ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>EKONOMİ
22 Kasım 2012 Perşembe - 15:32

Sancak tecrübelerini paylaştı

Özel Erzurum Şifa Hastanesi’ni ziyaret eden, Medical Park Hastaneler Grubu’nun eski ortaklarından, İşadamı Ethem Sancak, sağlık sektörüne yönelik tecrübelerini anlattı.

Sancak tecrübelerini paylaştı

ERZURUM (İHA) - Özel Erzurum Şifa Hastanesi’ni ziyaret eden, Medical Park Hastaneler Grubu’nun eski ortaklarından, İşadamı Ethem Sancak, sağlık sektörüne yönelik tecrübelerini anlattı.
İşadamı Sancak, Türkiye’de son on yılda sağlık politikalarında liberalleşerek önce özel sektörün önünün açıldığını belirterek, daha sonrada bin kadar yeni hastane yapılarak özel sektöre rakip olunmasını sağlıklı bulmadığını söyledi.
Sancak, sağlık sektörüne sekiz yıl önce girdiğini ve girerken de basına on yıl içerisinde Adriyatik’ten Cin Seddi’ne kadar bütün coğrafyaya açılacağını ve böylece Asya’nın insanlarını tedavi etmek için örgütlenme sözü verdiğini; fakat ortaklarının kısa günün karı SSK hastalarına yönelmeyi tercih etmesi üzerine iddialı girdiği sağlık sektöründen ayrılmak zorunda kaldığını ifade etti.
Sağlık sektörüyle ilgili olumlu veya olumsuz düşüncelerini zaman zaman Başbakanla da paylaştığını dile getiren Sancak, şunları kaydetti; “Başbakana kamu hastanelerini özel sektöre sat, özel sektör Türkiye’nin yüz yıllık vizyonunu çıkarsın. Sağlık sektörü ciddi bir yönetim zafiyeti yaşıyor. Sağlık Bakanları mutlaka tıpçı olacak diye bir kanun mu var. Sağlık Bakanlarına işletmecilik yaptırıyorsunuz, hastanelerin pek çoğunda alanında isim yapmış doktorlarımızı başhekim yapıp yemekhane veya yatakhane işleriyle uğraşmasını doğru bulmadığımı, doktor sayısının az olduğu bir ülkede birde doktorlara yöneticilik yaptırmanın yanlışlarını anlattım.”
Bu uyarılarıma rağmen, hükümetin her geçen gün liberalcilikten devletçiliğe doğru yönelmesini ‘Sovyetik’ bir cumhuriyet anlayışına doğru gittiğini kaydeden işadamı Sancak, “ABD’de cezaevleri bile özelleşirken, bizde devlet sağlıkta özel sektöre karşı rakip bir politika uygulamasını doğru bulmadığını örneğin: Bu gün özel sektörün fiyat tarifesini devlet hazırlıyor; ama unutmayalım ki devlet kendi hastanelerinde çalışanların maaşlarını, kira, elektrik ve su giderlerini maliyete koymuyor. dedi.
Özel sektöre karşı fiyat maliyetlerindeki adaletsizliği anlatmak için şu örneği veren Sancak, “ Başbakana Sağlık Bakanlığı özel sektöre idrar tahlili için 1TL ödüyor. İnsanlar tuvalet ihtiyacı için bile 2TL ödüyor. Biz insanların idrarını alıyoruz, inceliyoruz artı kağıt doküman çıkarıyoruz bunun karşılığı 1TL olmamalı” dedim. Bunun üzerine fiyat 1.30TL yaptılar sözü salonda gülüşmelere sebep oldu. “ dedi.
TÜRKİYE HEKİM AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN 50 YIL BEKLEYEMEZ
Sağlık sektörünün esasının doktorlar olduğunu dile getiren Sancak, “Lokman Hekim yoksa, tıpta yok demektir. Türkiye’nin hekim açığı 50 bin zamanında YÖK önlem almadığı için mevcut tıp fakültelerinde yılda en fazla bin hekim yetişiyor. Bu da hekim açığını kapatmak için 50 yıl beklemek demek. Türkiye’nin bu sürece asla tahammülü yoktur. Son çare olarak hükümet yabancı doktor alım yasasını çıkararak akıllı bir iş yapmıştır.” dedi.
Özel sektör acilen sağlık turizmine yönelsin
İşadamı Sancak, konuşmasının son bölümünde ise özel sektöre iki çıkış yolu göstererek, “Bunlardan biri özel sektörün acilen sağlık turizmine yönelmesi ki bu alanda Türkiye’nin alt yapı ve kaliteli sağlık hizmet sunumu açısından zengin kaynaklara sahip olduğunu, sağlık fiyatlarının birçok gelişmiş ülkelerden çok daha cazip olduğunu şu örnekle açıkladı. “Amerika’da bir kalp ameliyatı 100 bin dolara yapılırken biz bu ameliyatı 10 bin dolara yapıp 3 bin dolarda kar ediyorduk. İngiltere’de bir ameliyat randevusunu iki aydan önce alamazsınız.” dedi.
Sancak, kinci olarak ta, özel sektörün akademik alanda sağlığa eleman yetiştirmek için üniversite hastaneleri açabileceğini ifade ederek, “Son olarak bugün burada saydığım iki şartı da rahatlıkla yerine getirebilecek bir özel Şifa hastanesi görmekten son derece mutlu oldum. Tüm çalışanlarını gönülden kutluyorum, şeklinde konuştu.
 

 
Oltuluların şekerini ölçtüler
 
18 bin paket sigara ele geçirildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
pelin canaran 17 Kasım 2013 Pazar 17:38

Şirketinize başvuru sonucu olarak 01.11.2013 tarihinde tıbbi mümessil mülakata davet edilip 8 iş günü içerisinde cevap verileceği bilgisi verilmişti. Fakat 17.11.2013 tarihi olmasına karşın hala bir cevap verilmemiştir. Olumsuz dahi olsa cevap verilmesi çalışma prensibi olarak umutla bekleyen insanlar için en azından başka işleri olumlu düşünebilmeleri açısından uygun olduğunu düşünüyorum. Düşüncemin birçok olumsuz yanıtı ' tahmin eden ' adaylar için geçerli olduğunu düşünmekteyim. Şirketinize başarı dolu uzun yıllar diler ve çalışma arkadaşlarınızada başarılar temenni ederim.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERGİAD ekonominin nabzını tuttu
Erzurum’un, tarımdan öte hayvancılık sektöründe ayağa kalktığı zaman bütün ...
ERGİAD’tan ortaklık kültürü çağrısı
Türkiye’nin sayılı işadamlarından Ethem Sancak, ortaklık kültürünün başarıyı getireceğini söyledi.
Markalaşmada rekor ayı
Erzurum’da markalaşma performansı ekim ayında tavan yaptı. 10 aylık bazda ...
 
Ekim’de 7 şirket kuruldu
TOBB Ekim ayı kurulan ve kapanan şirket verilerini açıkladı.
Fırat'tan hipermarket yorumu
ESOB Başkanı Rasim Fırat, 400 bin nüfuslu Erzurum’da hipermarketlerin ...
Erzurum’da öğrendi, Sivas’ta yaptı
İş yeri sahibi Selahattin Yabalı, tandır ekmeğinin 30 yıl önce Erzurum’a ...
 
10 ayda 13 teşvikli yatırım
Ekonomi Bakanlığı Ocak-Ekim dönemi Teşvik Bülteni yayımlandı. Dönemde ...
Şekerbank’tan “Hemşerim Kredisi”
2002 yılından bu yana Erzurumlulara hizmet veren Şekerbank Erzurum Şubesi’nde, ...
Ekonomide kredi damgası
BDDK Ocak-Eylül dönemi İllere Göre Seçilmiş Bankacılık Sektörü Verilerini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva