ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
10 Temmuz 2020 Cuma - 09:18

Selçuk’tan pedagojik formasyon açıklaması

Selçuk, “Yükseköğretim kurumları tarafından verilen eğitimler, öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı olarak lisansüstü düzeyde yine yükseköğretim kurumları tarafından sağlanacaktır." dedi

Selçuk’tan pedagojik formasyon açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Yükseköğretim kurumları tarafından verilen eğitimler, öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı olarak lisansüstü düzeyde yine yükseköğretim kurumları tarafından sağlanacaktır. Halihazırda pedagojik formasyon sertifikasına sahip olanlar ile halen sertifika programlarına devam eden öğrencilerin bir hak kaybı söz konusu değildir. Uygulama 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ‘Tabii’ uygulamasının tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel okul yetkililerinin 31 Ağustos’ta okulların açılmasına hazır oldukları açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bakan Selçuk, seyreltilmiş sınıflarla ilgili konuya açıklık getirerek, “Özel okullarımız için de, özel öğretim yapan kurumlarımız için de bazı açıklamalar yaptık. İsteyen okulumuz, bu mecburi değil, 15 Ağustos’tan sonra yüz yüze eğitimle ilgili faaliyetlerine başlarlar. Şayet şartlar uygun olursa. Bütün çocuklarımızın sağlığı bizim önceliğimiz arasında. Derslerimiz seyreltilecekse, zaten öğretmenlerimizin de vereceği dersler seyreltilmiş oluyor. Çünkü derslerin bir kısmı yüz yüze bir kısmı uzaktan verilecek. Senaryolardan bir tanesi bu. Karma bir model olursa, öğretmenlerimizin ders saatleri yüz yüze eğitimde ders çizelgesi seyreltilecekse öğretmenlerin saatleri de seyrelmiş olacak. Dolayısıyla öğretmenimizin de daha fazla saati olacak. Biz bu sene 40 bin öğretmen alıyoruz. Birtakım destekler de sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Okulların 31 Ağustos’ta açılması durumunda her okulda bir sağlık personeli bulundurulacağı haberlerinin çıktığını, şu an için bunun gündemde olmadığını vurgulayan Selçuk, “Bütün bunlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak ve kararlaştırılacak olan hususlar. Sanırım bu konu daha sonra değerlendirilir. Bu konular öyle konular ki herhangi bir bakanlık, salgınla ilgili hususlarda kendi başına karar alma hususiyetine sahip olamayabiliyor. Ortak karar almamız gerekiyor. Bu da bu kararlar içinde yer alabilir” şeklinde konuştu.
"31 Ağustos’ta açılması planlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılıyla ilgili farklı illerde farklı çözüm yolları bulunabilir mi?" sorusuna ise Selçuk, “Bizim planlarımız her türlü ihtimale karşı. Sağlık elbette birinci koşul fakat eğitimin de bazı kuralları var. Şimdiden bazı ihtimalleri zorlayarak durumu daha da karmaşıklaştırmanın bir anlamı yok. Biz pedagojik olarak prensiplere, sağlık olarak koşullara bakarız ikisinin gerektirdiği tedbirleri rahatlıkla alırız. Kimsenin endişesi olmasın” yanıtını verdi.
Öğretmen atamalarında temel teşkil eden pedagojik formasyon hakkında da açıklamalarda bulunan Selçuk, “YÖK’le işbirliği ve koordinasyonuyla eğitim fakültesi dışında öğretmenliğe kaynaklık eden diğer fakülte mezunlarının öğretmenlik becerileri kazanmalarına ilişkin Pedagojik Formasyon Programı, Talim ve Terbiye Kurulunun son kararı ile birlikte yeniden yapılandırılmıştır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile yapılan işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde Pedagojik Formasyon Programı olarak sertifika düzeyinde yükseköğretim kurumları tarafından verilen eğitimler, öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı olarak lisansüstü düzeyde yine yükseköğretim kurumları tarafından sağlanacaktır. Halihazırda pedagojik formasyon sertifikasına sahip olanlar ile halen sertifika programlarına devam eden öğrencilerin bir hak kaybı söz konusu değildir. Uygulama 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir” dedi.
Uzaktan eğitim devam ederse özel okullarda alınan ücretlerle ilgili konuşan Selçuk, “Velilerimizin mağdur olmaması konusunda genel prensip kararlarıyla ilgileniriz. Ama ticaret hukukuyla ilgili bazı hususlara müdahil olmamız doğru değil” ifadelerini kullandı.

 
Gri listede aranan terörist etkisiz hale getirildi
 
52 kilo 400 gram eroin ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk velilere seslendi
Selçuk, “Okullar 31 Ağustos’ta açılacak mı sorusu tekrar tekrar sorulduğunda ...
ATAUNİ CWTS 2020 sıralamasında 8’inci sırada
Üniversitelere ait Web of Science veritabanında endekslenmiş yayınları ...
Şeyh Edebali Üniversitesi dadaşları ağırladı
Bilecik Erzurumlular Derneği yöneticileri, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü ...
 
ATAUNİ KAP’a dahil edildi
2020 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) Atatürk Üniversitesi dahil edildi.
ATAUNİ’de Ortak Vizyon buluşması
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, ...
ÖSYM’den 2020 ALES/1 açıklaması
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2020 Akademik Personel ...
 
MEB’de Erzurum ESMEK gündemi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ...
2. Tıp Fakültesi için yer tespiti
Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Erzurum’da açacağı Tıp Fakültesi için hazırlıklara başlandı.
Yurtlarda karantinanın ardından tadilat
Erzurum’da Covid-19 pandemisi sürecinde karantina merkezi olarak değerlendirilen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva