ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>EĞİTİM
1 Temmuz 2021 Perşembe - 07:02

Selçuk mesleki eğitim verilerini paylaştı

Selçuk, “Yaklaşık 53-54 sektörle birebir konuştuk ve neye ihtiyaçları olduğunu birebir öğrenip birebir ders çizelgelerini de değiştirdik. Bu dönüşümle birlikte öğrencilerimiz 21. yüzyıl becerilerinin yanı sıra uygulamaya dönük bir program yapısına kavuşmuş oldu” dedi.

Selçuk mesleki eğitim verilerini paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Yaklaşık 53-54 sektörle birebir konuştuk ve neye ihtiyaçları olduğunu birebir öğrenip birebir ders çizelgelerini de değiştirdik. Bu dönüşümle birlikte öğrencilerimiz 21. yüzyıl becerilerinin yanı sıra uygulamaya dönük bir program yapısına kavuşmuş oldu” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Dünya Ekonomik Formu (WEF) tarafından çevrim içi düzenlenen "Beceri Farklarının Kapatılması Hızlandırma Programı" tanıtım toplantısına katıldı. Beceri Farklarının Kapatılması Hızlandırma Programı’nın amacının eğitim ve öğretimde yeni beceriler kazandırmak, var olan ilerlemenin hızlandırılması ve kapsamının genişletilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, “Beceri Farklarının Kapatılması Hızlandırma Programı, 30 ay sürecek büyük bir iş birliğine dayanıyor. Bu programın en güçlü yanlarından biri mesleki eğitim alan öğrencilerimizin yeniliklere hızlı uyum sağlamasına olanak tanıyan sertifika programlarını içermesi. Bu sertifikalarla öğrencilerimiz sosyal medya, programlama, dijital tasarım gibi çağın gerektirdiği alanlarda becerilerini geliştirmiş olacaklar” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZ 21. YÜZYIL BECERİLERİNİN YANI SIRA UYGULAMAYA DÖNÜK BİR PROGRAM YAPISINA KAVUŞMUŞ OLDU”
Milli Eğitim Bakanlığının 2023 eğitim vizyonunun ihtiyaçlar doğrultusunda planlandığını söyleyen Bakan Selçuk, “Mesleki eğitimin kalitesini artırmayı, eğitim-istihdam-üretim bağlantısını ve buradan da demokrasi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bilim, sanayi ve teknolojideki değişimler ve sektörün talepleri doğrultusunda mesleki ve teknik ortaöğretim müfredatlarında çok kapsamlı bir dönüşüme gittik. Yaklaşık 53-54 sektörle birebir konuştuk ve neye ihtiyaçları olduğunu birebir öğrenip birebir ders çizelgelerini de değiştirdik. Bu dönüşümle birlikte öğrencilerimiz 21. yüzyıl becerilerinin yanı sıra uygulamaya dönük bir program yapısına kavuşmuş oldu. Yani sadece teorik değil uygulama esaslı yapı, engin, etkin ve verimli işleyen bir kurumsal yapıyı tesis etmek ve Türkiye’nin mesleki eğitim sistemimizin beşeri, mali, fiziki ve teknolojik altyapısı ile yönetim taraftan da organizasyonunu iyileştirmek adına önemli adımlar attık” ifadelerini kullandı.
“Mesleki Ve Teknik Eğitim Okullarında 46 Ar-Ge Merkezi Kurduk”
Meslek liselerinin doğru alanlara açılması için çalışmalar yapıldığını belirten Selçuk, “Aktif işgücü piyasasının çalışanlar bazında reel durumu ile mesleki ve teknik eğitimi arz-talep ilişkisi bağlamında bir karşılaştırma yaptık. Bunun sonucunda da ‘Mesleki Eğitim Haritası’ hazırladık. Bu yol gösterici harita ile somut veriler ışığında sektörlerin yoğun olduğu bölgelerde ihtiyaca cevap verecek meslek liseleri açmayı sürdürüyoruz. Arz talep dengesinin kurulması yeni yaklaşımların da kapısını aralıyor. Bu kapsamda mesleki ve teknik eğitim okullarında 46 Ar-Ge Merkezi kurduk. ‘Sürücüsüz tarım aracı, 3 fonksiyonlu yazıcı, mini CNC router makinesi, ikmal dreno'u, otonom sulama aracı, hava örnekleme cihazı, kompozit-karbon alaşımlı tekne yapımı’ gibi yüksek teknolojili ve katma değer üretebilecek birçok ürünün geliştirilmesine yönelik çalışmalar yaptık. Bir kısmı da sürüyor” açıklamasında bulundu.
“2 BİN 730 ÜRÜN TESCİL BAŞVURUSUNDA BULUNDUK”
Okullara yüz milyonlarca liranın üzerinde destek sağlandığını belirten Bakan Selçuk, “Okul yönetici ve öğretmenleri için patent, Ar-Ge, inovasyon, proje yönetimi gibi konularda eğitimler gerçekleştirdik. Burada da sektörün çok fazla katkısı oldu. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının temasını mesleki ve teknik eğitimde ‘patent, faydalı model, marka ve tasarım yılı’ olarak belirlemiştik. 2021 yılının ilk beş ayında toplam 2 bin 730 ürün tescil başvurusunda bulunduk. Bunlardan 633 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescilini aldık” diye konuştu.
Sektör ve STK’larla 200’ü aşkın iş birliği protokolü imzalandığını açıklayan Selçuk, “Bu model ile kurguladığımız okulların müfredatını sektörle birlikte hazırladık yönetimini de ortak yapıyoruz. Yine öğretmenlerimizin gerçek iş ortamlarında hizmet içi eğitim almalarında sektörün büyük katkısı var. Bütün öğretmenlerimizin eğitimini üstlendiler. Öğrencilerimizin yeterliliklerini arttırarak öğrenimleri süresince burs almalarını ve mezuniyet sonrasında istihdam edilmelerini de kolaylaştırıyoruz. Bu modelle açtığımız okullar var. ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Siber Güvenlik Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi okullarımız yüzde 1’lik dilimden öğrenci alıyor. Bu çok önemli yüzde 1’lik dilim. Çünkü Türkiye’nin en yüksek puanlı öğrencileri artık bu okullara geliyor. Bu da doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesi” diye konuştu.
“MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDEKİ ÖĞRENCİLERİMİZİN SAYISI 160 BİNE ULAŞTI”
Mesleki ve teknik eğitimin en önemli sac ayaklarından birinin de iş yeri tabanlı eğitim olduğunun altını çizen Bakan Selçuk, “Öğrencilerimizin kalfalık ve ustalık belgesi ile birlikte lise diplomasını da alması bu çok önemli. Çünkü lise diploması için ayrıca 4 sene açık lisede okumaları gerekiyordu. Bunun birleştirilmiş olması öğrenciler için büyük bir imkan oluşturdu. Meslek lisesi mezunlarına sağlanan bütün avantajlardan faydalanmalarını sağladık çıraklık merkezindeki öğrencilerin. Böylece mesleki eğitim merkezindeki öğrencilerimizin sayısı yüzde 42 oranında artarak 160 bine ulaştı. Bu salgın dönemi için iyi bir artış” şeklinde konuştu.
“221 BİN ÖĞRETMENİMİZE MESLEKİ GELİŞİM EĞİTİMİ VERDİK”
Mesleki ve teknik eğitimi güçlendirmek ve eğitimde fırsat adaletini sağlamak üzere başlatılan ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’ ile kaliteyi artırmanın ve okullar arası başarı farklarının azaltılmasını hedeflediklerini söyleyen Bakan Selçuk, “Bu proje kapsamında 364 bin öğrencimize kişisel gelişim desteği, 221 bin öğretmenimize mesleki gelişim eğitimi verdik. Bu okullara kütüphane, etkileşimli tahta kurduk, fizik-kimya-biyoloji laboratuvar eksikliği olan okullara laboratuvar kurduk, mevcut meslek alan laboratuvarları ile atölyeleri yeniledik. Bütün bunların sonucunda çalışmalarımız genişleyerek devam ediyor” dedi.

 
Koca’dan Delta varyantı açıklaması
 
Varank’tan beşeri sermaye vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’tan uzaktan eğitim değerlendirmesi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hakkari’nin dünya şehirleriyle yarışmasını ...
Bahçeli: ‘Gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendilerine ...
Palandöken Gençlik Merkezi’nden bilişim kursu
Erzurum GSİM Palandöken Gençlik Merkezi ‘Hızlı Klavye’ Kursu düzenledi. ...
 
Lise öğrencilerinden örnek yaklaşım
Erzurum’da yaşayan 11 yaşındaki çocuğun bisiklet hayalini öğrenciler aralarında ...
Necmeddin Erbakan Fen Lisesinden TÜBİTAK sergisi
Yakutiye ilçesine bağlı Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Fen Lisesinde TÜBİTAK ...
Eğitimde değerler yaklaşımı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Masallar Projesi kapsamında açılan ...
 
Bahçeşehir Koleji’nde “Minik Eller-Büyük Eserler” Sergisi açıldı
1’inci sınıftan başlayarak 8’inci sınıf öğrencilerine kadar hemen her ...
 Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı
Yeşilay ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "11.Sağlıklı ...
İçişlerinden “YKS" genelgesi
Genelgeye göre 27 Haziran Pazar günü sınav görevlileri ve sınava girecek ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva