ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>SPOR
19 Mayıs 2016 Perşembe - 06:46

Spor'da Erzurum Yaklaşımı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2. Uluslararası Nene Hatun Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü ile ilgili düzenlediği basın toplantısında tüm sporseverleri maratona davet etti.

Spor da Erzurum Yaklaşımı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 2. Uluslararası Nene Hatun Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü ile ilgili düzenlediği basın toplantısında tüm sporseverleri maratona davet etti. Tarihi Müceldili Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Sekmen, “Erzurum’da yılın 12 ayında düzenlenen gerek yerel gerek ulusal ve gerekse de uluslararası spor organizasyonlarıyla kentimiz bir spor merkezi haline geldi” dedi. Sekmen, şunları kaydetti: “Birbirinden farklı spor dallarıyla rengarenk spor faaliyetleri şehrimizde yapılıyor. Erzurum’u sporun merkezi haline getireceğimizi ifade etmiştik. Bu sözümüzü icra etmenin gayreti içerisindeyiz. Her faaliyetimize bir kahramanımızın ismini vermeyi, bir kahramanımızı hatırlatmayı hedefliyoruz. Bu maratonumuza da milli mücadele kahramanlarımızdan Nene Hatun’un adını verdik. 22 Mayıs Pazar günü saat 10.30’da maratonun startı verilecek. Maraton 21 kilometre ve 10 kilometre olmak üzere iki kategoride yapılacak. Birinci, ikinci ve üçüncüye para ödülü ile birtakım hediyeler takdim edilecek. Amacımız sporu teşvik etmek, yarışmaya ilgi ve alakayı artırmak. Şuana kadar takribi olarak 862 sporcumuz müracaat yaptı. Arzumuz bunu bin sporcunun üzerine çıkarmak. Nene Hatun’un torunları onu vefatının 61. yıldönümünde böyle bir etkinlikle yâd edecek. Milli mücadele yıllarında, bir kadın olmasına rağmen evde bebeğini bırakarak cepheye koşmuş bir kahramanımızı bu uluslararası etkinlikle tekrar hatırlayacağız. Bu arada şunu da ifade edeyim. Nene Hatun anıtının nereye konulacağıyla ilgili bir anket başlattık. Büyükşehir Belediye’mizin www.erzurum.bel.tr internet sitesi üzerinden ‘Nene Hatun Anıtının nereye konulmasını istersiniz?’ diye bir çalışma yürütüyoruz. Konulabileceği beş yer belirledik. Nene Hatun Türk Rus Harbi Şehitliği, Erzurum Hava Limanı ETÜ İdari Binası Karşısı, Ulu Cami Karşısı, Yıldızkent Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve İstanbul Kapı Terminal Caddesi Kavşağı’na koyabiliriz. Halkımızın önerdiği yere Nene Hatun anıtını koyacağız. Çünkü Nene Hatun, Erzurum’un bir simge ismidir.”

“2 YILDA 20 BİN EVLADIMIZA SPORU SEVİNDİRDİK”

Başkan Mehmet Sekmen, 2 yılda açılan yaz ve kış spor okulları ile sportif etkinlikler sayesinde 20 bin Erzurumlu gence sporu sevdirdiklerini bildirdi. Sekmen, şöyle konuştu: “Erzurum, sporun her alanında olduğu gibi maratonda da önemli bir yer edinmek istiyor. İnanıyorum ki Erzurumlu atletler ileriki yıllarda önemli başarılar elde edecekler. Bu konuyu önemsiyoruz. Bundan sonraki yıllarda bütün ilçelerimizde seçmeler yaparak ilçelerimizi de bu işe katmayı hedefliyoruz. İki yılda paydaşlarımız olan Valiliğimiz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte yerel, ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 58 spor organizasyonunu beraber gerçekleştirdik. Başta Valimiz olmak üzere Spor İl Müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca Yaz ve Kış Spor Okulları ile beraber takribi olarak 20 bin gencimize sporun her dalını sevdirdik. Bu yılda inşallah Yaz Spor Okullarımızı açıyoruz. Buradan duyuruyorum, takribi olarak 12 branşta çocuklarımıza spor faaliyetleri sevdirilecek. Gençlerimizi zararlı ve kötü alışkanlıklardan korumak için sporun bütün branşlarını teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bakınız sporda önemli başarılar elde ettik. Erzurum 2. Lig’e yükseldi. Güreşte Süper Lig’in ikincisi olduk. Atletizmde Yıldız erkeklerde Türkiye Şampiyonluğu’nu elde ettik. Kick boksta büyükler kategorisinde sporcumuz dünya ikincisi oldu. EYOWF’la ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Bundan sonrada spora olan desteğimiz, katkımız devam edecek. Şehrin muhtelif yerlerinde sportif alanlar yapmayı hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar itibariyle şehrimizin muhtelif yerlerinde spor kompleksleri oluşturacağız. Aynı tesiste halı saha, çim saha, basketbol, voleybol, güreş ve diğer spor dallarının da yapılabileceği bir spor kompleksini şehrin 4-5 yerinde oluşturacağız. İmkân olursa büyük ilçelerimiz başta olmak üzere, ilçelerimize de böyle bir tesis kazandırmayı hedefliyoruz.”

 
Ilıcalı AB’ye seslendi
 
Eğitim Bir Sen üyeleri hayırda yarıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlar Nene Hatun için yürüyecek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2’nci Uluslararası ...
Erzurum Karate Şölenine hazırlanıyor
M.COŞKUN-Türkiye Karate Federasyonluğu Erzurum Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, ...
Erzurum’dan Universiade cazibesi
M.COŞKUN-Erzurum Spor ve Gençlik İl Müdürlüğü Buz Paten Salonları turizm ...
 
Milli Güreşçi Gör, başarının yollarını anlattı
Yakup Gör başarı basamaklarından birer birer tırmanarak geçtiğini ve hiçbir ...
Erzurum Karması zorlu gurupta
RECEP DAĞ-Erzurum Karması B Gurubunda yer aldı. Erzurum Bölge Karması ...
Masa Tenisinde Erzurum rüzgarı
Antrenör Vedat Küçükoğlu yönetiminde zafere imza atan Zübeyde Hanım Ortaokulu, ...
 
Bingül kardeşler Erzurum’u gururlandırdı
Kayakta ve jimnastikte Erzurum’un gurur kaynakları olan Muhsin Murat Bingül ...
Gençlik Turnuvasında Şampiyon Anadolu Lisesi
Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ...
Karayazılılar Spor Şenliği’nde buluştu
Karayazı Kaymakamlığı bir ilke imza atarak ilçede spor şenlikleri organize etti
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva