ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EĞİTİM
25 Eylül 2014 Perşembe - 08:58

Soğuk havada sıcak tören

sözlerine, “soğuk bir havada sıcak bir tören yapacağız” şeklinde başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Ziraat Fakültesi’nin, Türkiye’deki önemli fakültelerinden biri olduğunu KAYDETTİ

Soğuk havada sıcak tören

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından projesi yapılan, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca koordine edilen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen “Çiftçi Eğitim Merkezi ve Sera Yapımı Projesi”nin temel atma töreni gerçekleşti.
 Temel atma törenine, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir’in yanı sıra rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.
ÇİFTÇİ EVİ PROJESİ
Protokol konuşmasında sözlerine, “soğuk bir havada sıcak bir tören yapacağız” şeklinde başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Ziraat Fakültesi’nin, Türkiye’deki önemli fakültelerinden biri olduğunu söyleyerek, fakülteyi sahip olduğu öğretim üyesi ve yeni yapılan tesisleriyle birlikte büyük bir fakülte olarak gördüklerini belirtti. Rektör Koçak: “Ziraat Fakültesi’ne baktığımızda gerek tohum, gerekse hayvan ıslahındaki çalışmalarının önemli bir notaya geldiğini görebiliriz. Bunu yeni yapılan bu protokolle ve yeni yapılan binalarla taçlandırmış olacağız. Burada hem çiftçilerimiz ve yetiştiricilerimiz eğitim görecek hem de daha önce mezun olmuş öğrencilerimiz gelip kendilerini yenileyebilecekler. Bunun ayrı bir önemi de özellikle öğrencilerimize yönelik çalışmalarda bulunulmuş olmasıdır. Öğrencilerimiz uygulama alanlarında ne kadar ilerlerse, o kadar yetişmiş ve diplomanın ötesinde kendilerine katkı sağlayan sonuçlar elde etmiş olacaklardır” dedi.
 DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, ise Bölge Kalkınma İdaresi hakkında bilgiler vererek, DAP bölgesinin 14 ili kapsayan bir bölge olduğunu vurguladı. Bölgede projeler yürütme noktasında, gayret içerisinde olduklarını da belirten Başkan Demir: “Doğu Anadolu Bölgesi’nin diğer bölgelerle olan sosyo-ekonomik gelişmişlik farkının azaltılması ve mevcut verimlilik düzeyini geliştirmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurulan bir idare olmakla beraber, bize tebliğ edilen birde DAP Eylem Planı görevi var. Bununla ilgili çalışmalarda, 2 yıllık bir süreç devam etti. Şu anda projeye son şekli verildi ve bakanlık düzeyinde son incelemeler yapıldıktan sonra Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu’na gidecek” şeklinde konuştu.
 Tarımsal üretimi artırmanın yollarından bahseden Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis Macit, “Ülkemizde tarımsal üretimin arzu edilen miktar ve kalitede olmamasının, ulusal ve uluslararası düzeyde bu alanda rekabet edilememesinin en büyük nedeni; tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçilerin teorik ve pratik bilgilerle donatılmadığından, bilgi ve teknolojiyi kullanmaması, teorik gelişmelere ve yeniliklere açık olmadığından geleneksel yöntemlerle tarımsal faaliyetleri yürütmesidir. Arzu edilen düzeyde tarımsal üretimin gerçekleşebilmesi için şüphesiz bir zihniyet değişimine ihtiyaç vardır ve üniversiteler bunda öncü rol üstlenmelidirler. Temelini atmakta olduğumuz bu türden modern bir çiftçi eğitim merkezi ile üniversitemiz ve fakültemizin sektördeki yetiştiricilere yönelik etkinliği artacak, yetişmiş insan kaynağı aracılığıyla bölge ekonomisine katkı sağlayacaktır” dedi.
 Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis Macit Çiftçi Eğitim Merkezi ve Sera Yapımı Projesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

 
‘Kültürümüzde kal dili değil hal dili vardır’
 
2 bin 500 işsize umut kapısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEM yeni öğretmenleri karşıladı
Öğretmen atamaları kapsamında Erzurum’a ataması yapılan değişik branşlarda ...
Eğitim sorunlarına ilgi çekici tepki
Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilciliği üyeleri, davul zurna eşliğinde “Dadaş ...
Veliler Altıparmak’tan yardım bekliyor
Ortaokullarda bu yıl gerçekleştirilen yeni uygulama, TEOG sınavlarına ...
 
Atatürk Üniversitesi Çin’e açılıyor
Prof. Dr. Koçak, yabancı dil sınıf ve laboratuvarlarının açılışında iki ...
Eğitim için rekor harcama
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da 8 ayda kişi başına 2.5 bin TL kamu harcaması yapılırken, ...
ATATEKNOKENT’ten Teknogirişim desteği
ATA TEKNOKENT, yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimcilere, ...
 
‘Hayırlı olsun’
Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı düzenlenen ...
3 Üniversite ATAÜNİ Eğitim Programında buluştu
Atatürk Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu ve Sürekli Eğitim ...
Palandöken Belediyesi’nden örnek hizmet
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezin de açılan Yaz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva