adıyla toplanan 3,5 milyar TL’yi de vatandaşa ödeyeceksin' diye söyledi ve bunların hepsi ödendi. 2002 yılında dünyada kriz yokken Türkiye’de kriz vardı. 1 milyar 500 milyon dolarcık çalışanların maaşını ödemek için o zamanki koalisyon hükumeti çalmadık kapı kalmadı ama bir kuruş bulamadı. Maalesef itibarımız bu vaziyetteydi. Ayrıca Merkez Bankası'nın kasası da tamamen boşalmıştı. Nereden nereye. Artık bugün bütün dünyada başı dik bir Türkiye var. Artık IMF’den borç para almak değil, IMF’ye 5 milyar dolar borç verecek duruma geldik. Bunun dışında da Merkez Bankası'nın da kasasını doldurduk. 2002 yılında 22 banka batmıştı. Daha doğrusu hortumlanmıştı. Bu 22 bankanın devlete hükumete yüklediği fatura ne kadardı biliyor musunuz? Bugünkü rakamlarla 231 milyar TL. Bunu bu millet ödedi. Ama o günler geride kaldı çünkü biz milletin kasasına uzanan bütün hortumları kestik. Kimisini testereyle kimisini de baltayla kestik. Artık milletten aldığımızı milletimize hizmet olarak aktarıyoruz. Tüyü bitmemişin hakkını en iyi koruyan bir hükümet var, bir başbakan var. Allah’ın izniyle Türkiye’nin bahtı açık. Bunu gururla ifade ediyorum. Bunlar 17 Aralık'ta bir operasyon yapmaya çalıştılar. Ama milletin önünü kesmeye çalışanların bir hesabı varsa Rabbimizin de bir hesabı var. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Bu milletin yıldızı parlak. Allah’ın takdiri inşallah bu milletin daha büyümesinden yana. 21. asra mührümüzü biz vuracağız. Buna yürekten inanın” dedi.
MUHALEFETİN HAYALİNİ BİLE KURAMAYACAĞI BÜYÜK PROJELERE İMZA ATIYORUZ
 Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın son yıllarda gerçekleştirdiği projelerden de bahseden Eroğlu, şöyle devam etti:
“Son yıllarda Türkiye’de muhalefetin hayalini bile kuramayacağı büyük projelere imza atıyoruz. Bir gölet 20 yılda bitmiyor, bir dere ıslahı 10 yılda bitmiyordu. Ama biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak sırf DSİ’de bin 763 tane dev tesisi hazırladık aziz milletimizin hizmetine sunduk. Bu sene de bin tane gölet ve sulamasının temelini atacağız. Birçok şehirde su yoktu. İstanbul’da, İzmir’de, Kars’ta, Erzurum’da, Edirne’de akla nere gelirse. Ama 76 tane şehrin su meselesini kökünden çözdük, 50-60 yıl sonrasına kadar. Mersin’de Tarsus’ta su yoktu dev isale hatlarıyla buraya suyu biz verdik. Geçmişte baraj inşa eden meşhur olurdu. Ama biz şimdi 268 tane dev barajı inşa ettik. 26 milyon kilovat olan hidroelektrik santrallerini 79 milyar kilovat saate çıkardık. Yani üçe katladık. Bizim anlayışımızda ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ mantığı var. Her şey bu millet için her şey bizim insanımız için. Bizler sizin hizmetkarınızız. Bizler sizin efendiniz değiliz. Bizler sizlere hizmet etmekten büyük şeref duyuyoruz. Bu bizim için en büyük vazifedir. Orman teşkilatımıza da şu talimatı verdim. Orman köylüsü bizim hasmımız değil, hısmımızdır. Bu yüzden bozuk orman alanlarını ceviz, badem, fıstık çamıdır dikilerek onları yakın köylülerimize parselliyoruz. Dikim yapıyoruz. 3 yıl bakım bize ait, geliri orman köylüsüne olmak üzere bir uygulama başlattık. Mersin’in bahtı açık. Mersin’in sadece bir kanadı kırık. Onu da tamamlayınca Mustafa Sever kardeşimizle birlikte İnşallah Mersin’i uçuracağız, Erdemli’yi uçuracağız."
 Her sahada büyük gelişimlere imza attıklarını söyleyen Bakan Eroğlu, "Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Bizim de büyük hedeflerimiz var. Birinci büyük hedef cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıldan yani 2023 yılında Türkiye’yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz. Başbakanımız diyor. ‘Hedef 2023 Türkiye hazır, Mersin hazır, Erdemli hazır" dedi.
ATALARIMIZA LAYIK OLARAK ÇALIŞACAĞIZ VE DESTANLAR YAZACAĞIZ
 "Atalarımıza layık olarak çalışacağız ve destanlar yazacağız" diyen Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:
 "Mersinimiz hükumetimiz zamanında hayal bile edilemeyecek hizmetler aldı. Geçen yıl sonuna kadar hükumetimiz 9 buçuk milyar TL’lik Mersin’e yatırım yapmış. Mersin her şeyin en iyisine layık. Biz de bakanlık olarak Mersin’de 715 milyon TL’lik yatırıma imza attık. Burada sulama alanları, içme suyu temini, 48 milyon metreküp suyu Mersin’e biz getirdik. 37 dere ıslah edildi. Mersin’e bundan sonra bal ormanları kuracağız. Mersin’den bütün dünyaya organik balı ihraç etmek üzere bal ormanlarını kuruyoruz. Ben size Mersin’e yapılanları bu kürsüden anlatacak olsam sabah olur. Mersin’e ne yapılacaksa biz yaparız. Bizim hükümetimiz yapar. Mersin’e Erdemli’ye gelirken elimiz boş gelmedik. Sizlere yatırım paketi getirdim. 2014-2015 yılında Mersin’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak fırtına gibi eseceğiz. Onun için buraya gelirken 58 müjdeyle geldik. 58 büyük tesis. Bunların toplam yatırım bedeli 2 milyar 160 milyon TL. Mersin’e ve ilçelerine hayırlı olsun. Ne kadar sulanacak alan varsa tamamını sulayacağız. Bütün barajları sulama göletlerini yapacağız. Kapalı sistemle sulama yapacağız. 30-40 yıl sonrasının ihtiyaçlarını karşılayacağız."

 
Daha önce neredeydin Yakutiye?..(YENİ)
 
Erzurum Heyeti Estergon Kalesi’ndeydi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 15 Şubat 2014 Cumartesi 19:38

kuyular açılmalı ve eski su verilmeli halk masraftan kurtulup sağlığına kavuşmalıdır.elektrik borcu varmış gibi bahaneler geçersiz.bu suda zehir olabilir.yapacağız diye yıkılmıştır.eski su hiç hastalık yapmıyordu.bir yandanda hava dan zehir var.erzurumda halk hastanere akın ediyor.ben 23 sene erzurumda yaşadım hiç hastaneye gitmedim.o su ile yüz bile yıkanmaz.

Yorumu oyla      6      4  
Şişeden değil, çeşmeden içeydik keşke 15 Şubat 2014 Cumartesi 16:02

Ah sayın bakanım, baraj sulama için iyi de, erzurumun içme suyu gitti. Kuyu sularımız kayboldu. Her ay herkes ortalama 80 lira suya para veriyor.Büyükşehir erzurumun içme suyunu kaybetti. Ne olur şu gerçeği bir görün, herşey siyaset değil sayın bakanım, dsi çalışmaları elbette övgülük, ama erzurumun da suyunu kaybettiği bir gerçektir. Sizin gibi devlet adamlarına birazda gerçekleri seslendirmek yaraşır. Gelin şu içme suyumusu kurtarın, kuyu salırını yeniden şebekeye verdiri, erzurumun duası da oyu da size feda olsun.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ala Erzurum’a geliyor
İçişleri Bakanı Efkan Ala yarın Erzurum’a gelecek
AK Parti, Seçim Koordinasyon Merkezi açtı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) ...
Siyasette örnek fotoğraf
AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen ve MHP ...
 
Altıparmak’tan hayırlı olsun ziyareti
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı ...
Kamu’da ‘Müftülük’ farkı
Erzurum Müftülüğü Web sitesi, ilde en çok başvurulan kamu kuruluşları siteleri içinde.
Seçim güvenliğinden taviz yok
Yaklaşan Yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılabilmesi için ...
 
Adalette yeni süreç
Bozdağ, “Şu anda baktığımız zaman bu dosyaların Adana, Ankara, Antalya, ...
Şoförler Odası’nda Altay dönemi
İHSAN KUMRU-Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Erzurum Şubesinin yeni Başkanı Naci Altay oldu.
Polislerden kaçan şüpheliler güven timlerine yakalandı
Çaykara İş Merkezi içerisinde kavgaya karışan liseli öğrenciler resmi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva