ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
12 Nisan 2019 Cuma - 03:01

Sekmen:'Erzurum Fuar Merkezi olarak anılacak'

Sekmen, açılışta yaptığı konuşmada, “Erzurum’un turizm değerlerine 5 yılda yeni bir ivme daha kazandırdık. Orta Doğu’nun en büyük yatırımının hayata geçmesiyle birlikte Erzurum şimdi fuar merkezi olarak da anılmaya başlandı” dedi.

Sekmen: Erzurum Fuar Merkezi olarak anılacak

Büyükşehir Belediyesi ile TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.’nin işbirliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum İnşaat, Gayrimenkul ve Kent Fuarları’nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, açılışta yaptığı konuşmada, “Erzurum’un turizm değerlerine 5 yılda yeni bir ivme daha kazandırdık. Orta Doğu’nun en büyük yatırımının hayata geçmesiyle birlikte Erzurum şimdi fuar merkezi olarak da anılmaya başlandı” dedi. 2014 yılında kentte düzenlenen fuarların nitelik ve fiziki durumlarını ifade ederek söze başlayan Başkan Sekmen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Göreve geldiğimiz mart seçimlerinden kısa bir süre sonra, yani bugün olduğu gibi 5 yıl önce yine bir fuar açılışına katılmıştık. Yakutiye Kent Meydanı’nda kurulu kocaman bir çadırda Kitap Fuarı’nı açmış ve Erzurum halkına tam da o gün bir söz vermiştik. Erzurum’a kongre ve fuar merkezi kuracağız, demiştik. Hamdolsun, bugün burada gördüğünüz bu dev yatırım, sadece verdiğimiz sözü yerine getirdiğimizin bir kanıtı olarak karşımızda durmuyor, aynı zamanda Erzurum’a kazandırdığımız önemli bir nitelik olarak da kayıtlara geçmiş bulunuyor. Orta Doğu’nun en büyük fuar merkezini Erzurum’da inşa etmiş olmanın verdiği haklı gurura ilaveten şimdi de bu fuar merkezinde ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.”

“FUAR SEKTÖRÜ SAYESİNDE KENTTE YENİ İŞ ALANLARI OLUŞACAK”

Başkan Mehmet Sekmen, fuar sektörü sayesinde kentte yeni iş alanlarının oluşacağını bildirdi. “Son yılların en popüler turizm çeşitlerinden birisi olan fuar turizmi, kuşkusuz şehirlerin tanıtımına da önemli katkılar sağlamaya başlamıştır” diyen Sekmen, şöyle devam etti: “Bugün gelişmiş birçok ülkede ve şehirde fuar ve kongre turizmi çok geniş ölçekli bir ekonomiye dönüşmüş, fuarcılık sektörü sayesinde yeni iş alanları ve istihdam olanakları oluşmaya başlamıştır. Erzurum da bu manada ortaya çok büyük bir iddia koymuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini verdiğimiz fuar merkezimiz, hizmete açıldığı günden bu zamana kadar etkin birçok organizasyona imzasını atmış, Türk fuarcılık zincirine bir halka olarak artık Erzurum da eklenmiştir. Kitap fuarlarımızı tarım ve hayvancılık fuarları izlemiş, burada gerçekleştirilen her bir organizasyon, şehrin canlanmasına önemli ölçüde katkıda bulunmuştur. Kitap fuarlarımıza iştirak eden yayınevleri ve çok sayıda yazar, Erzurum’da bir sinerji oluşturmuş, buna ilaveten sektörel fuarlar sayesinde de, üretici ve tüketiciler bir araya getirilmiştir. Bu fuarlar, aynı zamanda yeni iş ortaklıkları ve ekonomik atılımların önünü de açmıştır. Fuarlarımıza katılmak için Erzurum’a gelen markalar, çeşitli bayilik anlaşmalarından tutunuz da, toptan ve perakende satışlara varıncaya kadar birçok atılım içerisine girmiş ve Erzurum’da ekonomik bir canlılık oluşmasını sağlamıştır. İşte bu süreçlerden birisi daha bugün açılışını yaptığımız Doğu Anadolu Erzurum İnşaat, Gayrimenkul ve Kent Fuarları ile start alacak.”

“FUAR SEKTÖRÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞİMİN DE ÖNCÜSÜDÜR”

Fuar sektörünün kentsel sürdürülebilir gelişimin de öncüsü olduğunu kaydeden Başkan Sekmen, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün açılışını yaptığımız bu fuarda inşaat sektörünün markaları Erzurum’da vitrine çıkacak, sektöre bağlı onlarca iş kolunda faaliyet gösteren esnafımız ve tüccarımız bu fuar vesilesiyle yeni kazanımlar elde etme fırsatı yakalayacak. Ve geride bıraktığımız her fuar organizasyonu, karşımıza daha sonra çok daha kapsamlı bir biçimde çıkacak ve bu hareketlilik devam ettikçe uluslararası markaların gözü de Erzurum’a çevrilmiş olacak. Bu anlamda kısa vadede bölge ülkelerini en büyük hedef kitlemiz olarak görmekteyiz. İnşallah yakın bir gelecekte Erzurum’un turizm zenginlikleri arasında fuarcılığı çok özel bir konuma oturtmuş ve kadim şehrimizi hem Türkiye’nin ve hem de bölgemiz ülkelerinin önde gelen fuar merkezleri arasına taşımış olacağız. Bu vesileyle Doğu Anadolu Erzurum İnşaat, Gayrimenkul ve Kent Fuarı’na katılan yerli ve yabancı tüm firmalara teşekkür ediyor, üretici ve tüketiciyi bir araya getiren bu güzel buluşmanın hayırlı ve bereketli kazançlara vesile olmasını diliyorum.”

 
Doğulu işadamından dua alacak hayır
 
Sekmen’den anlamlı ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ekonomisinde inşaat gündemi
“Erzurum İnşaat-Gayrimenkul ve Kent Fuarları 2019” Tüyap Recep Tayyip ...
Erzurum ekonomisi için yerel dayanışma
Yücelik, “Üreten ve ürettiğini pazarlayan bir Erzurum için bu işbirliğini ...
Erzurum'da 2019 kamu yatırım süreci başladı
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Erzurum ile ilgili yatırım ve hizmetleri ...
 
KUDAKA Kasapoğlu'nu ağırladı
KUDAKA, 2019 yılı Bölgenin Sağlık Turizmi Gelirinin Artırılması ve Kış ...
Erzurum süt sektöründe yeni süreç
Yürütücülüğünü Erzurum Ticaret Borsasının üstlendiği Erzurum İli Süt Sektörü ...
Erzurum’da ceviz yetiştiriciliği yaygınlaştırılıyor
"Erzurum İlinde Ceviz Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma Projesi" kapsamında ...
 
Şelale Turizminde Tortum destinasyonu
Uzundere Kaymakamı Hakan Şeker ve kurum müdürleri ile birlikte şelalenin ...
ASELSAN’dan Anadolu açılımı
Görgün;"Sanayicilerle olan ve ülkenin dağılımdaki iş birliklerini daha ...
Erzurum 24 yılda bin 592 marka çıkardı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL- Erzurum’dan son 24 yıl ölçeğinde 2 bin 779 marka başvurusu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva