ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
4 Ağustos 2016 Perşembe - 18:01

Sri Lanka’dan Erzurum’a Ticaret Köprüsü

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Amza Pakeer Mohıdeen, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Sri Lanka’dan Erzurum’a Ticaret Köprüsü

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Amza Pakeer Mohıdeen, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

 Erzurum’a bir dizi görüşme yapmak üzere gelen Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Amza Pakeer Mohıdeen, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın ile görüştü. Beraberinde Sri Lanka Erzurum Fahri Konsolosu ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Türk-Sri Lanka İş Konseyi Başkan Yardımcısı Fatih Yücelik olduğu halde Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Büyükelçi Amza Pakeer Mohıdeen, Erzurum’da olmaktan mutlu olduğunu söyledi

 Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, Büyükelçi Amza Pakeer Mohıdeen’e Erzurum’un sosyo-ekonomik durumu hakkında bilgi verdi. Başkan Özakalın,”Tarihi İpekyolu’nun kara bağlantısında olan Erzurum, aslında İpekyolu’nun deniz bağlantısı olan Sri Lanka’ya uzak değil. Tarihten gelen ticari bir misyona sahiptir. Dolayısıyla hem hükümetler arası, hem de özel sektör arası yapılacak görüşme ve ticari işbirliği, tarihten gelen bu misyonumuzu pekiştirecektir. Bu sebeple Ocak ayında göreve başlayan Büyükelçimizin ziyaretlerini anlamlı buluyor, üstün çabalarını takdir ediyorum. Özellikle 2011 Kış Oyunları’nda başarılı bir organizasyon sergileyen Erzurum, 2017 yılında yapılacak EYOF Kış Oyunları’na da ev sahipliği yapacaktır. Dolayısıyla tropikal iklime sahip Sri Lanka’nın kış turizmi açısından Erzurum’a ilgi göstereceğini umuyoruz. Bunun dışında bitkisel ve hayvansal üretim, çimento, ahşap mobilya, plastik inşaat malzeme imalatı, demir çelik ürünleri üretimi alanlarında da potansiyelimiz bulunmaktadır. Mevcut teşvik yasasından faydalanmak suretiyle Sri Lanka’dan gelecek yatırımcılara bilgi ve danışmanlık desteği için Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak hizmet vermeye hazırız” dedi.

 Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Amza Pakeer Mohıdeen ise, Ocak ayında Türkiye’de göreve başladığını ve yaklaşık 27 yıl sonra yeniden Türkiye ile temasa geçtiklerini söyledi. İki dost ülke olarak ticari ve sosyal ilişkiler açısından yapılacak daha çok işin olduğunu kaydeden Büyükelçi Amza Pakeer Mohıdeen, şunları söyledi:

 “Bugüne kadar 2 ticari anlaşma yaptık. Eximbank ile Sri Lanka Ekonomi Bakanlığı arasında iki finansal anlaşma yapıldı. 11-12 Kasım 2016’da Türkiye-Sri Lanka Karma Ekonomik Komisyon toplantısı yapılacak. Ayrıca 3 ayrı anlaşma daha yapacağız. Çifte vergilendirmeyi önlemek, yatırımların korunması ve gümrük işbirliği bu anlaşmaları oluşturacak. Bütün bu olumlu gelişmelere rağmen, ulaşım konusunda da bazı sorunlar yaşıyoruz. Türkiye-Sri Lanka uçak seferlerinin Mali üzerinden yapılıyor olması ve Mali’nin hava trafiğinin yoğun olması karşılıklı iş potansiyelinin ortaya çıkmasına engel olmaktadır. Bu durumun kısa sürede çözülmesini umuyoruz. Özellikle Sri Lanka dünyanın dördüncü çay üreticisi konumundadır. Türkiye’nin ise çay üretiminde önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Birlikte sektörde ortak çalışmalar yaparak, Türkiye’yi dünyanın çay üretim merkezi haline getirebiliriz. Son olarak Sri Lanka’da 13 Ekim 2016 tarihinde 600 ticari katılımcının bir araya geleceği, ikili görüşmeler yapabileceği Dünya İhracat Gelişim Forumu’na sizleri de davet ediyorum ”diye konuştu.

 Görüşmenin ardından Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Saim Özakalın, Büyükelçi Amza Pakeer Mohıdeen’e Oltu taşı teşbih ve üzerinde Çifte Minareli Medrese’nin işlendiği kristal bir plaket verdi.

 
Gaziantepspor Erzurum Kampını tamamladı
 
FETÖ elebaşının iki yeğenine tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Azizoğlu’ndan marka vurgusu
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu bölgenin önemli et işleme tesislerinden ...
Hızlı Trende yeni süreç
Erzincan- Erzurum-Kars’ın uygulama projelerinin revize edildiğini vurgulayan ...
Erzurum Temmuz TÜFE’si açıklandı
ÖZEL-M.AKDAĞ-TÜİK Temmuz ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE’sini paylaştı.
 
Beklenen kanun teklifi TBMM’den geçti
Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi, Türkiye ...
Semt Pazarcılar Esnafı demokrasi nöbetinde
Palandöken Belediyesi Meclis üyesi ve aynı zamanda Erzurum Semt Pazarcılar ...
Büyükşehir’den İl tarımına yeni vizyon
Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde yaptığı göletler, kentteki çiftçilerin yüzünü güldürdü.
 
İl ekonomisinde tarım gündemi
Azizoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret etti. İl Müdürü ...
ETSO demokrasi nöbetindeydi
ETSO,Erzurum’da 15 gündür devam eden demokrasi nöbetine, Yönetim Kurulu ...
DSİ’den üç yatırım
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, DSİ Bölge Müdürü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva