ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Hacı adayları dikkat
Hacı adayları dikkat
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
26 Mayıs 2009 Salı - 04:56

Şiir Dostları, Şiirle Islandı.

Şiir Dostları Şiir Gibi Bir Gece-2’de buluştu.

Şiir Dostları, Şiirle Islandı.

Geçen yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören ‘Şiir Gibi Bir Gece-2’ yapıldı. Erzurum Üniversite Kitabevi’nin Katkılarıyla Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrenci Temsilciliği tarafından düzenlenen şiir gecesi Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda yapıldı.
KARAKOÇ GECEYİ ŞEREFLENDİRDİ
Geceye Türk Şöleni programı çerçevesinde Erzurum'a gelen Türk Şiirinin önemli isimlerinden Bahaeddin Karakoç rahatsızlığına rağmen katılarak şiir severlerle şiirini paylaştı.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrenci Temsilciliği adına açış konuşması yapan Mustafa Yordan şairlere ve yağan yağmura rağmen salonu dolduran, geceye gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı şiir severlere teşekkür etti.
BALCI’DAN SELAMLAMA
Gecenin gerçekleşmesine katkıda bulunan Erzurum Üniversite Kitabevi adına bir selamlama konuşması yapan Eğitimci Yazar Mahmut Balcı ‘ekonomi dünyasında ve düşünce hayatımızda yaşanan krizlere rağmen kültür ve düşünce dünyasını güçlendirecek her girişimi ve bu tür çalışmalara destek olan herkesi kutladığını söyledi. Balcı,” Bu salonu şiir gecesine tahsis eden Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Şiirin kültürümüzde insanları birleştiren, coşturan, kaynaştıran, hüzünlendiren,umutlandıran, kalpleri yumuşatan bir gül, yeri gelince düşmanı çatlatan bir tank olduğuna inanıyoruz. Bu edebi değere sahip çıkmak için bu tür çalışmalara destek oluyoruz. Birileri şiir karın doyurmaz dese de biz şiirin ruhsuzlaşan dünyamıza yeni bir dinamizm kazandıracağına inanıyoruz. Çünkü şiir hayattır. Ya da hayat bir şiirdir. Kimi mısralarında acı, kimi mısralarında hüzün ve biraz da sevinç vardır. Şiir hayattır ya da hayat bir şiirdir. Kim mısralarında yokluk, kimi mısralarında sefillik, ve biraz da şükür vardır. Şiir bir sevgilidir ya da sevgili bir şiirdir. Kimi mısralarında sevgi kimi mısralarında hasret ve biraz da mutluluk vardır. Şiir bir dünyadır ya da dünya bir şiirdir. Kimi mısraları kısa ve anlamlı kimi mısraları uzun ve anlamsız. Ancak birçok mısrasında ise büyük bir endişe hatta kaygı vardır.’dedi.
 
Gecede ‘Şiire Selam’ konulu bir konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Erdoğan Erbay şiirsel bir sunum yaptı. Erbay, ““‘Olmasa ne olurdu bilinmez…Nerede ve nasıl meydana geldi ilk defa, bu da meçhul… Yolun başında oturan o şanslı gözcü kim? Bilen yok ve hiçbir zaman da bilinmeyecek… Kaf Dağı’nın arkasında saklanan bir Anka mı? Önemli değil… Hangi asrın kuşları ki, bir gün ulaşırlarsa eğer, bize de haber verirler esrardan… Beşeriyetin akışına denk, her daim akış halinde bulunan sonsuz nehir…”
Yaşandıkça eskiyen hayata inat, yaşadıkça ve yaşlandıkça diriliğe ser çeken bir kahraman, farkedebilme kabiliyetiyle techizliler yanında baş tacı, tecridî ve tedricî idrâke ayarlı bakışlar için, bütün hamûlelerinden âzâde kalmış benzeri bulunmayan bir kristal... Yıllandıkça, manasına vukuf kesbedildiği için, kaybedilmişliğine âh edilen maşuka… Her asrın maşukası şiir. Doğarken, şair doğan şark çocuklarının “sevdası” şiir… Hakikatte tahammülde güçlük hissettiği anları aşabilmek için kullandığı bir merdiven, şiir… Engellerin aşılamazlığı korkusunu yüreğinde duyduğunda, bir an bile tereddüt göstermeden sığındığı merhametli kucak, şiir…
 
 
Yaşamayı bilenler yazmadı şiiri. Zira bilenler yazmazdı, çünkü ihtiyaçları yoktu. Hayatın bütün kıvrımlarında eğilip bükülmeyi bilenlerin derdi olmayacağı için, varlık alanı açmak ya da inşa etmek adına mücadeleyi de bilmeyeceklerdir. İşte yaşamayı bilmeyen İsmet Özel’de şiir, yaşamaya hiç değilse katlanmanın bir sığınağı olarak karşımıza çıkar. Yaşamayı bileydim yazar mıydım hiç şiir? Yaşamayabileydim yazar mıydım hiç şiir?
- Yaşama!
-Ya bileydim?
Yazar: Mıydım
Hiç: Şiir.
Kısası Şiir, katlanmaktır. Mehmet Aycı’nın dediği gibi; Şiir gülden bahsetmekle kıyas olmaz gül ile, Akıbet gül güldür yine şiir ise şiirdir…’ dedi.
GECENİN ŞAİRLERİ
Geceye katılan Bahaeddin Karakoç, A.Kerim Dinç, Adnan Sayım, Erdoğan Erbay, İsmal Bingöl, Muhammet Hikmet, Murat Ertaş, Mehmet Yaşar Genç, Hanifi İspirli,Yasin Mortaş ve Mustafa Yordan okudukları şiirlerle şiir dostlarına şiir adına güzel anlar yaşattılar.
Gecede ‘önden gidenler anısına’ düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren Yunus Emre Yerli ve Hünkar Karaca’nın şiirleri okundu.
 HİLMİ YAVUZ ERZURUM’DA
Öte yandan, Şair Hilmi Yavuz’un Bugün Üniversite Kitabevinde şiir dostlarıyla buluşacağı bildirildi. Yavuz, bugün 17.30’da   aşlayacak etkinlik kapsamında Üniversite Kitabevi’nde sanatseverlerle söyleşecek ve kitaplarını imzalayacak.
Çarşamba günü ise Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Felsefe Bölümü tarafından
“İslam’ın Zihin Tarihi” başlıklı bir konferans gerçekleştirilecek. Saat 19.00’da başlayacak olan konferans Atatürk üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda verilecek.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüreklerini sergilediler
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler İlköğretim Okulu’nda açılan ...
Alkışlar Güneş Vakfı’na
Güneş vakfı tarafından Düzenlenen 2. Uluslararası Türk Şöleni, Atatürk ...
Türk Dünyası şiir gecesinde buluştu
Güneş Vakfı’nın 2’inci ‘Türk şöleni’ etkinliği kapsamında şiir gecesi düzenlendi.
 
GSF’den Tarihi Evler konferansı
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü öğretim ...
Kırgız çadırı, ilgi odağı oldu
Atatürk Üniversitesi’nde çadır açan Kırgızlı aşık Abdulgapir Erciyes, öğrencilerin ilgi odağı oldu.
“Şiir hayattır”
AYŞE YILDIZ/ ERZURUM (İHA) – Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu ...
 
Türk Mitoloji Sergisi’ne övgü
2. Uluslararası Türk Şöleni etkinlikleri kapsamında açılan Türk Mitolojisi ...
Yakutiye’ye hayran kaldılar
Güneş Vakfı tarafından düzenlenen 2. Türk Şöleni etkinlikleri kapsamında ...
Arkeoloji Günü panelle kutlandı
Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Gününü düzenlenen panelle kutladı. Konuşmacılar, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva