ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
16 Ocak 2015 Cuma - 17:38

Soğuk kargaları bile dondurdu

Iğdır'da, soğuktan etkilenerek ağaçta asılı kalan karga, donmaktan son anda kurtarıldı.

Soğuk kargaları bile dondurdu

Iğdır'da, soğuktan etkilenerek ağaçta asılı kalan karga, donmaktan son anda kurtarıldı. Hava sıcaklığının dondurucu seviyelere ulaştığı Iğdır'da, soğuk hava en çok hayvanları etkiliyor. Kent merkezindeki bir çınar ağacında soğuktan kanatlarını kullanamaz hale gelen bir karga, yere düşmemek için çaba gösterdi. Çınar ağacında dengesini kaybeden karga, kanatlarını çırpamaması nedeniyle yere düşmemek için pençelerini kullandı. Bir süre baş aşağı şekilde pençeleriyle ağaca tutunan karga, daha fazla dayanamayarak yere düştü.

Iğdır Belediyesi'nin bahçesindeki alana düşen kargayı Kemal Yalınkaya isimli vatandaş yakaladı. Soğuktan donma tehlikesi geçiren karga ile ilgilen Yalınkaya, Iğdır Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkililerine haber verdi.

Bölgeye gelerek kargayı teslim alan Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, hayvanı bir süre tedavi edeceklerini kaydetti. Türkoğlu, gece havanın eksi 8 dereceye düştüğünü belirterek, "Karga soğuktan etkilenmiş. Kanatlarında sorun var. Bunun yanı sıra ayaklarında da kasılma mevcut. İlaç tedavisi yapacağız ve iyi bir şekilde besledikten sonra doğaya salacağız" dedi.

ARDAHAN’DA HAYAT DONDU

Ardahan'da son yılların en soğuk kışı yaşanıyor. Termometrelerin eksi 25 dereceyi gösterdiği Ardahan'da kapalı garajdaki araçlar bile dondu.

Ardahan’da gece termometreler eksi 25 dereceyi gösterdi. Kar yağışının olmaması şehirde 'kuru ayaz' yaşanmasına neden oldu. Sibirya soğukları nedeniyle kapalı garajdaki araçlar bile dondu.

Garajdaki aracını takviye yaparak çalıştırmaya çalışan Muhammet Özdiyar, ’’Ardahan’da kış etkisini sürdürüyor. Bu nedenle de aracımız dondu. Biz de donuyoruz fakat araçlarımız daha çabuk donuyor. Bir saatten beri çalıştırmaya çalışıyoruz, Allah yardımcımız olsun. Araba garajda olduğu halde dondu ve çalıştıramıyoruz’’ diye konuştu.

ERZİNCAN BELEDİYESİNDEN KAR YAĞIŞI SONRASI MÜDAHALE

Erzincan’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası Erzincan Belediyesi kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına eş zamanlı olarak başladı.

Kaldırımlarda 130, yollarda ise 70 personelle çalışmalarını sürdüren Erzincan Belediyesi, bu çalışmalarını 10 İş makinesi, 3 greyder, 2 kürüme aparatlı kamyon, 3 tuzlama aracı,1 kar süpürme aracı ve bir kar temizleme aracıyla tüm cadde ve sokaklarda trafik akışının sıkıntısız bir şekilde sürdürülebilmesi için hizmet etmeye devam ediyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise yaptığı açıklamada şi görüşlerde bulundu; “Dün gece başlayan kar yağışıyla birlikte yol ve kaldırım temizleme çalışmalarına eş zamanlı olarak başladık. Gece geç vakitlerden itibaren tuzlama ve kar temizleme çalışmaları yürüttük. Belediyemiz bünyesine kazandırdığımız, kaldırım süpürme ve kar temizleme makineleriyle ekibimiz daha da güçlendi. Trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde çalışmalarımıza ağırlık verdik. Hemşehrilerimizden hem şehir içindeki trafik yoğunluğunu hem de kazaları önlemek amacıyla toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz "dedi.

Bunun yanında çalışmaların, yağış devam ettiği süre içinde aralıksız sürdürüleceği bildirildi.

KAR 367 KÖY YOLUNU KAPATTI

Elazığ'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle şuana kadar merkez ve ilçelere bağlı 367 köy yolu kapandı.

Bir çok ilde olduğu gibi Elazığ'da dün akşam etkisini gösteren kar yağışı köy yollarını ulaşıma kapadı. Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin yaptığı çalışmada şuana kadar 562 köyden 367'sinin yolunun kar nedeniyle kapandığı belirlendi. Kapanan köy yollarını açmak içim çalışmalara başlandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Nazif Bilginoğlu, "Akşam saatlerinden itibaren başlayan etkili kar yağışı sonrasında 367 köy yolumuz ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'mize bağlı ekipleri dün akşamdan itibaren yağan yoğun kar yağışının ardından karla mücadele çalışmalarına başladı" dedi.

Kar yağışı ve tipinin geçtiğimiz hafta yaşanan kar yağışında kapanan ve açtıkları köy yollarını yeniden ulaşıma kapattığını dile getiren Bilginoğlu, "Sabah erken saatlerden itibaren kapanan köy yollarımızı yeniden ulaşıma açmak üzere çalışmalara başlanmıştır. Ekiplerimiz hava koşullarının elverdiği ve tipi olmadığı sürece 24 saat esası ile çalışarak kapalı köy yollarımızı yeniden en kısa zamanda ulaşıma açacaktır" şeklinde konuştu.

MALATYA’DA KAR TATİLİ

Malatya’da akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi

Öğlen saatlerinde başlayan ve akşam saatlerine kadar aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Malatya Valisi Süleyman Kamçı okulların tatil edildiğini açıkladı. Başta Darende ilçesi olmak üzere, birçok ilçede de okulların tatil edildiği öğrenildi.

VAN'DA HASTA KURTARMA OPERASYONU

Van merkez İpekyolu ilçesine bağlı Gövelek Mahalle ikamet eden ve yüksek ateşi olan çocuk hastayı almaya giden sağlık ekipleri, kar ve fırtınadan dolayı mahsur kaldıkları yerden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, İpekyolu İlçesine bağlı Gövelek Mahallesi’nde ikamet eden Beyza T. (6) isimli çocuğun ateşi çıktı. Bunun üzerine bölgeye sevk edilen ambulans Köşebaşı mahallesini geçtikten sonra kar ve fırtınadan dolayı yoldan çıkarak kara saplanarak mahsur kaldı. Sağlık ekipleri, 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri (AASH) Müdürlüğü’nü arayıp yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sevk edildi. Olay yerine giden UMKE, ambulansı mahsur kaldığı yerden kurtardıktan sonra alınan hasta Van İpekyolu Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü.

 
Sekmen'den gazilere müjdeli yaklaşım
 
Erzurum’dan Winter Universiade 2015’e
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Önce Aile’
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, "Ailenin ...
Trabzon’dan Erzurum’a patenle geldi
Trabzon’da, 26 yıldır doktor olarak görev yapan Ali Özkan’ın çılgınlıkları ...
Erzurum Nüfus payında gerileme
M.AKDAĞ-Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin Uygulanmaya başladığı 2007 ...
 
Erzurum egzoz denetim sonuçları açıklandı
Erzurum Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 2014 yılında egzoz gazı emisyonu ...
Kar çilesinde hastaların umudu oldular
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipi ...
‘Ümidimi yitirmek üzereyken devletim yetişti’
Erzurum’da geçtiğimiz hafta kar ve tipi nedeniyle Tekman’ın Kayaboğazı ...
 
Erzurum’da çocuk anne sayısı azaldı
Erzurum’da çocuk anne sayısının 2009 yılına göre 2013’te yüzde 46.7 oranında azaldığı açıklandı.
Yakutiye Kaymakamlığı örnek oldu
Kaymakam Katırcı, " Erzurum'da ilk defa engelli yaşam merkezini açarak ...
Erzurum'da üç gün kar var
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da hava sıcaklık değerlerindeki düşüş sürecek, üç ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva