ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
21 yıldır dinmeyen acı
21 yıldır dinmeyen acı
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
HABERLER>GUNCEL
7 Mayıs 2015 Perşembe - 14:26

Sekmen gençlere seslendi

12. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gençlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri ve değerlerine sahi çakmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Sekmen gençlere seslendi

81 İl Öğrenci Meclisi Başkanının katılımıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan 12. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Birleşimi'nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gençlerin kendilerini iyi yetiştirmeleri ve değerlerine sahi çakmaları gerektiğine vurgu yaparak," 81 vilayetimizden seçilerek Erzurum'da ağırladığımız, milletimizin geleceği olan, sevgili genç kardeşlerim, kendinizi iyi yetiştirin. Sizler, bu ülkede önemli makamlara geleceksiniz. Ama bilin ki, bir milletin gençliği, o milletin değerlerine sahip çıkarsa, o değerleri yaşar ve yaşatırsa o zaman bir mana ifade edebilir." dedi.

GENÇLER, DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKINIZ, KENDİNİZİ İYİ YETİŞTİRİNİZ

Gençliğin önemine ve değerlerine sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Başkan Sekmen, "Öncelikle şunu ifade edeyim ki; sizler bizim en kıymetli varlıklarımızsınız. Bu milletin geleceği sizlerin omuzlarında. Asla, 'Ben ne yapabilirim, ne edebilirim?' demeyin. Ecdadımız sizin yaşlarınızda, yani 16-17-18 yaşlarında, savaşlara gittiler. Liseli öğrenciler Erzurum'da Tabyalara silah, mermi, erzak taşıdılar. Asla, 'Benden ne olur?' demeyin. Sizler gelecekte önemli makamlara geleceksiniz.Ama bilin ki, bir milletin gençliği o milletin değerlerine sahip çıkarsa, o değerleri yaşar ve yaşatırsa o zaman bir mana ifade edebilir." diyerek, başka milletlerin değerlerini ve kültürünü taklit ederek hiçbir milletin, hiçbir yere gelmesinin mümkün olmadığını belirtti.

BU MİLLET, BİR ASIR EVVEL DÜNYANIN SAYILI 3 DEVLETİNDEN BİRİYDİ

Türkiye Öğrenci Meclisi üyelerine önemli uyarı ve nasihatlerde de bulunan Başkan Sekmen şöyle konuştu; "Bir millet değerlerini günün bilimiyle, ilmiyle mücehhez kılabilirse bir şey yapabilir. Kendine güvenen, kendine güvenebilmesi içinde değerleri olan gençlerin olması lazım. Bunun için kıymetli genç kardeşlerim; bu değerler arasında inancımız, örf ve adetlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz var. Bunların yansıra, kendini iyi yetiştiren, okuyan, uzmanlık alanı ne ise o alanda kendisini fevkalade bir noktaya taşıyan, dünyanın neresinde olursa olsun o uzmanlık alanındaki bilgileri derleyip toparlayan, özümseyen birer fert olmak zorundayız. O zaman başarılı olabiliriz. Bir asır evvel bu millet dünyanın sayılı 3 devletinden biriydi. Sevgili gençler, tekrar dünyanın sayılı 3 devletinden biri olmak için çok çalışacağız. Biz, 'Bu memlekete ne yapabiliriz, ne yapmamız lazım?' diye düşüneceğiz, el ele verip memleketimizi, milletimizi kalkındırmak için çalışacağız. Ayrım yapmak yok, biz kardeşiz! Bölünmeyeceğiz, parçalanmayacağız, bir birimizin haklarına saygı duyarak, birbirimizi kucaklayarak, birbirimizi kardeş kabul ederek hep beraber memleketimizi, milletimizi kalkındırmak için gayret göstereceğiz."

BÜYÜK DEVLET OLMANIN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Geçlerin kendine güvenerek, ayrım yapmadan, birlik ve beraberlik içerisinde milletimizi ve memleketimizi kalkındırmak için el ele vererek çalışmaları gerektiğini kaydeden Başkan Sekmen, "Gençler biz size güveniyoruz. Geleceğe sizleri en iyi şekilde hazırlamak için çalışıyoruz. Çok daha hızlı hareket etmemiz lazım. Geri kalırsak neler yaşayacağımızı etrafımızdaki ülkelerden görüyoruz. Türkiye hızla gelişiyor. Türkiye şu anda iletişim teknolojisindeki fiber optik kablolar bakımından Almanya'nın da, Fransa'nın da, Avrupa'nın da önünde. Gayret edersek, Allah'ın izniyle hepsini geçeriz. İnsanın yapamayacağı, ölüme çare bulmak hariç, hiçbir şey yok, yeter ki azmedelim ve gayret edelim. Bizim ecdadımız, gemileri karadan yürüterek denize indirdi. Biz böyle bir milletiz. Bizim bir olmamız, birbirimize kenetlenmemiz, ilerlememiz, milli gelirimizi 20-30 bin dolarların üzerine çıkartmamız lazım. Bunu birlikte, beraber yapacağız. Bunun için kendinize güvenin, kendinize olan güveninizi en yüksek seviyeye çıkartın. Ama, tabii ki kuru kuruya lafla değil, en az 2-3 dil bilin, uzmanlık alanında kendinizi geliştirin. Matematikçiyseniz, en iyi matematiği siz bilin, edebiyatçıysanız, en iyi edebiyatçı siz olun ki, uzman olduğunuz alanda size laf söyleyecek kimse olmasın. Hepinize olan güvenimiz, itimadımız tamdır. Birileri, bir yerlerde oturup, kavga etsinler, okumasınlar, okullar kapansın, geri kalsınlar, bizde onlara mal satalım, sömürelim diye düğmelere basıyorlar. Ama artık biz dışarıya mal satan, üreten ve milletimizi müreffeh bir konuma getiren, ayrıca da dünyanın neresinde olursa olsun, hangi ırktan, hangi mezhepten olursa olsun, garip varsa, mazlum varsa, sıkıntıda olan varsa ayrım yapmadan koşmak zorundayız, oralara da yardım eden olmak zorundayız. Büyük devlet olmak bunu gerektirir." ifadelerini kullandı.

 
Erzurum’da Engelli Ormanı oluşturulacak
 
Stad yenilenecek, kuleler yıl sonunda açılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum bohçacı olayını konuşuyor
Erzurum’da 30 yaşındaki bir kadın, evine bir şey satma bahanesiyle giren ...
Erzurum’un 64 yıllık en’leri açıklandı
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da en sıcak Mayıs ayı gününün 1965, en soğuk şubat ...
İşte gerçek..!
Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi’nin hazırladığı, ...
 
Büyükşehir Bakan Öztürk’ü ağırladı
İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Seçim Güvenliği Bölge Toplantısına ...
Vali olarak gitti, Bakan olarak geldi
Bakan Öztürk, “Bu şehir benim için çok önemli. Okul hayatım ve daha sonrada ...
Bumin müjde verdi
M.COŞKUN-Torba Yasa’yla birlikte gelen ve 30 Nisan’da bitmesi gereken ...
 
Altıparmak: ‘Tarihimiz, gururumuzdur’
Vali Dr. Ahmet Altıparmak Azerbaycanlı gazetecilerden oluşan 'Basın Heyeti'ni kabul etti.
GSB'den ‘Bir Hilal Uğruna Çanakkale’ etkinliği
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Bir Hilal Uğruna Çanakkale” ...
Yeni Bir Bakış Açısı
Sohbet Hatları İle Yeni Bir Bakış Açısı Kazanın
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva