ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>EĞİTİM
22 Eylül 2018 Cumartesi - 12:22

Soylu: "Esas mesele zihniyet devrimi yapabilmekte"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in katılımlarıyla "Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi.

Soylu:  Esas mesele zihniyet devrimi yapabilmekte

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Trafikte birçok adım attık, kaza kara noktaları belirledik, ortalama hız koridorları oluşturduk, maket araçlar koyduk ama bunların hepsi bizim için henüz yeterli değil. Esas mesele bu zihniyet devrimini, zihniyet değişimini hep birlikte yapabilmekte. Biz hala araç öncelikli bir yaya anlayışıyla hareket ediyoruz, esas zihniyet devrimimiz yaya öncelikli bir trafik anlayışıyla hareket ettiğimizde başlayacaktır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in katılımlarıyla "Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi. Şehit Yavuz Başayar İlkokulu'nda gerçekleşen programda çok sayıda ilkokul öğrencisi yer aldı. Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren Bakan Soylu, trafik ve yol güvenliği meselesinin Türkiye için ne ifade ettiğinin ve sorunun büyüklüğünün izaha muhtaç bir durum olmadığını dile getirdi. Geçen yıllar içerisinde trafik konusunda çok önemli adımlar atıldığını ve güzel sonuçlar elde edildiğini kaydeden Soylu, "Son 10 yılda trafikteki araç sayısı yüzde 60 oranında artmasına rağmen, kaza yerinde hayatını kaybedenlerin sayısı yüzde 17 azaldı. Tatillerden dolayı trafik yoğunluğunun normal zamanlara göre yüzde 53 oranında artmasına rağmen, geçen yılın Ağustos ayına göre bu yılın Ağustos ayında trafik kazalarındaki can kaybı yüzde 5.8 azaldı. Bunlar bizim için elbette ki yeterli değil, çünkü yaşanan can kaybıdır, sakat kalan bireylerdir, dağılan ailelerdir" ifadelerini kullandı.

"BURADA ESAS MESELE ZİHİNDE"

İçişleri Bakanlığı olarak trafikle ilgili çalışmalarda temelde 3 başlığa ağırlık verildiğini kaydeden Soylu, bu 3 başlığın denetim, farkındalık ve eğitim olduğunu belirtti. Soylu, "Denetim bu işin olmazsa olmazıdır. Acaba bir kişinin kazasını daha nasıl azaltabiliriz, illa ceza yazmak değil maksadımız aynı zamanda uyanmak, öğütlemek, tembih etmek ve bir daha olmamasını tekrar etmemesini sağlamaya çalışabilmek. Birçok adım attık, adım atmaya çalışıyoruz. Kaza kara noktaları belirledik, 24 saat buralardayız, onun ötesinde ortalama hız koridorları oluşturduk, bunların hepsinin faydalarını gördük, maket araçlar koyduk ama bunların hepsi bizim için henüz yeterli değil. Esas mesele burada zihinde, esas mesele bu zihniyet devrimini, zihniyet değişimini hep birlikte yapabilmekte. Biz hala araç öncelikli bir yaya anlayışıyla hareket ediyoruz, esas zihniyet devrimimiz yaya öncelikli bir trafik anlayışıyla hareket ettiğimizde başlayacaktır. Biraz da geri kaldığımızı itiraf etmeliyiz onun için kamera sistemlerimizden drone’larımıza kadar mevcut bütün imkanlarımızla denetimlere ağırlık verdik. Bu anlayışımız içerisinde 2016-2017 yıllar arasında denetim miktarı yüzde 27.1 oranında arttı, 2018 de bunun çok daha üst bir rakamıyla gidiyoruz" bilgisini verdi.

Soylu, "Geçtiğimiz bayramda uygulamayı aldığımız kırmızı düdük kampanyasından çok ciddi geri dönüşler aldık" dediği sırada salonda bulunan öğrenciler kırmızı düdükleri çalmaya başladı. Soylu ve salondakiler gülümsedi.

Soylu, öğretmenlere yönelik Trafik Eğitimi İş Birliği Projesi kapsamında 390 bin öğretmene eğitim verildiğini söyledi. Öğretmen kadar çocukların eğitiminin de önemli olduğunu vurgulayan Soylu, ataerkil ailelerden çocuk-erkil ailelerle bu işin çözüleceğini aktardı.

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi. Programda Ankara Valisi Ercan Topaca ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya da yer aldı.

 
AK Parti’de aday belirleme sürecinde bir ilk
 
FETÖ/PDY operasyonunda 3 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaygusuz Aileleri uyardı
Milli Eğitim Müdürü Kaygusuz Yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte ...
Küçük öğırencilerin neşesi görülmeye değerdi
Oltu Şehitler İlkokulu öğrencilerince 2018-2019 Eğitim ve Öğretim kutlama ...
Şenkaya'da İlköğretim Haftası etkinliği
Şenkaya ilçesinde düzenlenen programla ilköğretim haftası kutlandı.
 
Erzurum’da eğitim gündemi
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Akbaba, Daire Başkanı ...
Pasinler'de İlköğretim haftası coşkusu
Pasinler ilçesinde "İlköğretim Haftası" düzenlenen programla 2018-2019 ...
Öğrenci servisleri mercek altında
Erzurum'da trafik ekipleri, öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gidip ...
 
Eğitim Bir Sen’den öğrencilere kırtasiye desteği
Eğitim-Bir-Sen Erzurum şubesinin geleneksel hale getirdiği ve okulların ...
Ziraat mühendisliğini tercih edenlere burs
Üniversiteye Giriş Sınavında ilk 10 bin arasına giren ve ziraat mühendisliğini ...
Oltu’da ilk zil çaldı
Oltu’da 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ders zili çaldı. Uzun bir yaz tatilinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva