ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>SPOR
22 Nisan 2014 Salı - 15:41

Sekmen’den Erzurumspor müjdesi

Sekmen, "Halkımız Mavi-Beyazlı takımı belediye değil de Erzurumspor olarak görmek istiyor. Böyle talep var. İnşallah bu isteği hep birlikte gerçekleştireceğiz. Benim üzerime ne düşüyorsa bu konuda gereğini yapacağım" dedi.

Sekmen’den Erzurumspor müjdesi

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ile ilgili Dadaşların isim değişikliğine gidilmesi yönünde taleplerinin bulunduğunu anımsatarak, "Halkımız Mavi-Beyazlı takımı belediye değil de Erzurumspor olarak görmek istiyor. Böyle talep var. İnşallah bu isteği hep birlikte gerçekleştireceğiz. Benim üzerime ne düşüyorsa bu konuda gereğini yapacağım" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulüp Yönetimi'nin onuruna verdiği kahvaltılı tanışma toplantısına katıldı. Kulüp Başkanı Saim Özakalın, As Başkan Ahmet Metin Karadayı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Teknik Direktör Yavuz İncedal'ın katıldığı toplantıda Başkan Sekmen, bir futbol tutkunu olarak Mavi-Beyazlı camiayı yakından takip ettiğini söyledi. Alınan galibiyetler sonrası takımda morallerin iyi olduğunu hatırlatan Başkan Sekmen, "Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da moraller iyi bir durumda. Kulübümüzün play off yolunda iddialı olduğunu yakından da takip ediyorum. Önümüzde zorlu maçlar var. Bunları iyi değerlendirmek lazım. Palandöken Kartalları gayret gösterip play offta kalmalı" diye konuştu.

ERZURUM'A VE TARAFTARLARA MÜJDE

Başkan Mehmet Sekmen, seçim kampanyası süresince Palandöken Kartalları ile ilgili halkın talep ve isteklerini yakından takip ettiğini belirtti. Sekmen, camiaya gönül vermiş futbol aşıkları, Büyük Erzurumspor Taraftarları Derneği ve Dadaşların 1968 ruhunun yeniden canlanmasını umut ettiğini ifade ederek, isim değişikliğine gidilmesi yönünde yoğun isteklerin olduğunu açıkladı. "Bu konuda gereğini yapacağım" diyen Sekmen, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Futbol Erzurum'un olmazsa olmazıdır. Şehrimizdeki spor severler takımımızın daha iyi bir konuma gelmesini istiyor. Ben de elimden gelen desteği hayata geçireceğim. Mutlaka futbolun yanında olcağız. Toplum daha çok futbola destek veriyor. Erzurumspor'u arzu edilen yerde yeniden göreceğiz. Azim ve gayretimizi ortaya koyacağız. Halkımız Mavi-Beyazlı takımımızı belediye değil de Erzurumspor olarak görmek istiyor. Böyle çok yoğun talepler var. İnşallah bu isteği hep birlikte gerçekleştireceğiz. Benim üzerime ne düşüyorsa bu konuda gereğini yapacağım."

"ERZURUM ÜRETİM ŞEHRİ OLMALI"

Sekmen, tanışma toplantısına katılan ve aynı zamanda Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un yönetiminde bulunan işadamları ile kentteki müteşebbislere çağrıda bulundu. "Herkes Erzurum için gövdesini taşın altına koymalı" diyen Başkan Sekmen, şöyle konuştu:

"Bu şehir için ekonomide, sporda sanatta kısacası her alanda hedef koyup ileriye koşmamız lazım. Onun için herkes var gücüyle gayret göstermelidir. Benim en büyük arzum kentimizin üretim şehri olmasıdır. Bunun için kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapıyoruz. Aklımdan geçenleri Ankara ile paylaşıyorum. Erzurum'a termik santral yapılabilir, kömürle çalışan... Bunlar araştırılacak. Enerji Bakanlığımız bu konuda çalışma yapacak. Oltu'da bol miktarda kömür yatakları var. Doğalgaz hattı buradan geçiyor. Doğalgazdan enerji üretilebilir. Ankara bu konuyu yakından takip ediyor. Bu konuların üzerinde çalışıyoruz. Yatırım yapacak müteşebbisler yer istiyor. Bütün arzum burayı uzun süre vergiden muaf hale getirmektir, bunun uğraşısı içerisindeyiz. Burayı oyuncak merkezi yapmak istiyoruz. Vergiden muaf hale getirip belli bir teşvik sağlanırsa burada oyuncak merkezi yapılabilir. Belediyemizin yapacağı ne iş varsa yatırım için işadamlarına destek vermeye hazırız."

YATIRIM VE TEŞVİK İÇİN ÖZEL BİR BİRİM

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, iş dünyasına katkıda bulunmak adına kurumda yatırım ve teşvikle alakalı özel bir birimin kurulacağını kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediyemizde özel bir birim kuracağız. Bu birim yatırım ve teşvikleri yakından takip edecek. Erzurum'a yatırım yapmak isteyenlere biz yardımcı olup iş takiplerini yapacağız. Bu devir iş adamlarının devridir, artık gösterin kendinizi. Gelin hep birlikte ortak akılla bu bölgeyi yatırım cenneti haline getirelim. Ulaşımı kolay bir bölgede yaşıyoruz. Turizm ve kayak için dağdaki eksiklikler giderilecek. Erzurum kayak malzemesi üretim merkezi olabilir. Böyle bir düşüncem var. Türkiye'de böyle bir üretim merkezi yok. Kayak serbest bölgesi oluşturma gibi bir fikrimiz de var."

Sekmen ayrıca, Palandöken ve Konaklı için teleferik, kayak köyleri, acemi kayak merkezleri ve bisiklet parkurlarına ilişkin projelerini de işadamlarına anlattı.

 
Jandarma Otlukapı İ.Ö. Öğrencilerini sevindirdi
 
Çin’den Erzurum’a yatırım açılımı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2.LİG 22 Nisan 2014 Salı 22:09

şimdiye kadar 1 sağlık bakanı olan ve bu dönemde de 2 bakanı ve 6 milletvekili olan bir ilin takımının 3.ligde olması gerçekten ilginç bir durum dadaşlar.Örneğin eşkişehir milletvekili olmuş eski maliye bakanının yardımlarıyla eşkişehire yıldızlar geldi. Erzuruma da böyle olsaydı şimdiye kadar çoktan 2.ligdeydik.

Yorumu oyla      7      4  
GÖRÜŞ 22 Nisan 2014 Salı 20:40

amatör futbola da el at Mehmet sekmen .Eğer amatör futbola el atmazsanız gün gün ölüyor amatör futbol .Eskiden takım sayısı o kadar çoktu ki 2.amatör , 1.amatör ve süper amatör varken şimdi tüm takımları süper amatör diye topladılar.Çünkü takımlar gün gün kapanıyor .Bu takımların kapanması demek Erzurum da futbolun ölmesi demektir.Bir an önce tekrar bu kapanan takımlar açılması ve diğer amatör takımlara yardım yapılmalıdır.Bu amatör takımların olması hem futbola katlı sağlarken hem de gençlerin Erzurum gibi fazla bir aktivitesi olmayan kette boş gezmesini önler.Biz neden bir Trabzon veya Rize olmayalım .Erzurumspor ne kadar önemliyse amatör futbol takımları da o denli önemlidir diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      7      4  
zakir 22 Nisan 2014 Salı 18:53

Öterse iyi düdük demişler ya, aynen öyle.

Yorumu oyla      7      4  
Küçük Ahmet 22 Nisan 2014 Salı 18:33

Heilal olsun Mehmet Bey, Ahmet Küçükler denen zat kapattı siz açın ve milletin gönlüne girin. Ahmet denen küçük adamdan kurtulduğumuz için mutluyuz. Bir daha yüzünü bu millete göstermeyin sakın.

Yorumu oyla      8      4  
şadi 22 Nisan 2014 Salı 18:18

sen erzurumun sesi sen beklenti sen özlem sen hasretsin başkan. Takımın adının erzspor olmasını istiyoruz büyük başkan

Yorumu oyla      8      5  
cırcırlı fanatikler 22 Nisan 2014 Salı 17:48

sayın başkanım erzurum spor aşkıyla yaşıyoruz lütfen yine eskisi gibi olsun bu takımın adı erzurum spor olsun desteklerinizden ötürü size teşekkür ediyoruz

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaçoban’da ata sporunda alt yapı atılımı
Güreş Antrenörü Abdurrahim Karapınar, Erzurum'un Karaçoban İlçesinde görevlendirilmesi ...
BESYO’dan kulüplere tesis desteği
BESYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Atasever, kendi okullarına ait spor tesislerinin ...
Bu hafta nefesler tutulacak
RECEP DAĞ-Deplasmanda Hacettepespor galibiyetinin ardından hafta sonu ...
 
Kayak’ta görev değişikliği
Kayak Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Kayak Federasyonu'nun ...
Erzurumlu Gençler Red Bull Winning5’te buluştu
Mahalle maçı geleneğiyle düzenlenen Red Bull Winning5, hafta sonu Erzurum ...
Büyükşehir zirveye tutundu
RECEP DAĞ-Erzurum Büyükşehir Belediyespor’un evindeki maçta Balçova Belediyespor’u ...
 
Büyükşehir 33'üncü haftaya avantajlı giriyor
Spor Toto 3’üncü Lig 2’inci Gurupta 32’inci hafta maçları tamamlandı. ...
NİKE Halı Saha Ligi heyecanında ilk adım
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile TFF’nin organize ettiği ...
Yakutiye BAL’ı 12’inci sırada tamamladı
RECEP DAĞ-BAL 1’inci Gurupta Erzurum’u temsil eden Yakutiyespor guruptaki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva