ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>TÜRKİYE
26 Mayıs 2012 Cumartesi - 02:38

‘Şiddete başvuranın bileği bükülür’

Sağlık bakanı Recep Akdağ,sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda açıklamalarda bulundu. Bu hususta önemli ve sert tedbirler alındığını kaydeden Recep Akdağ, şiddetin hiç bir şekilde hak arama yöntemi olamayacağını söyledi.

‘Şiddete başvuranın bileği bükülür’

YILMAZ UZUN
BALIKESİR (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber kendini gösteren ölümcül kene vakaları konusunda vatandaşları uyardı. Türkiye'de kene ile etkin ve kesin mücadele için aşı geliştirilmeye çalışıldığını açıklayan Akdağ, Erciyes Üniversitesi ile Hıfzıssıhha kurulundaki bilim adamlarının ortak bir çalışma içinde olduğunu, birkaç yıldır devam eden çalışmada önemli mesafe alındığını kaydetti.
"KENEYİ YOK ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere iki günlük program için Balıkesir'e geldi. Akşam saatlerindeki programı 1 saat rötarla gerçekleşen Bakan Akdağ, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Valilik makamında açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, kene ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konularıyla ilgili soruları cevapladı. Mevsim itibariyle kene vakalarındaki hareketliliğin dikkat çekici olduğunu kaydeden Bakan Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının şehirlerde değil kırsalda görüldüğünü, kırsalda yaşayan insanların önceden beri alışkın oldukları için bunu önemsemediklerini söyledi.
KENE UYARISI
Kene ile mücadele konusunda vatandaşları uyaran Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kene vakalarının büyük çoğunluğunun Gümüşhane, Bayburt, Erzurum'dan başlayıp Kelkit Vadisi ile Karadeniz'in güneyinde kalan hat üzerindeki kırsalda olduğunu bildirdi. Kene ile mücadelede ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Bakan Akdağ, yaklaşık 10 bin sağlık personelini o bölgedeki 3 bin köye sokup vatandaşları yeniden bilgilendirdiklerini söyledi. Türkiye'de keneden ölüm vakalarının yüzde 5 veya 6'yı geçmediğini, bu oranı daha da aşağı çekmek için çalıştıklarını kaydeden Bakan Akdağ, başka ülkelerde ise bu sayının yüzde 20'ler civarında olduğunu söyledi.
ALINMASI GEREKEN TEDBİR
Yok edilmesi mümkün görünmeyen kene ile nasıl mücadele edilmesi gerektiğini ve alınması gereken tedbirleri de anlatan Recep Akdağ, şunları söyledi:"Hayvancılıkla uğraşan, çiftçilikle uğraşan, köyde yaşayan vatandaşlarımız 'keneden bir şey olmaz, bu bizim bildiğimiz kene' asla dememeli. Çalıştıktan sonra günün ortasında veya sonunda vücudunda kene yapışması var mı kontrol etmeli. Kendilerine sağlık görevlilerinin tarif ettiği şekilde keneyi çıkarmalı, çıkaramayacaksa mutlaka en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna gitmeli. Çıkarsa bile kontrol için yine gitmeli. Keneye çıplak elle asla dokunmamalı, bulaşmaların büyük kısmında kene çıkarılmaya çalışılırken çıplak elle dokunmaya dayalı olduğunu görüyoruz. Bu riskli bölgelerde vatandaşlara eldiven ve keneyi çıkarmaya yarayan bir alet dağıtıyoruz. En önemlisi vatandaşların günün ortasında veya sonunda kene yapıştı mı diye vücutlarını kontrol etmeliler. Mayısın sonundan itibaren Haziran, Temmuz, Ağustos, iki, üç ay içerisinde. Bilim adamlarının ortak görüşü bu. Keneleri topraktan ya da yaşadıkları yerlerden tamamen uzaklaştırmak, yok etmek maalesef mümkün görünmüyor. Uzmanların bize verdiği bilgi bu, kendimizi koruyacağız. Bu arada, bir şekilde hastalığa yakalananlar için Türkiye'de belli uzman merkezler oluşturduk. Dolayısıyla Türkiye'de ölüm oranları yüzde 5-6'yı geçmiyor. Bazı ülkelerde bu Kırım Kongo'ya yakalanan kişilerin yüzde 20'ye yakını hayatını kaybediyor. Türkiye'de bu oran yüzde 6'ları geçmedi, inşallah daha da aşağı çekeriz. Erciyes Üniversitesi ile Hıfzıssıhha birkaç senedir bir aşı geliştirmeye çalışıyorlar. Mesafe de aldılar. Bir aşının geliştirilmesi bütün çalışmalar başarılı olursa 7-8 seneden önce olamıyor zaten, bütün dünyada da bu şekilde. Ama bilim adamlarımız epey mesafe aldılar."
"ŞİDDETE BAŞVURANIN BİLEĞİ BÜKÜLÜR"
Sağlık bakanı Recep Akdağ,sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda açıklamalarda bulundu. Bu hususta önemli ve sert tedbirler alındığını kaydeden Recep Akdağ, şiddetin hiç bir şekilde hak arama yöntemi olamayacağını söyledi. Sağlık çalışanlarına şiddetin dünyada önemli bir problem olduğunu belirten Bakan Akdağ, "Vatandaşımızın başımızın üstünde yeri var. Vatandaşımızın her türlü ihtiyacını görmeye çalışacağız. Hak arama yolu şiddet olamaz. Maalesef bundan iki hafta kadar önce bir köşe yazarı, sağlıkla ilgili değil ama genel olarak şiddetten bahsetti. 'Bazı durumlar olur ki şiddetten başka çare kalmaz' gibi bana göre çok yanlış, çok tehlikeli bir cümle yazdı. Şiddet hiç bir zaman hak arama yolu olamaz. Yerine göre bir sağlık konusunda vatandaşı rahatsız eden bir durum da meydana gelebilir. Biz bunun için başvuru yollarının hepsini açmış durumdayız. Vatandaşın başımızın üstünde yeri var. Lakin kim şiddete başvurursa onun bileğini bükecek tedbirleri de alıyoruz, alacağız. Buna asla müsamaha etmeyeceğiz" diye konuştu.Ziyarette vali tarafından Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a Yağcıbedir halısı ve kolonya takdim edildi.

 
Ellerin yurdunda çiçek açarken...
 
Akdağ’dan soruşturma talimatı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çaykolik 26 Mayıs 2012 Cumartesi 22:14

Askerlik görevinden sonra en kutsal bilinen hekim ve öğretmenlere yapılan bu şiddetin açıklaması tek kelime ile EĞİTİMSİZLİK ve CEHALETTİR.Atatürk Beni Türk Hekimlerine emanet edin demiştir.Canını emanet ettiği hekimi neden istediği olmadı diye döven,öldürenler nasıl yaratıklar,insan olamazlar?Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum.(Hz.Ali)diyerek eğitimin önemi vurgulanmıştır.Bu nasıl hal böyle, nereye gidiyoruz?Hak aramak ayrı şey,elbette hakkını arayacan.Ama zorbalık ve şiddete başvurmak da neyin nesi?İşte yine karşımaza çıkan trafik canavarı gibi egitimsizlik,cehalet canavarı.Bilenin bilmeyene borcu vardır.Elbirliği ile eğitim ve öğretim için seferberlik başlatılsın.Bunu yapsa yapsa Sn Bakanım siz yaparsınız.İşşizlerle başlayın ve halkımızın eğitimi ,değerlerimize sahip çıkmamızın önderliğini yapın.Allah yar ve yardımcınız olsun.

Yorumu oyla      6      4  
OLTULU DADAS 26 Mayıs 2012 Cumartesi 11:27

Sayın bakanım yaptıklarınız yapacaklarının garantisidir. İnanın sizinle gurur duyuyoruz.. Sağlık ta dönüşümün mimarısınız. Yolunuz bahtınız açık olsun...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Hata olduğunu başta söyledik’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludere’de 34 kişinin hayatını kaybettiği ...
Yavilioğlu: ‘Arşivler üzerinden çalışacağız’
1960 darbesine ilişkin Alt Komisyon Başkanı Cengiz Yavilioğlu, 1960 darbesi ...
Arapça Yarışmaları’nda muhteşem final
Türkiye'nin 80 ilinden 462 okul ile balkanlardan gelen 8 ülkenin öğrencilerinin ...
 
Erdoğan Millet’i tarif etti
Milletin, bir ırkın mensupları, aynı dili konuşan, aynı dine, aynı mezhebe ...
Atatürk’ü temsil eden bayrak karaya çıkarıldı
Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ...
Akdağ uyardı..
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaz mevsimiyle birlikte yeniden görülmeye başlayan ...
 
Yine yüreğimiz dağlandı
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında ...
Gençlik sorunlarına ‘Mavi’ bakış
Erzurum’da yenilikçi ve üretken birkaç gencin düşüncesiyle kurulan mavi ...
Akdağ’dan Sağlık Güvenliği genelgesi
Sağlık Bakanlığı, yayınladığı genelge ile başta güvenlik görevlileri, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva