ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>EKONOMİ
1 Temmuz 2021 Perşembe - 07:04

Varank’tan beşeri sermaye vurgusu

Varank, “Açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum, teknoloji gelişse de iş yapış şekilleri değişse de odak noktamızda her zaman insan olacak.' dedi

Varank’tan beşeri sermaye vurgusu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum, teknoloji gelişse de iş yapış şekilleri değişse de odak noktamızda her zaman insan olacak. Bu devrimin kazananlarından olmak istiyorsak insanı dijitalleşmeye hazırlamak, dijitalleşmeyi ise insana değer katacak şekilde konumlandırmak durumundayız” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlık binasında video konferans yöntemiyle Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından düzenlenen “Beceri Farklarının Kapatılması Hızlandırma Programı" tanıtım toplantısına katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katıldığı toplantıda konuşan Bakan Varank, dijital kavramının içinde bulunduğumuz çağın ve yaşanılan dönüşüm sürecinin merkezine oturduğunu ifade ederek, “Bu dönüşüm çağının içine doğmuş ve ‘Z kuşağı’ olarak tabir edilen gençlerimizin de iş hayatına dahil olma süreçleri yaklaşıyor. Bu durum karşısında işgücümüzü doğru beceri ve yeteneklere, yani geleceğin işlerine, mesleklerine yönlendirmeliyiz. Çevik yaklaşım gibi alanlara, farklı çalışma ve öğrenme modellerine daha fazla yoğunlaşmalıyız” diye konuştu.
Bakan Varank, ulusal koordinasyonu İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından yapılacak Hızlandırma Programı ile çalışanların mevcut becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra, yeni beceriler, yeni yetkinlik kazanmalarına ve iş alanı olmayan bireylere yeni iş alanlarında kabiliyetler kazandırıp istihdam edilmelerine yönelik çözümler geliştireceklerini söyledi. Türkiye’de 28 milyondan fazla insanın aktif olarak iş gücüne katıldığını kaydeden Bakan Varank, “Avantajımız, dünya ile karşılaştırıldığında oldukça genç bir nüfusa sahip olmamız. Dolayısıyla işlerin ve becerilerin geleceği ile ilgili fırsatları iyi okursak, iyi değerlendirebilirsek Türkiye’nin yarınları bugününden çok daha aydın olacaktır” ifadelerini kullandı.
“İLLE DE BEŞERİ SERMAYE, İLLE DE İNSAN KAYNAĞI”
Bakan Varank, Türkiye’nin geleceğinin üretimde, üretimi sırtlayan gençlerde ve emekçilerde olduğunun bilince olduklarını ifade ederek, “Buradan hareketle ‘ille de beşeri sermaye, ille de insan kaynağı’ diyoruz. Sahip olduğumuz insan kaynağı potansiyelini yeni dünya düzeninde ihtiyaç duyulan yetkinliklere göre geliştirmeliyiz” dedi.
“Yavru kuş, yuvada gördüğünü yapar” atasözüne atıfta bulunan Varank, Deneyap Teknoloji Atölyeleri, TEKNOFEST, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen “Sanayi Doktora Programı”, model fabrikalar, Türkiye Açık Kaynak Platformu ve Ecole 42 gibi proje ve programlar hakkında bilgi verdi.
“Dijital Dönüşüm”
İçinde bulunulan dönem devrimini dijital dönüşüm ana başlığı altına tartıştıklarını belirten Varank, “Açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum teknoloji gelişse de, iş yapış şekilleri değişse de odak noktamızda her zaman insan olacak. Bu devrimin kazananlarından olmak istiyorsak insanı dijitalleşmeye hazırlamak, dijitalleşmeyi ise insana değer katacak şekilde konumlandırmak durumundayız” değerlendirmesini yaptı.
Bakan Varank, insana yaraşır iş fırsatlarının oluşturulması gerektiğini, değişen koşullara uyum sağlayabilen rekabetçi bir işgücü piyasası geliştirebilmeleri gerektiğini söyledi. Emekçilerin daha eşit, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dünyada kendilerine yer bulmalarını sağlamak zorunda olduklarına dikkati çeken Varank, “Tüm bunları imkan ve tecrübelerimizi paylaşarak, iş ve güç birliği yaparak, yani hep birlikte başarabiliriz” dedi.
Bakan Bilgin ve Bakan Selçuk’un yaptığı açılış konuşmalarının ardından bakanlar ve Dünya Ekonomik Forumu Genel Müdürü Saadia Zahidi, video konferans olmasına rağmen anı fotoğrafı çektirdi.

 
Selçuk mesleki eğitim verilerini paylaştı
 
Erzurum dış ticaretinde yüzde 163’lük artış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'dan kurbanlık sevkiyatı başladı
Türkiye’de hayvan varlığı bakımından ilk sıralarda yer alan Erzurum’da ...
Erzurum Mayıs ayı çek verileri yayımlandı
DOSİAD - Erzurum’da Mayıs ayında 373 milyon 51 bin TL tutarında 8 bin ...
Bakan Bilgin yapılandırma verilerini açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK prim borçlarının yapılandırılmasında ...
 
Erzurumlu girişimciye Kız Kardeşim projesi desteği
Kız Kardeşim Hibe Programı’nın kazananları tanıtıldı. Erzurumlu kadın ...
Erzurum inşaat sektöründe 2’inci sırada
DOSİAD - Erzurum’da bu yılın ilk üç ayında 568.6 milyon TL tutarında inşaat ...
Erzurum’da kişi başına 4.0 bin TL harcama yapıldı
DOSİAD - Erzurum’da bu yılın Mayıs ayında kişi başına düşen kamu hizmet ...
 
Erzurum’un bölge eğitim payı yüzde 15’e yükseldi
DOSİAD - Erzurum’da 2021 yılının ilk 5 ayında gerçekleştirilen kamu hizmet ...
Erzurum sağlıkta 22’inci sıraya yükseldi
DOSİAD - Erzurum 2021 Mayıs dönemi kamu sağlık hizmetleri harcaması tutarı ...
Erzurum’da araç devir sayısı düştü
DOSİAD - Erzurum’da Mayıs ayında nisan ayına göre motorlu kara taşıtı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva