ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
KUDAKA 2024 Güdümlü Projelerini ele aldı
KUDAKA 2024 Güdümlü Projelerini ele aldı
Çiftçi 2 il Valisini ağırladı
Çiftçi 2 il Valisini ağırladı
Atatürk Üniversitesinden dijital geleceğe yatırım
Atatürk Üniversitesinden dijital geleceğe yatırım
Polis, asılsız ihbar olayını aydınlattı
Polis, asılsız ihbar olayını aydınlattı
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
Çiftçi’den CİMER değerlendirmesi
HABERLER>ASAYİŞ
9 Nisan 2013 Salı - 09:51

Şantaj davası ertelendi

Artvin’in Ardanuç ilçesinde öğretmenlik yapan M.Y. ile esnaf K.Ö.’yü bıçak zoruyla soyundurup, çektikleri çıplak fotoğraflar ile şantaj yapan 5 şüpheli Erzurum 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 30 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

Şantaj davası ertelendi

ERZURUM (İHA) - Artvin’in Ardanuç ilçesinde öğretmenlik yapan M.Y. ile esnaf K.Ö.’yü bıçak zoruyla soyundurup, çektikleri çıplak fotoğraflar ile şantaj yapan 5 şüpheli Erzurum 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 30 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.
Esnaflık yapan K.Ö.’yü bıçak ve tabanca tehdidi ile çırılçıplak soyundurarak cep telefonu ile görüntülerini çekerek haksız menfaat temin ettikleri belirlenen 5 kişi hakkında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20-30 yıla arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı. Erzurum TMK. 10 madde kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Artvin’in Ardanuç ilçesinde öğretmenlik yapan M.Y. ile esnaf K.Ö.’yü 15 Mart 2012 günü saat 21.00 sıralarında tutuklu sanıklar Tarık D., Celal A., Tarık E. Mehmet İ. ve Erkan A. tarafından otomobilin arka koltuğuna yatırarak M.Y. ile K.Ö.’nün elbiselerini bıçak ve tabanca tehdidi çıkarttılar.
Sanıklar, mağdurlar M.Y. ile K.Ö’yü “Sizi ilçeye rezil ederiz, bu senetleri imzalayacaksınız, bu faturayı ağır ödeyeceksiniz” tehdidi ile 8 bin ve 7 bin TL’lik iki ayrı senet imzalattırdılar.
Mahkeme kararı ile iletişim tutanaklarına geçen telefon kayıtlarında tutuklu Erkan A. ile Tarık D., arasında geçen görüşmede Tarık D’nin Erkan A.’yı arayarak, “Ya hocayı dere kenarına getirin, kızlar ağlıyor yaa…”,”Ben de ne görüntüler ne fotoğraflar var. Ardanuç’a sizi rezil edeceğiz”,”Borçlu da memur, kefil de memur ikisinin de imzası T.C.’si her şeyi sağlam.” şeklinde şantaj planladıkları belirlendi.
Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Tarık D., Tarık E., Mehmet İ., Erkan A. ve Birkan A. ile birlikte duruşmaya müşteki K.Ö.’de hazır bulundu. Tutuklu yargılanan 5 kişi hakkında ‘cebir, tehdit, kişiyi hürriyetten yoksun bırakma, silahlı yağma ve şantaj’ suçlamalarıyla 20 ile 30 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı.
Tutuklu sanık Mehmet İ.”Ben Tarık’ı daha önceden tanırım. Bir iş konusunda görüşecektik. Bizi Tarık D.’nin aracı ile dere kenarına götürdü. 15-20 dakika bekledik. M.Y. ile geldi. Daha sonra K.Ö. de bizim yanımıza geldi. Erkan bana dönerek,”Bunlara bir ders vereceğiz” diyerek aracın ilk arka sağ kapısın ben açtığımda K.Ö. tamamen çıplaktı. M.Y.’nin pantolonu dizlerine kadar inikti. Benim elimde bıçak, Erkan’ın elinde ise kuru sıkı tabanca vardı. İkisinin görüntüleri çekildi. Tarık’ın yüzünde maske vardı. Bu sırada çıplak vaziyette görüntüler çekilirken Birkan’nın yüzünde kaşkol sarılıydı. Erkan, görüntüleri çekerken ‘Ben size fatura keseceğim. Bu ağır faturayı öderseniz kurtulursunuz.” dedi.
Tutuklu sanık Erkan A. ise suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada verdiği ifadesinde,”Olay tarihinde Tarık D. Ben ve M.Y.‘nin evine gitmiştik. Üçümüz de sarhoştuk. Ben Tarık’ı yatağa yatırmak istediğim sırada kısık sesi ile ‘bana tacizde bulundu” dedi. İnanmadım. Ertesi gün dere yatağına gittik burada K.Ö.’ün araçtan indirildiğinde tamamen çırılçıplak olarak uygunsuz fotoğraflarını çektik, senetler bende kaldı” diye konuştu.
Tutuklu sanık Birkal A. ise,”Dere yatağında tünel başı denilen yere gittik. Burada Tarık’ın araçında üçümüz bulunuyorduk. Bu sırada başka bir araç geldi iki el silah sesi duyduk. Mehmet İ. İle koşarak birlikte gittik. İsminin Kemal olduğunu bildiğim kişi ile yerde boğuştuğunu gördüm fakat Kemal çıplaktı. Ben Kemal’e hiç vurmadım. Ben kimsenin görüntü aldığını görmedim. Ben kimseyi tehdit ederek senet imzalattırmadım” dedi.
”YAN YANA GETİRİP ÇIPLAK GÖRÜNTÜMÜZÜ ÇEKTİLER”
Duruşmada sanıklardan şikayetçi olan K.Ö.“Mehmet beni çağırdı. Söylediği yere gittim. Benim arabamda bira içerken aracımın her iki kapısı birlikte açılarak yüzümüze maskeli kişiler projektör tuttu. Bizi tekme-tokat dövdüler. Anlıma enseme silah kabzası ile vurarak yere yatırdılar. Yüzleri maskeli olan bu kişilerin bir bölümüydü. Mehmet İ. ve Erkan A.’nın yüzleri açıktı. Beni Mehmet Y. ile yan yana getirerek çırılçıplak görüntü ve fotoğraflarımızı çektiler. Sanıklardan Erkan bana,”Ben size şimdi bir ceza keseceğim 180 bin TL ikiniz bu parayı ödeyeceksiniz” dedi. Ben bu kadar parayı bulamayacağımı söyledim. ‘Siz ilişki kuruyorsunuz’ diye tehdit ettiler. Kesinlikle bizim öyle bir görüntümüz yoktur. Aşırı şekilde dayak yemiştim, ‘İkimiz de yanarız’ düşüncesiyle karakola gitmedik. Şikayetçiyim” dedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Tarık D., Tarık E., Mehlet İ., Erkan A. ve Birkan A.’yı diğer müşteki konumundaki M.Y.’nin ifadesinin alınmaması ve kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle tahliye istemlerini reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti ifadesi alınmayan müşteki M.Y. hakkında ise tutuklama kararı çıkardı. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
 

 
Hayat Boyu Öğrenme’de yeni süreç
 
Oltu Orman İşletme Müdürlüğüne atama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kazalar mobese kameralarına yansıdı
Erzurum’da Polis Haftası etkinlikleri kapsamında açılan sergide vatandaşların ...
Cami hırsızı yakalandı
Emniyet Camilerde cemaatin eşyalarını çalan bir kişiyi yakaladı.
Park halindeki kamyon yandı
Yakutiye ilçesi İstasyon Meydanı'nda bugün öğle saatlerinde meydana gelen ...
 
Pasinler Öğretmen davası ertelendi
Pasinler İlçesi'nde geçen yıl Türkçe öğretmeni A.K.'ya tecavüz girişiminde ...
Polis otosu kamyonetle çarpıştı
Erzurum'da dün meydana gelen trafik kazasında 3 polis memuru hafif şekilde yaralandı.
Uyuşturucu davasında 9 yıl hapis
Erzurum’da üzerlerinde 61 adet boş fişek içerisine 68 gram esrarı piyasaya ...
 
Şehit Polislere vefa
Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Pasinler ...
Tır sürücüsünün cesedi bulundu
Aras Nehri'ne uçan TIR’ın sürücüsünün cesedine ulaşıldı.
6 bin paket kaçak sigara ele geçirildi
Erzurum'da polisin yaptığı yol uygulamalarında değişik noktalarda toplam ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva